Зошто да не ги париш животните што би ги чувала? Нели се мачат така? Или премногу ги сакам и се грижам за животните ама не ја парам кучкава пошто после што ќе им праам на кутрињата. Коњот/кобилата во твојов случај на желби, козата и сл.
Ај ќе ја стерилизирам мачкава за да не ми се собираат други мачори низ двор и да ми омачи 16 мачиња оваа. Или мачорот ќе јаде кастрација за да не скита по дворови за да не го убие кола.
За да нема животно шо ќе остани без дом евентуално. Ако имам гаранција дека некој ќе го посвои - океј. Ако немам - не. Продажба на животни не седи добро со мене, а уште полошо седи со мене intentional breeding. Дали е идеално? Не. Ама е ете личен принцип.
м, ти се свиѓа скарата на Форца Милан у темата за јадење/готвење. хехе
И рибата кој и да ја стави сега.
Ако не лајкував работи без месо, џабе ќе ја отворав темата. Ако личи убо, ќе лајкнам.
Убаво ти е пишано. Ти не нарече лицемерни сите они кои имаме миленици дома, а не сме вегетаријанци.
Етикетираш.
Еве, да не се мачиш да скролаш пак:
Пошто тогаш можам да ти речам дека ти чим чуваш и јадиш месо имаш лицемерна љубов кон миленикот доколку го имаш, шо е повредно едното од другото, јада јада. Мех. Јас ова не би го рекла оти сфаќам врска миленик- човек. Мех муабет. Не глуп. Мех.
За животните. Реков дека мех муабет е споредба јадење месо со љубов на животни оти и кога сум јадела сум ги сакала и скроз, значи скроз, разбирам шо се осеќа. Порасната сум со животни и стока и типични домашни миленици, а само кратко не јадам месо шо значи голем дел сум била во ситуација да сум цел ден со животни и дома да одам да ги јадам. Никако не гледав проблем. Сега гледам. Тогаш не гледав. И зато - разбирам.
На друго ништо нема да ти одговорам зошто за доказ користеше raw диета шо е еднакво ко јас омниворна диета за пример да ја земав исхрана ексклузивно на пилешка паштета намачкана на лепче, секој ден и да брчам дека омниворите не се здрави и мора да се избегнува та диета ради мала, незначителна група, која се храни ексклузивно на паштета.
Второ, јас овде мислам дека јасно напишав шо мислам и пак го вадиш од контекст. Не. Не го сфати. Тоа шо го цитира е нешто шо
не би го рекла јас. Го реков како компарација на прашањето шо бев прашана и сметам дека прашањето е еднакво "мех" како јас со то шо цитира да вратев. Зато ти реков, прочитај.
И за Б12 се смееше кога пишев на брзање, не знам дали прочита кога се надополнав. Така да, ју ду ју бу, стварно не ми е гајле.
Ако имаш нешто да ми кажиш, кажи ми го на начин кај шо ќе можиш и ти мене да ме разбериш, не само во друг правец. Бар сметам дека со сите други имам океј однос уз муабет. Еве, ако сум "агресивна" кажете ми пошто не се перцепирам така туку сериозно кажвам за работи од мои аспект да ме сфатите и вие мене. Јас вас ве сфаќам зошто сум била таму ама отворена сум да ве слушам. Оти од тебе само то осеќам. Агресија. И зато нема зошто воопшто време и енергија да внесам во нешто ко ќе биди
пак, за џабе.
Имај убав ден.