EmilijaS
Cat lady
- Член од
- 21 јануари 2016
- Мислења
- 627
- Поени од реакции
- 2.485
Не зборам само за прасето. Преработено, индустријализирано прасе - да. Тегнење на цицки на крави за месо - да.Од кај знаеш дека било измачувано тоа прасе во кое си уживала?
И не, не беше шо викаш преку ноќ ми текна и остајв месо. Процес беше. Месото уште вкусно ми беше и бев во конфликт над чинија. Можи и сега вкусно да ми е, не знам. Јас кога остајв месо ми беше убо. Иако сега сум во место кај шо го одвикнав. Гадењето не беше дека вкусот ми стана лош.
За гревови ти реков, не вервам во то. Доволно ми е да знам дека 2018 умреле животни за мој луксуз и ми е криво. 2020 не умреле за мој луксуз. И то ми е доволно. Ништо подлабоко.
За жал не чувам. Сакам коза али ќе ме иселат домашните со се неа. Другите не би ги избрала за миленици ама то не значи дека би ги конзумирала. Иако, не е мерило стока да чуваш за да докажиш нешто. Има луѓе кои воопшто немаат и не сакаат миленици па сепак да неќат да јадат месо ради животни. Не е мерило. Пошто тогаш можам да ти речам дека ти чим чуваш и јадиш месо имаш лицемерна љубов кон миленикот доколку го имаш, шо е повредно едното од другото, јада јада. Мех. Јас ова не би го рекла оти сфаќам врска миленик- човек. Мех муабет. Не глуп. Мех.