Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.061
Поени од реакции
45.837
Што е лага?
deka bil dogovoren alegri, koj na psg navodno im baral 12m od sezona, u situtacija koga otkazot na konte ke cinel 25m evra minatoto leto.
Nikad ne bil dogovoren alegri, ne ni imase tuka sto da se dogovara, dostapen bese, smesta sam ke doese bez da go vikne marota, eve go uste angazman ne moze da najde, i jazicnata bariera mu bila problem konkrento za anglija bar od toa sto se pisuvase. Da go dogovarase i pregovarase so nego, u situacija konte da ostanese ko da ne go znaes nasiov, instantno ke barase da se nogira marota i pak ke uslovuvase. Ne pregovaraa so alegri, ne ni imase potreba za toa dodeka e konte tuka, sekako ke se presecese navremeno i uste nareden den so muabet po telefon od 5 minuti Marota ke go naredese Alegri.

Sekako javna tajna i togas a i sea e, dur e alegri sekako sloboden, deka ako konte si ide, inter ke trgne po nego.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Ќе се убијам...најодвратниот играч Гомез ако дојди кај нас ќе треба да не ги гледам до крајот...све да му изнаебам на сите ако го донесат копилето.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.912
Поени од реакции
23.326
Ќе се убијам...најодвратниот играч Гомез ако дојди кај нас ќе треба да не ги гледам до крајот...све да му изнаебам на сите ако го донесат копилето.

Ако ви дојде Папу, и Конте смени формација со 4 играчи у одбрана ќе освоите титула без проблем

Член од
23 август 2010
Мислења
39.515
Поени од реакции
114.638
Ако ви дојде Папу, и Конте смени формација со 4 играчи у одбрана ќе освоите титула без проблем
Па и да не дојде ќе освоиме без проблем. :icon_lol: И секако дека Конте ќе ти смени формација со 4 позади, нема проблем. Тоа само Урко може да верува пошо Матераци рекол така :pos::pos:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.061
Поени од реакции
45.837
Па и да не дојде ќе освоиме без проблем. :icon_lol: И секако дека Конте ќе ти смени формација со 4 позади, нема проблем. Тоа само Урко може да верува пошо Матераци рекол така :pos::pos:
A koja e poentata gomez da go nosis u situacija koga vo sredina na teren gi imas vidal ( koj mora da mu igra uvek ), broz, sensi, barela, a tuka mu e i milenikot galjardini.
ako ostane na 352, gomez ke bide rezerva, ok neam ja nisto protiv toa mada mi nema logika iskreno on da doaga tuka i da e rezerva, nema da saka garant, ako igra 3412, kolku igraci u sredina ke trpat ?
Aj malce realno razmisli, koja e najidealnata situacija za inter so gomez, koj igra na 10ka u atalanta. Moze konte da smeni bez problem u 4312, sezonava koga menuvase u vakva formacija istata mu donese pobeda, so fiorentina prvo kolo, i so kaljari na gosti.
Sea ako e glup i ako ostane so trojca u odbrana i pritoa da stvara nemir u sredinata na terenot pred se, neka mu e, ja mislam deka ako go donesat gomez, a pritoa go igra u formacija so trojca starter, u paket so lautaro i lukaku, Inter ke pocne da gubi poeni i da igra daleku poloso, plus sto ke se sozdava nezadovolstvo kaj igracite od sredina.

A i sigurno materaci mnogu podobro e informiran od eden opinok od chento, kakov sto si ti. Ne gleam problem u toa Konte da probuva i nesto drugo, ne deka briljira negovata difesa e tre, a ima probano nekolku varijanti so istata. Narocito vo LS e fijasko taa formacija za nego. Ako uspeat da go dovleckaat gomez ova mu e slika i prilika da si smeni formacija i da proba nesto drugo.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.877
Поени од реакции
23.447
A koja e poentata gomez da go nosis u situacija koga vo sredina na teren gi imas vidal ( koj mora da mu igra uvek ), broz, sensi, barela, a tuka mu e i milenikot galjardini.
ako ostane na 352, gomez ke bide rezerva, ok neam ja nisto protiv toa mada mi nema logika iskreno on da doaga tuka i da e rezerva, nema da saka garant, ako igra 3412, kolku igraci u sredina ke trpat ?
Aj malce realno razmisli, koja e najidealnata situacija za inter so gomez, koj igra na 10ka u atalanta
Би играл позади Лукаку со Мартинез. Затоа и ги поврзуваат со Жервињо, Гомез и Закањи.
Сите тие играат на иста или слична позиција.
Гомез оваа сезона е увек таму со Аталанта каде беше Перишиќ вс Верона.
Мислам дека Конте нема да игра веќе класична 352, туку повеќе 3421.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.515
Поени од реакции
114.638
Би играл позади Лукаку со Мартинез. Затоа и ги поврзуваат со Жервињо, Гомез и Закањи.
Ама брат Матераци рекол така шотие глуп не бладај.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.061
Поени од реакции
45.837
i kako nas ni pominuvase taa formacija ? Kako inter igraa koga konte gi terase tie eksperimenti ... bedno i frustriracki za gleanje
Sto moze da dostavi gomez a ne mozese eriksen na primer, kako 10ka, ovoj demek se vraka, pomaga nazad, borben e, fizicki jak ? Na koja osnova togas vaka go tretira eriksen.
Radi eksperimentot na Konte so 3412 formacijata lani se izgubija dragoceni bodovi koi mozea po splet na okolnosti na krajot od godinata da gi vturnat vo bitka za titula.
Sezonava isto, 90% od zagubenite poeni se so taa formacija kade inter na teren ne znaese kaj tera.

Baska sto ke trpi sredinata najmnogu, koj ne bi igral ? Barela ? Broz ? Sensi ? Konte celo vreme zbori za balans, so stavanje na 10ka vo formacija so 3ca nazad on sekogas go gubel istiot, inter dava ama i mnogu lesno prima golovi taka, sto govorat i brojkite od ovaa sezona, a i od lanskata koga primaa po 2 u prosek koga igraa so taa formacija.

Za gomez logicno e da dojde ili za 4312 formacija, ili da bide zakovan za klupa i da ima status na zamena tuka so ogled deka vo napadot skoro i nedopirlivi se lautaro i lukaku, a da ne zaboravime deka tuka e i alexis. Tie eksperimenti na konte so vadenje na eden od igracite u sredina na smetka na ponapagacka pozicija veke sme bile svedoci kako pominale.

Zatoa mnogu ne bi se raduval na vakov transfer, osven ako ne se resi da dostavi nesto novo i konecno da ja pokaze pravata takticka fleksibilnost za koja sekoj go kritikuva deka ja nema.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.515
Поени од реакции
114.638
Знам дека нема да смени, ама ако случајно смени у 4 3 1 2 и го купат миџетон, дабогда од колера и ебола испоцрка Конте.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.877
Поени од реакции
23.447
Sto moze da dostavi gomez a ne mozese eriksen na primer, kako 10ka, ovoj demek se vraka, pomaga nazad, borben e, fizicki jak ? Na koja osnova togas vaka go tretira eriksen.
Па не знам само кој го тврди спротивното. Сите сме овде со став дека можеше и Ериксен истото. Нема потреба веќе он да се дискутира што и зашто, завршена приказна е. Ваљда ќе дознаеме кога Конте ќе си отиде од Интер зашто не бил искористен како треба, или ќе чекаме на биографијата на Ериксен во иднина да прочитаме зашто било тоа така. Јас сигурно не сум тој што ќе ти го даде одговорот.

Zatoa mnogu ne bi se raduval na vakov transfer, osven ako ne se resi da dostavi nesto novo i konecno da ja pokaze pravata takticka fleksibilnost za koja sekoj go kritikuva deka ja nema.
Тука викаш дека не би се радувал на ваков трансфер, а страница поназад си пишал "Де Пол и Гомез може, за јануарски повеќе од солидни"
Реално и така е, за јануарски преоден рок, тоа е. Не можеме да очекуваме страшно нешто особено ако се знае финансиски дека не сме добри.
Гомез и мене не ми е некој си трансфер, ама колку толку би се нашол.А и онака играме само лига и во купот. Ако би ги споредувал со Жервињо, пре би Гомез.

Baska sto ke trpi sredinata najmnogu, koj ne bi igral ? Barela ? Broz ? Sensi ?
Па очигледно би ги ротирал. Нема нон-стоп да игра 3421. Зависност од резултатот и противникот.
Сфати мислам Конте дека сите го прочитаа ко буквар со играта висока до Лукаку и чекај он нешто да направи. Доволно им беше маркер на Мартинез и Лукаку нема со кој да проигра.
Сега со Верона па и му се погоди Лаутаро да даде гол а и имаше солидна утакмица, па ете против такви екипи кои се позатворени би играл со двајца позади Лукаку кога Санчез е повреден по неколку пати во сезона.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.912
Поени од реакции
23.326

Не гледам поента на носење на Папу у оваја формација.
А знам прочитав некој од вашите по темеве пиша дека Конте планирал да мења формација.
Затоа и пишав.
А со оваја формација и оваја игра дека ќе освоите без проблем не би рекол :kuracc:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.061
Поени од реакции
45.837
@SK-92
Да, намерно затоа е и пишан де пол, покрај гомез, зашто со доаѓање на овој, додаваш уште една добра опција на 4 солидни солуции за средина ( видал, броз, барела и сенси ) плус гаљардини и весино, под услов ериксен секако да е заминат, што во една вака ситуација апла апсурдно е и нелогично само 2ца од нив да ти се стартери, што ќе е случај во формација со гомез ко стартер покрај лаутаро и лукаку. И сега сум со истиот став, на оваа средина, и без ериксен, пак е нелогично ова со најдобрата 4ка у среден ред што моментално ја имаат плус гаљардини и весино.
И сеа ако се водиме според некоја нормална логика, во ваква ситуација единствена логична опција е, или останување на 352 и гомез да има статус на играч што ќе се ротира oдносно у поголемиот дел од времето ќе дреме на клупа, или уште пологична опција, 4312, 4321 сеедно.

Остај стекот што умара со Матераци, имаше информации дека Конте на тренинг пробувал и вакви формации, нели пред некоја недела имаше најава за 442 мислам стартна формација, дали беше против каљари или некој друг небитно. Oстанува само да се надеваме дека има вистина у овие муабети, у спротивно ќе се коси со секоја логика ова од погоре, да имаш супер средина а да користиш само 2ца е надвор од секое разумно размислување, и тоа на сметка на играчи што воопшто не се корисни во играта у одбрана. Затоа сеа за сеа не се радувам на вакви засилувања, ако Конте продолжи да води инат и не покаже поголема флексибилност џабе е све, не треба да ве/не потсетувам како вриевме кога дојде Ериксен па види каде сме сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom