Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Не, мене искрено не ми пречи и другите малцинства да имаат минимални човекови права.
Puno, covekovo pravo e da imas obrazovanie, medicina, sloboda na govor i dvizenje, ne uslovuvanje na politicki partii za vlada i rabotni mesta u drzavna administracija.

Во случај модераторот не ја видел пријавата, зошто се толерира членов во форумов, ако е алтер его на некој од вас сосема разбирливо е.

На кој основ е пријавата?

Не е форумов Саудиска Арабија или вашиот кавказ па со шеријатски закони да функционира, треба да знаеш дека тука секој има слобода на говор.

Има време - уште некој век па ќе се цивилизирате и научите.

Туркошиптаpите фрлаат петарди на непознати пешаци со кучиња во Ченто и се кезат, само метак у чело и добро ебење на бричени жени и ќерки е лек за таа дива и гнасна хорда

Зaстaни у рaзгoвoр сo oвaa oд пoстoт и спoмни ш.иптaри,oдмa ке те прекoри дa не ги вреѓaш и декa цел живoт живееле сo "Албaнците" и никoгaш немaле прoблем,ете и првиoт сoсед и бил Албaнец секoгaш сoживoтoт гo негувaле,пa и стaрите претхoднo никoгaш никaкoв прoблем немaле.Инaче зa 4-5 гoдини куќaтa штo им вреди 80.000€ ке му јa прoдaдaт нa истиoт тoј сoсед зa 45.000€ и сo пaрите ке купaт гaрсoњерa у Тaфтaлиџе,не декa им билo лoшo сo Албaнците,тaкa се пoгoдилo,oдлучиле дa се преселaт

Гo знaевме и ние нa времетo,78мa сум јaс.Имaм у пoдрум едни "мaртинки"oд времетo,си ги чувaм зa спoмен.Кoлку нoсеви,јaбучици и зуби имaaт скршенo и изместенo,ех дa имaaт устa дa збoрaт.Уoпште немa дa ми биде кривo штo небaњaт љoк ке му јa ебе женaтa,инaку медицинскa сестрa нa некoј Мaксимилијaн зa дa јa зaдржи нa рaбoтa нa клиникa
Мислам дека претходната држава требала да биде поригорозна спрема нив...сега ги трпиме последиците од тоа.

45 години да имаш апсолутна власт и ништо да не направиш е поразително.

Мислам дека претходната држава требала да биде поригорозна спрема нив...сега ги трпиме последиците од тоа.

И јас тоа се чудам...кога некој ќе ви спомне дека геноцид на штеточини и паразити е нешто лошо прашајте го дали би живеел во Јужна Америка или САД - едни од овие имаат извршено геноцид врз домородците... :)

Или дали не би живеел во Белгија или Англија - нации кои што им ебаа матер на пола свет а црнците до пред 50 години ги чуваа во золошка.

Колку и да е сурово тоа е ЕДИНСТВЕНО решение за функционална држава.
Во меѓувреме ние сме најмирољубиви и немаме извршено никаков "геноцид" туку напротив живееме со тн Рамковен Договор и ""соживот"" па затоа сме на чмарот на Европа заедно со вилаети и исис камп-протекторати како албанија и 'косово'.

Едноставно неможеш со канцер да имаш соживот пошто кога тогаш ќе те убие, подобро да се отстрани во што порана фаза.

Државава е убедливо најлиберална или една од најлибералнитр во свет пошто трпи и храни канцер 20 години. Ние не само што немаме туку и страшно ни фали опасна Исламофобија ако сакаме да опстанеме.

И јас тоа се чудам...кога некој ќе ви спомне дека геноцид на штеточини и паразити е нешто лошо прашајте го дали би живеел во Јужна Америка или САД - едни од овие имаат извршено геноцид врз домородците... :)

Или дали не би живеел во Белгија или Англија - нации кои што им ебаа матер на пола свет а црнците до пред 50 години ги чуваа во золошка.

Колку и да е сурово тоа е ЕДИНСТВЕНО решение за функционална држава.
Во меѓувреме ние сме најмирољубиви и немаме извршено никаков "геноцид" туку напротив живееме со тн Рамковен Договор и ""соживот"" па затоа сме на чмарот на Европа заедно со вилаети и исис камп-протекторати како албанија и 'косово'.

Едноставно неможеш со канцер да имаш соживот пошто кога тогаш ќе те убие, подобро да се отстрани во што порана фаза.

Државава е убедливо најлиберална или една од најлибералнитр во свет пошто трпи и храни канцер 20 години. Ние не само што немаме туку и страшно ни фали опасна Исламофобија ако сакаме да опстанеме.

Објективно гледано Грција најдобро ја завршија оваа работа со малцинствата, затоа и ги сметам за држава, се останато на балканов се е тоа банана држава.

Кај смее некое малцинство да писне во Грција, вера, имиња имаат менувано само полесно да бидат асимилирани, затоа таму овие нашиве(асимилирани Македонци) најголеми гркомани се.

Нека пробаат да кренат глас во Грција албанциве, да видиме колку долго ќе трае тоа.

...и Хрватска и Словенија, само држави без шиптаpи и цигани се прави држави тука, другото сѐ е импровизирање.
За нас приказната е завршена.
После сите овие работи што они ни ги направија и така да поминат без никакви последици, тоа кажува многу за тоа каков народ сме.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Муслиманските хорди хараат у држави каде голем процент од мажите се со неодреден пол,како нашава со новиве генерации

Еве ти видео од Русија. Среде Москва муслиманите рипаат во октагонот и прават хаос. Ете и таму за мир у куќа им се дозволиле бизниси, селење по Москва и покрај тоа што сите знаеме кои се Русите, овие се посилни од нив. Од повеќе причини ама не ми се пишува сеа. Така е и кај нас. Како може некој да ме обвини мене, шо сум роден пред 20 години, кога вие сте дозволиле, рамковен, референдум Струга, Кичево и Скопје. Јас кога почнав да ги разбирам работите, Албанците веќе бодеа по Скопје и не беа апсени за тоа, како јас или мојата генерација ќе го сменела тоа, коа на Калето се појавија дивите пазарџии од бит пазар, возрасно македонско население таму немаше, јас како шо знам секогаш баш таа македонска младина реагирала а старите си гледале интерес.

Албанците сеа бараат на Русија да сме им се скарале. :lolzz:

Во случај модераторот не ја видел пријавата, зошто се толерира членов во форумов, ако е алтер его на некој од вас сосема разбирливо е.
Избришав то шо мислев.

" Со кое право владата го дала земјиштето околу езерото Треска на општина Сарај. Езерото е изградено со самопридонес од жителите на Скопје и може само со локален референдум да се смени. Општина Сарај е позната по заштитата на дивоградби и загадувањето на Матка, Треска и Вардар. "

Не ни знаев дека кретените го направиле ова.

Дошле џандари на Бит Пазар, на шипурчињата пиротехниката да им ја запленат.......сите скокнале на нозе, како тоа смее било кој да упаѓа во нивно ѓето и да ги загрозува.

Србите имаа на времето цела концепција направено за иселување на Арнаутите, последниот бран на присилно иселување во Турција бил запрен со почнувањето на втората светска војна.
За тоа постоел и склучен договор со Турција и се предвидувало иселување на на скоро комплетното албанско население од Косово и Македонија.

Kritikujući polovične rezultate dotadašnje kolonizacije Kosova, srpski akademik i političar Vaso Čubrilović predlaže načine za rešavanje "albanskog problema" totalnim etničkim čišćenjem Kosova od Albanaca. Čubrilović je 1937. godine izradio antialbanski projekat isterivanja Albanaca za Stojadinovićevu vladu, koji je trebalo da sprovedu državne vlasti.

Arnaute je nemoguće suzbiti samo postupnom kolonizacijom ... Jedini način i jedino sredstvo to je brutalna sila jedne organizovane državne vlasti, u čemu smo mi uvek bili iznad njih.

Turska je početkom 1936. izrazila spremnost zaključiti s Jugoslavijom formalni sporazum o iseljavanju 200.000 stanovnika "koji su srodni po mentalitetu turskom, te će se u Turskoj lako asimilirati".

Jugoslavensko-turska konvencija
Državne aktivnosti na iseljavanju muslimana kulminirale su potpisivanjem jugoslovensko-turske konvencije. Od 9. do 11. srpnja 1938. je u Istanbulu održan niz sastanaka na pripremanju Jugoslavensko-turskog sporazuma o iseljenju Albanaca. Strane su se usuglasile da u roku od šest godina rasele 40.000 albanskih obitelji s Kosova, Makedonije i Crne Gore u puste oblasti Anatolije. Jugoslavensko-turska konvencija je potpisana 11. srpnja 1938. godine, a trebala je stupiti na snagu kada je ratificiraju parlamenti obe zemlje. Iseljavanjem Albanaca trebala se osloboditi obradiva zemlja za Srbe iz pasivnih krajeva. Član 2. konvencije je predviđao kompletnu ekspatrijaciju Albanaca iz mnogih gradova, među kojima su: Prizren, Uroševac, Priština, Kačanik, Gnjilane, Preševo, Peć, Istok, Mitrovica, Đakovica, Vučitrn, Drenica i drugi. Za prvih pet godina, od 1939. do 1944., bilo je predviđeno da se u Tursku iseli 25.000 albanskih obitelji, i to sljedećom dinamikom:

• 4000 obitelji 1939.,
  • 6000 obitelji 1940.,
  • 7000 obitelji 1941. i 1942.,
  • 8000 obitelji 1943. i 1944.
Prema sporazumu, jedna obitelj je mogla imati do 250 članova, pa je 40.000 obitelji moglo iznositi i više milijuna ljudi. Ratifikaciju i realizaciju ove konvencije omeli su financijski nesporazumi, albanska kampanja protiv iseljavanja i izbijanje Drugog svjetskog rata. Iako ovaj sporazum nije ratificiran niti sproveden kako je planirano, imao je teške posljedice na položaj i budućnost albanske populacije.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom