Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
@ПрофаундлиСтупид
Секако дека фратер φ,
си е верен понизник на задругата,не можам да ги дискредитирам ниту неговите интелектуални ниту шпионски вештини,само можам да му посакам сѐ најдобро.
Не контам, ми прајте сите мајндфак изгледа... Ипси вика не е член, ти да.... сакаш да кажеш дека се добро координирани, ова што им читаме меќусебно зајадување е се добра режија? Или можда Ботко е иглавниот на ОТО а тука ги тестира колку им е издржлива вољата? :toe:

Не бил член никогаш.

За да надминеш нешто мора да го искусиш, со избегнување не се постигнува ништо. Не може да избегаш ни од светот ни од себе си. Ако ги потиснуваш сопствените нагони на пример се изолираш од жени и секс, си се лишил од многу битен спект што може да донесе пречки при духовното созревање па дури и да предизвкка психички проблеми и девијации. Треба да си го искусил максимално некој аспект за да можеш да се повлечеш од истиот и да се посветиш на нешто следно.
Не читаш, све е тоа ОК ако развиеш контрола... значи не чезнееш по ауди Кју7 туку си задоволен со Пунто... битно иде од А до Б....

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Нема да се разбереме, тргаме од различни појдовни точки.

Гледам тука има претставници на Гурџи, на Кроули, христијани, муслимани, гностици, ошовисти итн., а за Оспенски никој не се залага. Од сега, па даље, ја сум страната на Оспенски! Гурџи ми е у тим.
И да не се разбереме де, ништо страшно, у социјализација сме битно
Господ не напраил ко уникати секој да трга од свое па како и да иде... :)

Малку антибиотски воа, мислиш Успенски? Малку Езо..., предестинација, елитизам шо беше муабетот таму? Имаш право "заживеј го"... :D(y)
Автоматски споено мислење:

Неверојатно колку е трагикомична твојава глупост што ја ,,пакуваш" во интелектуална терминологија....просто неверојатно!
Ако бог не го сака злото, значи дека го доживува светот дуалистички! Самото тоа што тој доживува, перцепира нешто како добро или зло, значи дека има дуална перцепција, разбирање! Дуалноста не значи да се воздржуваш, да допушташ и слично нешто кое го доживуваш како добро или зло! Ако на нештата гледаш преку тие концепти, тогаш имаш дуална природа...
Ако Бог не сака нешто, а мора да го допушти, значи дека е немоќен да најде смисла, цел, причина за тоа што не го сака. Тука оди јабана неговата ,,совршена промисла" ако била совршена, тогаш ќе имало причина зошто постои и со тоа ќе нема зошто да не го сака. Ако нешто има цел зошто постои, тогаш не е промашување, а нели гревот беше промашување.
Ти па, ти па... Ццццц :popce:

Ауу овде бааѓи се муабетело
Неам време да отчитам, празници се ближат, ако има нешто интересно да научам кажујте :coffee:

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
И да не се разбереме де, ништо страшно, у социјализација сме битно
Господ не напраил ко уникати секој да трга од свое па како и да иде... :)

Малку антибиотски воа, мислиш Успенски? Малку Езо..., предестинација, елитизам шо беше муабетот таму? Имаш право "заживеј го"... :D(y)

Ти па, ти па... Ццццц :popce:

Ауу овде бааѓи се муабетело
Неам време да отчитам, празници се ближат, ако има нешто интересно да научам кажујте :coffee:
Генерално сејм олд сејм олд, Ипси се нашали малку али кратко траеше.
:coffee:

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Ајде ајде ќе биде нешто и од него ќе дае Господ го отчатив малку.... :D (y)
Се посомневав на тебе, заборавив и ова... Хепта Атос го стави.... без коментар... види...

H

Hyperion VI

Гостин
Ајде ајде ќе биде нешто и од него ќе дае Господ го отчатив малку.... :D (y)
Само Господ,да ви даде здравје и разбирање без разлика во што и кој верувате.
На сите ви посакувам сѐ најдобро.
Бог со вас.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Се посомневав на тебе, заборавив и ова... Хепта Атос го стави.... без коментар... види...

Чек да ѕирнам

Само Господ,да ви даде здравје и разбирање без разлика во што и кој верувате.
На сите ви посакувам сѐ најдобро.
Бог со вас.
Така си е
Амин Амин исто така :love:

А да сум глеал ок е, во младоста за малку ќе се замонашев, но единец на мајка, и проценка и препорака на отците за полза на Црквата ми благословија брак и фала на Бога, Ми благослови Богослужба во Црква, хепи фемили, четири деца.... :D :love:
За @Xептаграм XI, сум го читал за Христијанство, он што "проповеда" одговорно тврдам,, појма нема"(сори Хепта, нема љутиш у однос Вистината ) друграчето негово Ипси дибидус(тебе не ти се извинувам, сепак извини, што е тука е.... Божја рожба си)
Не знам ако нешто конкретно те интересира повели:)

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
За @Xептаграм XI, сум го читал за Христијанство, он што "проповеда" одговорно тврдам,, појма нема"
Јас не проповедам, само коментирам и давам мои размисли. Не може секој да е христијанин, муслиман, будист итн итн :)
Зарем сеуште светот го гледате црно-бело и ќе се натпреварувате со муслиманите кој ќе победи на крајот во однос на верници?
Кроце... помина тоа.

Можеби ако почнам некогаш да верувам во христијанската догма и бидам дел од стадото, ќе „имам појма“? Или и тогаш ќе морам да барам „духовен отец“ за да ми ја среди внатрешната тајна која ја знам само јас?
Дали си ок? Сигурно според тебе - ти си ок, нели? ;)

Кога ќе се напише „вистина“ со голема буква, сетики подруго е , веднаш вистината е кај оној што ја напишал со голема буква иако се базира таа вистина на верување и „сведочење на црквата“ низ вековите (бидејќи немало кој да и каже низ вековите: аман гледај си чергата не досадувај насекаде и секому) :)

"None shall pass by me except he slay me, and this is his curse, that, having slain me, he must take my office...

... and this is the Mystery of the great prophets that have come unto mankind.
Moses, and Buddha, and Lao Tan, and Krishna, and Jesus, and Osiris, and Mohammed;
for all these attained unto the grade of Magus, and therefore were they bound with the curse of Thoth.

But, being guardians of the truth, they have taught nothing but falsehood, except unto such as understood; for the truth may not pass the Gate of the Abyss."
- The Visions & Voice of 30th Aethyrs, A∴A∴ Publication in Class AB

Интересно што Исус од сите други религии е признаен за еден од големите пророци - а христијанската црква постојано со копја и камења ги негира сите други учења и ги сатанизира бидејќи според нивните учења: Исус, Иса, Јехешуа, Osiris - e бог на Земјата.
Е тоа е вистина, кога веќе расправаме за такви ствари, како „Вистина“.

И не знам што чекате :)

„Вистина ви велам, ако не се обрнете и станете како деца, нема да влезете во царството небесно.“
- Матеј 18:3

Последно уредено:

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Ступид...ајде да ти направам сума сумарум за 10г. на моето форуско искуство...
Ќе зборам во метафора а параболата ќе биде компаративна на два било кои членови во нивната еволуција...
Кога дојдов имаше две овци...и двете лутаа во потрага на Вистината ...
Едниот се пронајде во стадото на задругата, мислејки дека множината е таа што ќе му даде сигурност во потрагата. си плаќа редовно чланарина а тие за узврат му фрлаат прав во очи и по некое колаче чак пат. За сите овие години си остана ист, не се покачи ни чекор на Божјата скала, не направи ни чекор напред во еволуцијата...остана да ќења по монотеистичките религии и да се повторува како расипана плоча...
Другиов, беше овца, али не се пронајде ни во едно стадо. На интелигентен начин ми стана симпатичен, и му кажав што и како да прави. Го однема 5/6 г од форумов, работил дечкото на себе, знаејки точно како и што му треба за да се покачи на скалата. Се врати како волк, и сега може да ги изеде сите овци во задругата, дури и пастиров. Дури се дрзнува и на мене да ржит.Не знае дека јас кога читав Фрод Хегел Кант Ниче тој беше само како потенциал. Ќе му простам , мое дете е. Сака да биде Лав али ќе требе да изеде уште еден камион шпаѓети за тоа. Без разлика, му предвидувам добра иднина.
Со убо новогодишните празници да си ги минеш, и сФе најдобро на тебе и на фамилијата..
Со љубофф

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Ступид...ајде да ти направам сума сумарум за 10г. на моето форуско искуство...
Ќе зборам во метафора а параболата ќе биде компаративна на два било кои членови во нивната еволуција...
Кога дојдов имаше две овци...и двете лутаа во потрага на Вистината ...
Едниот се пронајде во стадото на задругата, мислејки дека множината е таа што ќе му даде сигурност во потрагата. си плаќа редовно чланарина а тие за узврат му фрлаат прав во очи и по некое колаче чак пат. За сите овие години си остана ист, не се покачи ни чекор на Божјата скала, не направи ни чекор напред во еволуцијата...остана да ќења по монотеистичките религии и да се повторува како расипана плоча...
Другиов, беше овца, али не се пронајде ни во едно стадо. На интелигентен начин ми стана симпатичен, и му кажав што и како да прави. Го однема 5/6 г од форумов, работил дечкото на себе, знаејки точно како и што му треба за да се покачи на скалата. Се врати како волк, и сега може да ги изеде сите овци во задругата, дури и пастиров. Дури се дрзнува и на мене да ржит.Не знае дека јас кога читав Фрод Хегел Кант Ниче тој беше само како потенциал. Ќе му простам , мое дете е. Сака да биде Лав али ќе требе да изеде уште еден камион шпаѓети за тоа. Без разлика, му предвидувам добра иднина.
Со убо новогодишните празници да си ги минеш, и сФе најдобро на тебе и на фамилијата..
Со љубофф
Фала ти на знањето, ти очигледно бела брада одамна имаш.

Ја смалувам отпор, еве и брада пуштиффф.
Ми се свиѓа како е бела у средина а од страна сивичко, имам уште за белеење.

Се најубаво и тебе, со лесно и на фамилијата ти со тебе и исто со љубоф!

D

Drexel

Гостин
Фала ти на знањето, ти очигледно бела брада одамна имаш.

Ја смалувам отпор, еве и брада пуштиффф.
Ми се свиѓа како е бела у средина а од страна сивичко, имам уште за белеење.

Се најубаво и тебе, со лесно и на фамилијата ти со тебе и исто со љубоф!
И долга коса ти треба, непишано правило е дека ако машко се бави со окултизам мора и долга коса да има, брада е опционална.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Сеа и шпион на О.Т.О. сум! @Hyperion VI како стигна до тој заклучок? :) Дали мислиш дека О.Т.О. сценира цел конфликт на подфорумов само поради тебе, а не дека си малку параноичен?
@Ipsissimus после да не речеш дека клеветам. Му пишав за ствари што ги знам и ми се десиле, сеа мисли дека сум ваш шпион. :D

@Ne-misli , ја бев једин модератор што не ти шибаше казнени додека владеев на подфорумов! Јас те бранев кога Ставрогин и другите те зафркаваа... Им велев: „Добар е Гурџи, добри му се метафорите, остајте го!“ И ти си ми бил симпатичен отсекогаш. Љубовта е взаемна. :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom