Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.167
Треба да побарам за да ти одговорам „апсолутно точно“ за да не испадне дека не сакам да кажам... :D
колега ми го има пуштено, по гласот мислам дека е тој... :)

P.S.
Не знам кај наоѓаш просветлени луѓе (и по што се просветлени) кои ништи не ги навредува или иритира во однос на човештвото... може само вешто да кријат бидејќи знаат дека смрт дури и на еден човек е илјада годишна грешка во однос на самото човештво која не може да се поправи никогаш?

И зошто од мене бараш еликсир? И за каков елискир се работи? Може и да го имам, а да не ми дошло наум да ти дадам :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Треба да побарам за да ти одговорам „апсолутно точно“ за да не испадне дека не сакам да кажам... :D
колега ми го има пуштено, по гласот мислам дека е тој... :)

P.S.
Не знам кај наоѓаш просветлени луѓе (и по што се просветлени) кои ништи не ги навредува или иритира во однос на човештвото... може само вешто да кријат бидејќи знаат дека смрт дури и на еден човек е илјада годишна грешка во однос на самото човештво која не може да се поправи никогаш?

И зошто од мене бараш еликсир? И за каков елискир се работи? Може и да го имам, а да не ми дошло наум да ти дадам :)
И ја мислам тој е каналот, ова интервју ми остави многу впечаток.

Инаку за просветлените така ми кажа мојот гуру Божидар, дека врвен левел просветљења е кога пак ќе пиеш пиво пред кооперација, можеби погрешно сум го сконтал.

А за еликсирот се зезав, мислев дека тврдиш оти ја знаеш тајната.... извини уште еднаш.

H

Hyperion VI

Гостин
Инаку за просветлените така ми кажа мојот гуру Божидар, дека врвен левел просветљења е кога пак ќе пиеш пиво пред кооперација
Ете не сум ни знаел дека сум level Божидар° и сум таен мајстор во вашиот култ веќе 2 години.
Ама и ти чедо премногу тајни издаваш.

D

Drexel

Гостин
И ја мислам тој е каналот, ова интервју ми остави многу впечаток.

Инаку за просветлените така ми кажа мојот гуру Божидар, дека врвен левел просветљења е кога пак ќе пиеш пиво пред кооперација, можеби погрешно сум го сконтал.

А за еликсирот се зезав, мислев дека тврдиш оти ја знаеш тајната.... извини уште еднаш.
Сега сум видел се значи :icon_lol: алал да му е естетика пицната до максимум, човекот си го живее шаманскиот живот :D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.167

10 цареви, 10 региони, откровение, визии и нормално - Библија до крајот на светот and beyond...
Вака било лесно...

"O Babylon, Babylon, thou mighty Mother, that ridest upon the crown d beast..."
- Liber 418

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Ете не сум ни знаел дека сум level Божидар° и сум таен мајстор во вашиот култ веќе 2 години.
Ама и ти чедо премногу тајни издаваш.
И најголемата тајна на универзумот тука да ја кажам, никој сериозно нема да ја сффати...

Еве види....

Mu

H

Hyperion VI

Гостин
И најголемата тајна на универзумот тука да ја кажам, никој сериозно нема да ја сффати...

Еве види....

Mu

И да ја пишеш џабе е толку е едноставна,што сите профани нема да се дрзнат да ја практицираат.
Уживај, ти посакувам да го постигнеш "Божидар°" во најскоро време.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
И да ја пишеш џабе е толку е едноставна,што сите профани нема да се дрзнат да ја практицираат.
Уживај, ти посакувам да го постигнеш "Божидар°" во најскоро време.
Искрено не се замарам со Божидар левел, она шо ми е битно е да научам добро да го фејкам, впечатокот е се... морам да мислам на интервјуа, гостување по емисии, трибини, говори... јбг тоа ќе иде со успехот на книгата.... а плус и ќе зголеми продажба.

Се мислам и за јутуб канал али не сум баш пријатен за око, иако брада ошовача ќе скрие доста.... и одземе внимание....
Имам доста работа....

Сепак фала ти.

H

Hyperion VI

Гостин
Искрено не се замарам со Божидар левел, она шо ми е битно е да научам добро да го фејкам, впечатокот е се... морам да мислам на интервјуа, гостување по емисии, трибини, говори... јбг тоа ќе иде со успехот на книгата.... а плус и ќе зголеми продажба.

Се мислам и за јутуб канал али не сум баш пријатен за око, иако брада ошовача ќе скрие доста.... и одземе внимание....
Имам доста работа....

Сепак фала ти.
Ок,"Нека биде така",Зоки.
Прави што ти е волја.
Сепак за добар гуру нема лоша "каросерија".
Трибината и микрофонот ќе го пламнат кундалини-то кај тебе и ќе ги анимираш сите пропаднати души.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.167
Уф исто нешто вакво сакам но за магуси :rolleyes: У стил на Атос/Хогвортс :pos:
Не знам што е тоа магус...

Што би правел на такво место? 24 часа посветеност на магика? Бакти јога до максимум? :D
Знам малкумина кои во денот имаат време, нерви и воопшто можност барем да прочитаат 50 страници од некоја книга - не пак напамет да учат ствари за кои „реално“ не знаат и нема да знаат дали имаат некаква практична примена истите тие ствари додека не почнат да ги прават.
Но нели - денес мислиме дека „купувачот“ е секогаш во право... и мора да знае „што купува“ ;)

„Ништо не се менува тука.“ - велат овие на Атос :D

D

Drexel

Гостин
Не знам што е тоа магус...

Што би правел на такво место? 24 часа посветеност на магика? Бакти јога до максимум? :D
Знам малкумина кои во денот имаат време, нерви и воопшто можност барем да прочитаат 50 страници од некоја книга - не пак напамет да учат ствари за кои „реално“ не знаат и нема да знаат дали имаат некаква практична примена истите тие ствари.

„Ништо не се менува тука.“ - велат овие на Атос :D
Види затуцано монаштво би можело да биде опционално, не задолжително (Нели овие окултисти од германија сакале да создадат тоа но WWII се десила и плановите отишле). Но не се и невозможни ако планираш магично монаштво посветено само на магика и тебе, што ќе постои ради постоење но без никакви агенди кон светот надвор од неговите ѕидови. За вакво нешто секако треба ништо да не се менува и магичните монаси да си го стиснат газот и god комплексот и да мируваат во перфектирање на сиот магичен систем. Јас сум по линија на Магично-Академска институција со класичен приемен испит:pos:, Едно крило за левата школа друго крило за десната школа и обете под еден кров. Инспирација за идејата има колку сакаш дури и по серии како ова и ова, но секако без холивудски спешал ефектс :ROFLMAO: Инспирација има но спроведување, самостојност и логистика му е мајката како и немање огромен замок изолиран на остров далеку од цивилизација :D

Последно уредено од модератор:

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Што беше пред да се родиш?
Потенцијал.
Едниот прашува .....прашањето е у пм....:facepalm:
Другиов се прави паметен и одговара....:lolzz::lolzz::lolzz:

Еве и од мене едно ...дали сте обавезни тие колачињата од гробишта да ги користите кога седнете да мудрувате на форум?

Абе цел ден се смеам...Ступид, пишувај овакви бисери не се испуштаат...:pos::pos::pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom