ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 140 67,3%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 13,9%

• Вкупно гласачи
    208
Мора да признаам дека ДПМНЕ повеќе ги бива за тролање за разлика од комуњарските морони. Последни така добри финти им беа кога на слика од Шилегов ставија 1 литро ракија и макетата од великиот дипломат Николче Димитров во Собранието, кога овој не дојде. Исто така јако тролање им беше тоа со каде е син ми Костадин, кога телето даваше прес конференција. :pos:
Е сега конкретно ова последново не ми се допаѓа, иако можда има потенцијал.

Мора да признаам дека ДПМНЕ повеќе ги бива за тролање за разлика од комуњарските морони. Последни така добри финти им беа кога на слика од Шилегов ставија 1 литро ракија и макетата од великиот дипломат Николче Димитров во Собранието, кога овој не дојде. Исто така јако тролање им беше тоа со каде е син ми Костадин, кога телето даваше прес конференција. :pos:
Е сега конкретно ова последново не ми се допаѓа, иако можда има потенцијал.

да, да. Многу кретивно. Ова е тип на отпор за мирнодпски услови, пример се караат за ребаланс на буџет или автопат некој. Сепак, за ситуација во која се одвива, според нив, процес на асимилација и губење на идендитетот, терање „британски хумор' не би рекол дека е баш соодветно.
Пример, посоодветно би било враќање на пратеничките мандати , повик за граѓанска непослушност и обид за парализирање на системот додека не престане таа асимилација.
Ама па 1500 евра плус патни трошоци е слатка пара, а и зошто па да ги кара некој од ЕПП кај што се многу ценети и уважени

Вака ќе повикуваат на протести... да се наснака да дојде некој стар јадник да се учука ковид или да му пушти Оливер алфи да го траскаат и на крај да му собираат донации на фб како за јадницине од 27ми април, додека Тимчовци живот живеат.

“Протестиве'' им се само обид да ја поправат симболично замерката за пасивност што ја имаа. И пак се усраа.

да, да. Многу кретивно. Ова е тип на отпор за мирнодпски услови, пример се караат за ребаланс на буџет или автопат некој. Сепак, за ситуација во која се одвива, според нив, процес на асимилација и губење на идендитетот, терање „британски хумор' не би рекол дека е баш соодветно.
Пример, посоодветно би било враќање на пратеничките мандати , повик за граѓанска непослушност и обид за парализирање на системот додека не престане таа асимилација.
Ама па 1500 евра плус патни трошоци е слатка пара, а и зошто па да ги кара некој од ЕПП кај што се многу ценети и уважени

Вака ќе повикуваат на протести... да се наснака да дојде некој стар јадник да се учука ковид или да му пушти Оливер алфи да го траскаат и на крај да му собираат донации на фб како за јадницине од 27ми април, додека Тимчовци живот живеат.

“Протестиве'' им се само обид да ја поправат симболично замерката за пасивност што ја имаа. И пак се усраа.
Абе јас конкретно за хуморот зборувам, не за отпорот на ДПМНЕ со шпицниот кандидат Жмицко. :D
Тоа дека не знаат кај тераат се знае уште од пред 3 години и сме го пишувале подоста.

Колку се креативни беше пример предизборната кампања и спотовите и излегувањето со ферариња на протсет за цената на струјата. Во времето кога беа на власт имаа ангажирано експертски ПР агенции, сега кога треба да го прави тоа водството (тековно) на партијата и домашни „експерти“ се гледа разликата. Овој што кажа „да живее Зоран Заев“ во времето на Мартин, Илија и Груевски веќе ќе имаше поднесено оставка од „приватни причини“, ќе го снемаше од јавонста и ќе работеше како трол акаунт во тајната соба у палатата.

Колку се креативни беше пример предизборната кампања и спотовите и излегувањето со ферариња на протсет за цената на струјата. Во времето кога беа на власт имаа ангажирано експертски ПР агенции, сега кога треба да го прави тоа водството (тековно) на партијата и домашни „експерти“ се гледа разликата. Овој што кажа „да живее Зоран Заев“ во времето на Мартин, Илија и Груевски веќе ќе имаше поднесено оставка од „приватни причини“, ќе го снемаше од јавонста и ќе работеше како трол акаунт во тајната соба у палатата.
Тој што кажа да живее Зоран Заев, во времето на Никола беше со Филип Петровски, основаа партии што освојуваа по 400 гласа, не можеше да припари во ВМРО-ДПМНЕ. Сега партијата ја водат еден куп ко него, обесправени од старото раководство.

6 милиони евра годишно кошташе ПР машинеријата на Груевски, по 500к на месец. Од премиер до министер па до најнизок ранг на портпароли не смееја да излезат пред камера, ако пред тоа преку телефон не им биде кажено шо да кажат, со каков тон да го кажат, и какви гестикулации да направат.

Сега спаднаа на "да живее зоран заев" ликови. :( Чиста гарнитура без ниту едно дело против нив, со еден од најлошиот предавнички состав на сдс како противник, изгуби над 100к гласови и 7-8 пратеници за разлика од империјата на Груевски. Уште еден доказ дека џабе се и пари и членство и се, ако незнаеш како да владееш.

Апасиев „бега“ од кафе со Мицкоски
Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во гостувањето на емисијата „Прашањето ми е следно“ на порталот „Инфомакс“, изјави дека се залага за окрупнување на опозицијата против актуелната влада. Но, во дел од разговорот, објасни дека лидерот на „Левица“, Димитар Апасиев, избегнува да се сретне со него.

„Го побарав, да се видиме, каде сака, кај нас, на јавно место, кај нив, каде сака кафе да испиеме. Ми рече дека не може, е зафатен со подготвување амандмани, тогаш за онлајн седницата. Другиот ден го видов како пие кафе со Стојанче Ангелов. За мене немаше, еве јас сум ВМРО-ДПМНЕ, имаме ние 44 он има два пратеника. Еве до ден денес чекам, ми рече ќе те побарам, од тогаш помина месец и пол, ме нема побарано. Еве, повторно во вашата емисија го реактивирам моето барање, ајде да седнеме сите да се договориме и да го поразиме овој. За доброто на Македонија зборувам“, изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

И во друг дел од интервјуто, одговорите на Мицкоски оставија впечаток дека односите меѓу најголемата и најмалата опозициска партија не се добри. Запрашан од водителот на емисијата да даде дециден одговор- дали ако дојде на власт ќе ги поништи договорите со Грција и со Бугарија, Мицкоски кажа дека е против тие договори, но и дека не можат едноставно да се поништат. А за тие што велат дека ќе ги поништат, кажа дека не треба да се лаже народот за „да добиеме некој поен плус и да ја зголемиме нашата плата од 45 на 75 илјади денари“.

„Вие можете да ги поништите, нема никаков проблем. Ќе седнете и ќе ги поништите тие договори, ќе имате таму колку што треба во парламентот. Понатаму, треба да ги видите кои се консеквенците, за народот и за држата. Еве, јас Ви кажувам, ако договорот со Бугарија е ваков каков што е и ако се бара од нивна страна да се преговара за она што денеска се преговара, немам намера да преговарам и има тој договор важност една година, ако не се лажам, веднаш може да се напушти и да се преговара нов. Кога станува збор за договорот од Преспа, тој е меѓународен договор, ратификуван, со Уставни измени и така натаму. Имаше еден политичар во вашава емисија, овдека тврдеше ќе го поништел со 61 пратеник и така натаму, еве му 44 има од ВМРО-ДПМНЕ, нека го поништи утре. Е, утре ги има 44 од ВМРО-ДПМНЕ. Ај нека го поништи договорот… Ама ако не го поништи, да излезе и да се извини, дека го лаже народот. Јас не сум од тие лажни политичари, но да, се ќе сторам негативните последици од тој договор да ги анулирам и да, еден ден, ќе ја оставиме таа можност тој договор да се поништи. Не да го лажеме народот, не за да добиеме некој поен плус и да ја зголемиме нашата плата од 45 на 75 илјади денари“, изјави Мицкоски, алудирајќи на лидерот на „Левица“, Апасиев.

Во контест на договорот со Бугарија, Мицкоски објасни и дека информациите од Бугарија се дека ако на претстојните избори победи Бојко Борисов, набрзо потоа ќе се дојде и до решение. Но, уште еднаш ја промовираше и тезата дека Борисов го „платил“ доаѓањето на власт на Зоран Заев, со цел да се стигне до посакуван епилог за сите клучни прашања меѓу двете земји за кои се дебатира во овој период.

Па нормално дека ќе ,,бега". Зошто би се ставил во ситуација да им дава аргументи на овие од сдс за да велат оти Апасиев е приврзок на Мицкоски и дека одработува за него. Не гледам ни потреба зошто би се среќавал сега, не е предизборие па да разговараат за коалиции. Зошто би ја компромитирал својата позиција со ,,кафе" средби и уште од сега би се ставал во поддредена позиција, посебно кога анкетите велат оти рејтингот му е во пораст.

Димче ако се заортачи со Мицковски стави и крст на Левица одма. Симпатиите ги доби баш поради тоа шо е најблиска шанса до таканаречена "трета опција". Од седнување на кафе со овој бот, најмногу ќе ќари Заев. Уствари он и се моли за да ги видат заедно во јавност.

Димче ако се заортачи со Мицковски стави и крст на Левица одма. Симпатиите ги доби баш поради тоа шо е најблиска шанса до таканаречена "трета опција". Од седнување на кафе со овој бот, најмногу ќе ќари Заев. Уствари он и се моли за да ги видат заедно во јавност.
И ајде еве има 6-7% рејтинг ќе земе едно макс 10 пратеници и што фајде од тоа...ако сакаат да имаат влијание ќе треба да влезат во коалиција. Дури и да влезат или не ништо не менува барем не на подобро.

Каква коалиција бре?
Левица не сака коалиција ни со ВМРО ни со СДС.
Може да коалицираат само ВМРО и СДС како би ја спречили Левица.

Каква коалиција бре?
Левица не сака коалиција ни со ВМРО ни со СДС.
Може да коалицираат само ВМРО и СДС како би ја спречили Левица.

Мислам дека треба да бидеш малце реален... Ако стварно освојат од 8+ пратеници (еве да речеме 10, како што прогнозираат) и ако не коалицираат со никого, ондак нема поента цела оваа мука, шо знам. Пак дебиливе ќе останат на власт и у вода све ќе падне. Им разбирам став зошто не сакаат да коалицираат со ВМРО, да сме нормално опшество не ни треба да се коалицира со нив, ама според мене, мое мислење, мислам дека ќе „изгубат“ ако не коалицираат со никого.

Паметни дечки се, може да објаснат и образложат зошто коалицираат и од кој причини. И да нагласи барања, пример, ние го баравме тоа и тоа, го добивме ова и ова, и затоа влагаме во влада за да се бутне тој и тој. Ако искажат нивни ставови зошто влагаат во влада и што добива владата со нив, за да не бидат „разочарани“ членовите и симпатизерите, може само плус да добијат, ќе имаат шанса реални промени да направат. Е сеа ако одат до коска, без никој, можеби имаат други планови, али ќе треба да почекаат уште 5+ години за да добијат доволно гласови да можат да бираат услови и да кажуваат правила...

Како јако ги шалта левичарот и ВМРО и СДС нек си ебе матер. :D
Автоматски споено мислење:

Мислам дека треба да бидеш малце реален... Ако стварно освојат од 8+ пратеници (еве да речеме 10, како што прогнозираат) и ако не коалицираат со никого, ондак нема поента цела оваа мука, шо знам. Пак дебиливе ќе останат на власт и у вода све ќе падне. Им разбирам став зошто не сакаат да коалицираат со ВМРО, да сме нормално опшество не ни треба да се коалицира со нив, ама според мене, мое мислење, мислам дека ќе „изгубат“ ако не коалицираат со никого.

Паметни дечки се, може да објаснат и образложат зошто коалицираат и од кој причини. И да нагласи барања, пример, ние го баравме тоа и тоа, го добивме ова и ова, и затоа влагаме во влада за да се бутне тој и тој. Ако искажат нивни ставови зошто влагаат во влада и што добива владата со нив, за да не бидат „разочарани“ членовите и симпатизерите, може само плус да добијат, ќе имаат шанса реални промени да направат. Е сеа ако одат до коска, без никој, можеби имаат други планови, али ќе треба да почекаат уште 5+ години за да добијат доволно гласови да можат да бираат услови и да кажуваат правила...
Добро бе уште му реплицирате на овој? Зар не прочитаа сите на форумов дека е бот т.е. НЕРЕАЛЕН ЛИК од министерството за вистина на Цацко и Васиљ?
Инаку никогаш не кажал Апасиев дека нема да коалицираат со овој или оној. Дури и од коалиција со СДС не се огради, не па од ВМРО. Ова се само политички заврзламии на Мицко за да си спаси кожа, ама наебал. Му рекол Апасиев ќе ти ѕвонам, ќе пиеме кафе, ете месец ипол помина, сеуште нема ништо од кафето. Типично одјебување. :pos:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom