Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2018
Мислења
17.349
Поени од реакции
19.813
Како им дојде новиов проект за кодошење на @cholismo и @pozdrav eden topol, тријат раце како мува на гомно. Едвај чекаа вакво нешто. :D
Ионака немам посебен план за 31 ете ми занимација.
Антибиотиците до мене, телефонот во другата рака, можи да пукнам некој балон онака од ќеф да не е без ич и то е то, топ дочек на новата

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.496
Поени од реакции
10.399
Сигурно си од оние кога бегавме цел клас од часови ти остануваше бидејќи така требало...

Инаку баш ме занима се организиравме во еден стан со друштво 10 души, ме интересира ако чукнат на врата џандариве немаме намера да отвараме, како ке пишат пријава, кого ке легитимираат или ке не чекаат до сабајле да излеземе...
Напротив, јас секогаш организирав бегство, а на тој што нејќеше, чврги му ударавме сите...хаха...други времиња беа тоа, имаше кино утро....еххххх..
Ама овде се работи за здравје, за живот..ете јас уште имам мака, неможам да оздравам од оваа проклета корона.
Ке пријавувам, само да знам @Con Artist каде ке биде;)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.349
Поени од реакции
19.813
Сигурно си од оние кога бегавме цел клас од часови ти остануваше бидејќи така требало...

Инаку баш ме занима се организиравме во еден стан со друштво 10 души, ме интересира ако чукнат на врата џандариве немаме намера да отвараме, како ке пишат пријава, кого ке легитимираат или ке не чекаат до сабајле да излеземе...
Прати ми адреса по пп и ќе дознаеш како :pipi:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Како им дојде новиов проект за кодошење на @cholismo и @pozdrav eden topol, тријат раце како мува на гомно. Едвај чекаа вакво нешто. :D
Ќе биде заебано славењето оваа година, ние сме доволно за славење во пошироката фамилија ама комшијата е ептен заебан, на родендени обавезно ни доаѓаа цајкани после 12 ако заборавиме да ја подсопреме музиката, сега дали би правеле проблеми ако се собереме 10 души, сите сме на иста адреса и би славеле во кругот на фамилијата, ама овој комшијата сигурно ќе пријави и ќе ни улетат цајкани и ќе ни ја расипат вечерта.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.797
Поени од реакции
37.801
Жити се, кој пие тамифлу кога е грипосан?
... СИТЕ кои се разболуваат од сезонскиот грип (инфлуенца), а се лечат болнички (инфективно) им се ординира Тамифлу од 75мг за возрасни и 45 мг за деца, ако се лечат во домашни услови истиот е достапен преку матичен препишан Тамифлу (Oseltamivir) на розев рецепт до Здравствен дом каде бесплатно ќе го подигнат!

...овој антивирусен лек што се користи како лек „од прва линија“ при сезонски грип, се применувал и во првите месеци од појавата на пандемија со SARS-CoV-2 вирус, кај некои имало ефект, но кај некого не, сепак се смета во глобала дека Тамифлу не е избор на лек при лечење од болеста К19 туку само за сезонски грип,

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
17.349
Поени од реакции
19.813
Го отековте за славењето нова година, тоа кажува многу за вас дека сте неизживеани луѓенца, џабе тука мадиња продавате на форум.
Големо такво Новогодишната вечер, како и секоја ноќ, најмногу ми е криво за оние кои нема да можат да се дотераат како тетки за на свадба со фризурите и фустаните како 1985 година да сме, баш штета.
Ќе се стегат цела година дома ќе се туткат за една вечер да излезат и да се испуфкаат како кој знае што да направиле.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
... СИТЕ кои се разболуваат од сезонскиот грип (инфлуенца), а се лечат болнички (инфективно) им се ординира Тамифлу од 75мг за возрасни и 45 мг за деца, ако се лечат во домашни услови истиот е достапен преку матичен препишан Тамифлу (Oseltamivir) на розев рецепт до Здравствен дом каде бесплатно ќе го подигнат!

...овој антивирусен лек што се користи како лек „од прва линија“ при сезонски грип, се применувал и во првите месеци од појавата на пандемија со SARS-CoV-2 вирус, кај некои имало ефект, но кај некого не, сепак се смета во глобала дека Тамифлу не е избор на лек при лечење од болеста К19 туку само за сезонски грип,
Во Германија се дава само на тешки случаеви иначе не.

Denn die meisten Menschen bekommen im Falle einer normalen Virus-Grippe kein Tamiflu verschrieben. Nur bei schweren Verläufen oder Risikopatienten wie Menschen mit chronischen Atemwegserkrankungen wird zu der Einnahme geraten.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.279
Поени од реакции
9.061
Ги добија избориве на грб на филипче. Пола народ сестрите ќе му ги дадеше тој период, затоа и форсираа избори што побрзо.
Ги добија изборите? Абе ај? Фалификат невиден беше. Референдум 30% па после избори добиле.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.797
Поени од реакции
37.801
Го отековте за славењето нова година, тоа кажува многу за вас дека сте неизживеани луѓенца, џабе тука мадиња продавате на форум.
... не знам што да ти речам на твојот коментар, ама ќе ти речам „чедо Божје, не знаеш што зборуваш“ ако си христијанка мора да знаеш дека Нова Година по стар Јулијански календар е на 14 јануари или по нов Грегоријански календар /1 Јануари прв ден на новата календарска година и има значење доколку си крстена мора да знаеш, а и да не си мора да знаеш од општа култура,

Kajgana Shop

На врв Bottom