Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
*Салата Фраерска(работно име)
Салата со млад rhubarb (неможам да го прогуглам како е на нашки) и магдонос,печено цвекло,маринирани кајсии,чипс од црвен кромид,сушени чери,ораси, мус од овчо сирење и пудра од цвекло ))))

20201225_223300.jpg

*Салата Фраерска(работно име)
Салата со млад rhubarb (неможам да го прогуглам како е на нашки) и магдонос,печено цвекло,маринирани кајсии,чипс од црвен кромид,сушени чери,ораси, мус од овчо сирење и пудра од цвекло ))))

Прегледај го приврзокот 278538

Ова rhubarb прв пат го среќавам.
Што вкус има?

Таман мислев дека ќе џизнам на конечната слика и видов ТРЕВА на пицата... Аман бе луѓе зашто упропастувате такви божествени јадења со треви? Пијте чај, стајте у салата, у чорба, ама немојте у нејзиното величество наречено пица, аман!

Него, сакам да праам ко бомбици од коНпир, дајте совет како најубаво да испаднат за 3-4 особи. Вариш компир, го пасираш, и сеа за тестото ми е како да го скоцкам, некои ставаат само жолчки и брашно, некои цели јајца и брашно па формираат тесто. Ај совет дали да додавам нешто?

@Stefan-kobe баш ми одговара руколата на пица бе.... дава некој посебен шмек со печурката и лукчето.
Могуче, али осетив момент да опалам хејт. :D Не знам, се ужаснувам од тоа тревите, особено на пица. Или кога ќе налетам на ловоров лист во селско месо, ми иде и грне и тањир и све да фрлам низ прозор.

Могуче, али осетив момент да опалам хејт. :D Не знам, се ужаснувам од тоа тревите, особено на пица. Или кога ќе налетам на ловоров лист во селско месо, ми иде и грне и тањир и све да фрлам низ прозор.

А ВО САРМА НЕ ТИ СМЕТА А?????? :D

А ВО САРМА НЕ ТИ СМЕТА А?????? :D
Кај виде трева во сарма бе? :D Или за ловоров лист мислеше? Иначе не сум некој фан на сарма, посна обожавам, мрсната онака.

Кај виде трева во сарма бе? :D Или за ловоров лист мислеше? Иначе не сум некој фан на сарма, посна обожавам, мрсната онака.
Па во шо се витка сарма бее аххх лелеее :D

Па во шо се витка сарма бее аххх лелеее :D
Абе не е тоа трева не заебавај, зелка е зелка не мешај баби и жаби. :D Трева е босилек, магдонос, рукола, жива ограда и ред други такви ужасни тревкасти работи, матер штетна им ебам. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom