Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае. чисто информативно, зошто на мечот со Белгија во Скопје во 90-тите се играше без публика? Мислам дека и наредната со Ерменија исто (не сум сигурен за оваа).
Казна дека на дуелот со Кипар фрлале пиротехника врз гостинска клупа.

Казна дека на дуелот со Кипар фрлале пиротехника врз гостинска клупа.
Аха. Јас мислев дека имало некакви провокации против нив и транспаренти, па затоа беа казнети (нели со Кипар се играше пред Белгија дома). Фала! :)

со Кипар беше фрлена петарда кон гостинската клупа и еден кипарски тренер беше повреден, на крај остана без уво. и не само со Белгија, туку и со Ерменија игравме без публика. казната беше два натпревара.

со Кипар беше фрлена петарда кон гостинската клупа и еден кипарски тренер беше повреден, на крај остана без уво. и не само со Белгија, туку и со Ерменија игравме без публика. казната беше два натпревара.
Би било убаво да се види и клип од таа утакмица сосе головите. Веројатно имало провоцирања, па и петарда паднала. Затоа после имаше катастрофа со Белгија дома, па и пораз од Ерменија.
На таа утакмица со Кипар не ми текнува. Ми текнува на онаа со Шпанија кога оној кретенот со бркот, Трајчев, беше дрво на голот па го сменија негде после втор примен гол.

Не знам дали ова некој го има споделено. Последните минути со Грузија, молењето на Мрме да се свири крај, дофрлувања од позадина и славјето секако. :icon_mrgr:

Би било убаво да се види и клип од таа утакмица сосе головите. Веројатно имало провоцирања, па и петарда паднала. Затоа после имаше катастрофа со Белгија дома, па и пораз од Ерменија.
На таа утакмица со Кипар не ми текнува. Ми текнува на онаа со Шпанија кога оној кретенот со бркот, Трајчев, беше дрво на голот па го сменија негде после втор примен гол.

Не знам дали ова некој го има споделено. Последните минути со Грузија, молењето на Мрме да се свири крај, дофрлувања од позадина и славјето секако. :icon_mrgr:
Имав видено дел од видеово само, фала што го сподели целово

Ова е најдобро видео што може да постои.

Тотално толку ВРВНИ ЕМОЦИИ има овдека што може да се учи по Психологија :D

Судијава свири крај

и слушаш

ТРОПАЊЕ
ПЦУЕЊЕ
ФРЛАЊЕ СТОЛЧИЊА
ДЕРЕЊЕ ОД ДНО НА ДУША
ПЦУЕЊЕ ДО ТРЕТО КОЛЕНО НА ГРУЗИЈСКИ

од една страна

и додека ова се случува можеш да чуеш

ТИЕ ШТО ГО ОПИСМЕНИВМЕ И ТУРЦИ И СРБИ И ЕДНИ И ДРУГИ ЕВЕ ЈА МАКЕДОНИЈА НА ЕВРОПСКО

Надреално видео, love it

Ама овие од ФФМ буквално нај-баце муабет му праат на Мрме

-Кога нов договор?
"Ej bace slusaj super si, ke praime muabet denovive, kafica ova ona ne e problem, samo eve da zavrshi finaleto, pa posle toa praime kafica, eventualno ete da zavrsi liga na naci..pa posle toa ke vidime sto kako..i znaes kako e, korona ima, da se sredi ova, vakcinata neka izleze, tamam i guzhvi za nova godina da izbegneme, pa posle toa eve tamam ete lokalni izbori, da se zatopli vremeto, ej slusaj, top decko si, ni se svigja kako rabotish, obavezno ti davame nov dogovor, samo ti vikam, guzhvi, znaesh kako e, ali ne se grizhi tamam za Euro ke bide sve ej slusaj, ti davam zbor, koga sum te zaebal ja? Ke praime muabet aj, ne se zamaraj, uzhivaj, dogovoreno e se, samo potpis eden da mavnesh ahah, aj se brzam sea..."
Еве, официјално, потврдување дека му праат "da da batec posle praznicive se gleame" муабет:

Wizzair со летови Скопје-Букурешт во Јуни, 13ти,14ти и 17ти.

Screenshot_20201224-130156_Wizz Air.jpg

4 лета ќе има на 13ти со што едниот е на полноќ односно 14ти, и четири лета за назад на 17ти.

Последно уредено:
Wizzair со летови Скопје-Букарешт во Јуни, 13ти,14ти и 17ти.

Прегледај го приврзокот 278205

4 лета ќе и а на 13ти со што еднио е на полноќ односно 14ти, и четири лета за назад на 17ти.
Uste ne e sigurno deka Evropskoto kje se odrzuva vo povekje zemji.
Po toa sto go citav, kje gi reduciraat zemjite domakini, i prednost kje imaat tie sto kje mozat da dozvolat fanovi na stadionite.
Po toa prasanje samo Anglija e 'sigurna' zasega.

Uste ne e sigurno deka Evropskoto kje se odrzuva vo povekje zemji.
Po toa sto go citav, kje gi reduciraat zemjite domakini, i prednost kje imaat tie sto kje mozat da dozvolat fanovi na stadionite.
Po toa prasanje samo Anglija e 'sigurna' zasega.

Ако предност имаат земји каде што ќе може да се патува без проблем,од моментална гледна точка Англија сигурно не е тоа.
Моментално преку 40 земји забранија патување од/до Велика Британија.
Кој сака да иде, треба да купи одма карта. Ако не се игра во Букурешт летовите ќе бидат откажани,и секако ќе добиете рефунд.

Ако предност имаат земји каде што ќе може да се патува без проблем,од моментална гледна точка Англија сигурно не е тоа.
Моментално преку 40 земји забранија патување од/до Велика Британија.
Кој сака да иде, треба да купи одма карта. Ако не се игра во Букурешт летовите ќе бидат откажани,и секако ќе добиете рефунд.
Toa bese pred mesec dva, sega rabotite se izmeneti.
Ima vreme onamu do prolet, mnogu raboti kje stanat pojasni togas.

Што било пред месец два?
Pa za Anglija kako siguren domakjin, duri i se pisuvase kako i edinstven. Ama sega so noviov virus neznam. Mislam na prolet kje ima se oficijalno, sega se e na baza na spekulacija.

Pa za Anglija kako siguren domakjin, duri i se pisuvase kako i edinstven. Ama sega so noviov virus neznam. Mislam na prolet kje ima se oficijalno, sega se e na baza na spekulacija.

Нема нов вирус. Не дека па ја многу се разбирам ама уствари е мутирана верзија на короната.
Небитно тоа, јас да сум МК, одма би си купил. Нема сигурно да чекам одлука на УЕФА особено ако имаш можност за рефунд, а ќе има речиси сигурно затоа што овие летови се специјално само за македонците да патуваат за тие две утакмици. Ризикот не е голем а ако навалат со купување за неколку дена може да биде и 200€ еден правец. Моментално за двете утакмици да си таму повратна кошта 17,000 МКД она најосновното со ранче да одиш без куфер. Ако идеш само на една, односно на 13ти вечерен термин (има 4 летови, два пред и два после утакмицата со Австрија) чини 13.000 истотака најосновниот пакет.
Знам, не е баш ефтино за македонски стандард ама па не е дека ние секоја година сме на некое големо натпреварување.

Нема нов вирус. Не дека па ја многу се разбирам ама уствари е мутирана верзија на короната.
Небитно тоа, јас да сум МК, одма би си купил. Нема сигурно да чекам одлука на УЕФА особено ако имаш можност за рефунд, а ќе има речиси сигурно затоа што овие летови се специјално само за македонците да патуваат за тие две утакмици. Ризикот не е голем а ако навалат со купување за неколку дена може да биде и 200€ еден правец. Моментално за двете утакмици да си таму повратна кошта 17,000 МКД она најосновното со ранче да одиш без куфер. Ако идеш само на една, односно на 13ти вечерен термин (има 4 летови, два пред и два после утакмицата со Австрија) чини 13.000 истотака најосновниот пакет.
Знам, не е баш ефтино за македонски стандард ама па не е дека ние секоја година сме на некое големо натпреварување.
Јест авион, али ете ти го Букурешт пресметај трошак со кола, ќе видиш колку ќе одат со авион :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom