Мистериозни стикери залепени низ Скопје

Член од
2 јули 2015
Мислења
31
Поени од реакции
26
Ок, можеби превише навлагам во оваа тема бидејки се надевам дека има некоја поинтересна приказна позади ова ама here it goes.
Сигурно до сега сте приметиле низ цело Скопје има разно разни налепници ставени на бандери/разводни кутии/билборди што идат од "цп бојс" (со фацата на Хит Леџер како Џокер пошо тоа е епитом на навивање) па све до "друг утепан колектив од навивачи", (god we need variety). Но еден стикер се издвои што ме заинтересира.Се работи за ова.
Е сега некако успеавме да ја "дешифрираме" сликава и претпоставувам не би требало да биде тешко за други луѓе пошо нема којзнае колку clues. Со секое шетање низ Скопјево наоѓаме по уште некој стикер со мала разлика во сликата но се друго си останува исто. Прашањето ми е дали некој знае/се заинтересирал во овие и успеал да најде нешто повише или прв пат дознавате за ова?
96848559_584526438838124_6993379722046472192_n.jpg
PS. ако некој сака да знае што "дешифриравме" нека праша.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.713
Ок, можеби превише навлагам во оваа тема бидејки се надевам дека има некоја поинтересна приказна позади ова ама here it goes.
Сигурно до сега сте приметиле низ цело Скопје има разно разни налепници ставени на бандери/разводни кутии/билборди што идат од "цп бојс" (со фацата на Хит Леџер како Џокер пошо тоа е епитом на навивање) па све до "друг утепан колектив од навивачи", (god we need variety). Но еден стикер се издвои што ме заинтересира.Се работи за ова.
Е сега некако успеавме да ја "дешифрираме" сликава и претпоставувам не би требало да биде тешко за други луѓе пошо нема којзнае колку clues. Со секое шетање низ Скопјево наоѓаме по уште некој стикер со мала разлика во сликата но се друго си останува исто. Прашањето ми е дали некој знае/се заинтересирал во овие и успеал да најде нешто повише или прв пат дознавате за ова?
Прегледај го приврзокот 278063
На сликата е Алачки тоа мх мх мх, не ти текнува?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
27.733
Прегледај го приврзокот 278063
Стави уште една слика да видиме што е малку поразлично.

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642
Никој не ги еба глупиве амерички финти па сега малце рекламирање.

Член од
2 јули 2015
Мислења
31
Поени од реакции
26
Не знам за кои амерички финти збориш ама еве уште една верзија од таа слика. У право сте дека е Алачки но освен тоа што го пишува под сликата,главното прашање е која е поврзаноста? Можда некој знае нешо :)

96452172_2351202811848685_1578072732325642240_n.jpg

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.299
Поени од реакции
13.187
Не знам за кои амерички финти збориш ама еве уште една верзија од таа слика. У право сте дека е Алачки но освен тоа што го пишува под сликата,главното прашање е која е поврзаноста? Можда некој знае нешо :)

Прегледај го приврзокот 278110
Реклама за ресторан, што може да биде,многу глупа фора

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136

Прегледај го приврзокот 278110
U sekoj slucaj creepy ...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.713
Овој сака да направи Алачки да ме прогонува во соништа, многу крипи. Не знам дали ја сум бумер или нешто не е у ред со мене, али хуморов на младинава ме тера понадвор реално, и сиот тој контент што го праат. Ја кога бев дете имаше интересни ствари, сеа све е срање. Као да живеам у канализација се осеќам.

Kajgana Shop

На врв Bottom