GavolRulz
hippopotomonstrosesquipedaliophobia
- Член од
- 23 март 2008
- Мислења
- 12.819
- Поени од реакции
- 11.811
- Локација
- Струмица
- Веб-сајт
- www.manutd.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Маринирај го во маслиново, лук и балсамиран оцет и на грил тава или како стр фрај со зеленчук и ориз, пробај и hemp исто протеин со потекло од соја, одлично со чили или кимчи.Веган не значи само посно. Веган е поќе од само посно, каква пластика се користи или идеално не користење на пластика, производи кои не се тестирани на животни и производи за кои не страдаат животни. Не носење на производи и конзумирање во кои е повредено животно ( вклучително облека). Тоа да е посно се подразбира ама не е се шо се бара за веганизам. Така да ако водата од погоре е веганска, то збора за како е произведена и шо материјали користи во паковањето.
Инаку јас неодамна открив Сејтан. Ми се допаѓа дека нема јак вкус и можам да го прам како сакам. Следен пат сама ќе го спремам дома. Има некој шо има користено и како приготвен ви е најдобар? Ова за да си проширам начини на подготовка.
Прегледај го приврзокот 267960
Vegan 365 kitchenКај има најбоље веге бургери у градов?
Ау има видеа и со Earthling Ed
Прегледај го приврзокот 278015
За пријава: https://veganuary.com/
Како предизвик е да "пробаш" веган во текот на Јануари. Дел се враќаат на стара исхрана, дел остануваат на истото ама идејата е поддршка во Јануари, како глобален настан. По мејл добив со пријавата три книги: две со рецепти една со нутриционистички насоки. Исто така добив линк до фејсбук група за поддршка. Ептен се фини. И имаш пријава, на мејл од 1ви Јануари ќе ми стигале идеи за рецепти/ рецепти/ насоки. Дневно.
Еве некој ако сака да макни вода во веганизам - нема подобро време.![]()
Глупост или не, добар почеток е ваков глобален настан за некој да брцни води во веганизам. Од Гардијан статија се вадени сликите, ако си заинтересиран за цело да го читаш.Тоа што е подвлечено, е тешка глупост.
Глупост или не, добар почеток е ваков глобален настан за некој да брцни води во веганизам. Од Гардијан статија се вадени сликите, ако си заинтересиран за цело да го читаш.
Гледај, јас сум скроз се веган секогаш веган од поќе од една причина. АМА, то не е атрактивно за многу омнивори и се оттргани од веганизам како идеја. И зато, не мора да бидат вегани одма. Процес е во кој треба да се најдат, шо со видеа, шо со материјали кои ќе ги читаат. Голем дел од тие кои се учесници во Veganuary веќе прат plant based промени во својата исхрана и секој ден го гледам то ( од поголеми промени како цел plant based оброк до помали промени што замениле мелко од крава со млеко од овес во кафето). И голем дел, ако не останат вегани, ЗАЕДНО значително ќе напрат голема промена. А, голем дел сепак ќе останат вегани и то е промена сама по себе. В година, нова тура на луѓе. Тие кои не успеале 2021 да бидат вегани ќе пробат пак 2022 Јануари. Овој пат ќе останат. Процес е. Процес шо е сулудно да се форсира и брза. Пошто јас знам точно мене колку време ми требаше да се соберам и освен месо да кратам и други работи од исхраната. Така да, самата иницијатива за промена е доволна и треба да се поддржи за евентуално да има потрајна промена.Слушај ги подобро видеата кои ги гледаш, некои работи не си разбрала.