Вистинско другарство, постои ли?

J

joli1

Гостин
Кога се прави списокот на пријатели најдобро е да се направи со молив, времето ќе покаже зошто.
Еден од подобри постови тука на форумов.

Никад нема да заборавам кога бев на свадба и таков седнат со дедо ми на маса, двајцата делумично напраени попара од ракија ме повлече спрема него и ми шепна "сине, другарите увек да ги ставаш у искушение, само таке ќе видиш кој ти е другар, а кој не".

Нажалост, не го послушав на време.

За мене лично, другари не постојат. Постои само интерес кој може да биде краткотраен или долготраен.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.857
Дали знаете во која ситуација може да се виде кој ти е пријател, а кој не?

Во кафана некој те напаѓа, и одма тука ќе се види кој ќе скокни за тебе, а кој ќе избега како п*чка под кошула!!!

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.487
Поени од реакции
18.119
другарите увек да ги ставаш у искушение, само таке ќе видиш кој ти е другар, а кој не".
Ете мене дедо ми тоа не ми го кажал, ама отсекогаш сум го правел тоа. И има другари, vistinski.

kikiriki_facasi

Titula je nasa
Член од
30 септември 2019
Мислења
6
Поени од реакции
9
Дали знаете во која ситуација може да се виде кој ти е пријател, а кој не?

Во кафана некој те напаѓа, и одма тука ќе се види кој ќе скокни за тебе, а кој ќе избега како п*чка под кошула!!!
Kakva glupost.. jas sum imal prijateli koi ne ucestvuvale vo takva situacija a za mnogu drugi raboti mi pomognale i bi iskocile vo presret.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.857
Kakva glupost.. jas sum imal prijateli koi ne ucestvuvale vo takva situacija a za mnogu drugi raboti mi pomognale i bi iskocile vo presret.
Значи некои тебе те нападнале, а другарите твои си гледале само , или избегале како п*чки код кошула, и ти таквите ги рачунаш за другари???

Тоа сакаше да кажиш???

D

dARK_ElementaL

Гостин
Зависи од личноста и која е неговата цена.
Некои изневеруваат за пари, некои за нешто друго. А си има и особи со карактер кои не би изневериле другар/ка па и да треба најлошиот, за себе, кошмар да го преживеат.

Како и да е јас не верувам на никој, за секој случај. Нема потреба да бидам разочаран на крај поради некој во кого сум имал голема доверба.

Strictly

word is bond
Член од
9 јуни 2019
Мислења
486
Поени од реакции
1.645
мија лујџето сне лоши ама у секој човек има нешто добро..
У еден филм (secondhand lions) еден човек викаше "може не е вистина ама сакам да верувам дека секој човек е добар во основа"
За секој случај, он ги мааше од земја кога не беа...

Можда е у право чичиниот...

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Какви депресивни фаци ова... И после немале другари.
Јас го кажав од лично искуство!
Најново,многу блиска личност,што 100% бев сигурна дека ми е вистинска пријателка...ја изгубив!

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Јас го кажав од лично искуство!
Најново,многу блиска личност,што 100% бев сигурна дека ми е вистинска пријателка...ја изгубив!
Нормално е да се менуваат другарите. Јас сум сменил стотици другари. Тоа е нормално. И со сите нови се однесувам како да ми се најдобри. Ништо страшно не е некој да прекине со тебе да комуницира.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.857
Нормално е да се менуваат другарите. Јас сум сменил стотици другари. Тоа е нормално. И со сите нови се однесувам како да ми се најдобри. Ништо страшно не е некој да прекине со тебе да комуницира.
Не е баш така. Другарот треба да ти е доживотно другар доколку ти е голем другар...

Како можам јас и ден денес да се дружам непрекинато со 2-3 другари од основно уште од 1994 година и со еден другар од 2000 година од средно...

Јас имам принцип за дружење или доживотно ќе се дружам, или воопшто не планирам да се дружам со некого...

Kajgana Shop

На врв Bottom