Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Не е Самоил, Вангел е !!!
Не си разбрал очигледно ,ама толку е капацитетот.
Муабетот не е дали Шилегов го задолжил клубот , дека правел промашени трансфери и слично......
Муабетот е дека и Самсоненко ( кој ја не го обожавам, ама го ценам она што го направи за РК и ФК ) комплетно да ги раздолжи долговите , сепак свињата Петре нема намера да го земе клубот под капа на град Скопје !!!
А на тоа дека на никој не му е до ВАРДАР - грешка си и тоа голема, никој што е од Скопје па и пошироко не е рамнодушен на ова што му се случува на клубот!!!
А дали овде сте 20-30 најзагрижените, најубаво имаше напишано некој на страната “ФК Вардар гордост македонска” кога дадоа скрин шот од “веста” дека некој Германци ќе го презеле Вардар . Многу убаво ве опиша и кажа дека е обична измислица таа вест
А кој ја лансираше таа вест!? Некој со 3 поста на темава. Па како прво тука му се изнасмеаа сите во фан клубов. Не знам како не опишал тој лик на фејсбук фан страна и не ме интересира искрено, ама многу добро знам дека тука има доста луѓе што со години пишуваат на форумот, активно го следат Вардар и се меѓу поредовните на стадион.

Momci nikakvi bruka rekordi nema da praime u vtora polusezona . Klubot ili kje prodolzi pojak od bilo koga ili kljuc na vrata , toa e izborot . A likot Sams kako aktuelen gazda kje odluci sto od ovie dve kje iskoci :)

Самс да беше малце повеќе заангажиран наместо 4м евра, сега ќе беше должен само 2м евра.
Ако пак беше со искрени намери за Вардар и поставеше соодветни луѓе на клучните позиции во клубот, и ако малце го држеше под контрола, ќе работевме со плус.
На колку само играчи им се изнададоа пари што не ги заслужуваа, колку матни трансфери, изгубени пари од Уефа, од трансфери, од лични интереси...
Да донесеше и квалитетен спонзор место неговата Здравје што за кило урда ја носеа играчите на дресовите.
Ќе пишев дека сме таков народ, ама РК одма ќе ме демантираа, значи се може ако барем од малце се сака, а на нив не им се сакаше.

Momci nikakvi bruka rekordi nema da praime u vtora polusezona . Klubot ili kje prodolzi pojak od bilo koga ili kljuc na vrata , toa e izborot . A likot Sams kako aktuelen gazda kje odluci sto od ovie dve kje iskoci :)

Ликот Орце у Самс ќе одлучи или Самс у Самсоненко ? :D

Не знам какви ти се информациите, ама ако некој дојде со кеш да го напраи Вардар појјак од било кога тогаш мора да е или болен по Вардар или нешто да му фали.

За актуелен спас се потребно 4мил ЕУ, силен Вардар на русинов кошташе 5мил годишно, а уште посилен, колку ?! :D
Ја мислам нема таков јунак у догледно време да се појави.

Ние сме печени за стечај и све од нула, ама што знам... не отпишаа еднаш-зедовме титула, не отпишаа втор пат-со младинци ги газиме, ајде нека се случи чудо.

Последно уредено:
Ликот Орце у Самс ќе одлучи или Самс у Самсоненко ? :D
Veruvaj mng e zaebano da gi odvois niv dvajca, ponekad i sami se meshaat :lolzz:
За актуелен спас се потребно 4мил ЕУ, силен Вардар на русинов кошташе 5мил годишно, а уште посилен, колку ?! :D
Ја мислам нема таков јунак у догледно време да се појави.
Vidi toa Sams vikase deka bile 5m po sezona , a jas kolku sto znam realnata suma bese dvojno pomala i mng pari odea u dzeb :)
A vo pravo si deka eden coek kao investitor da vleze ne e realna opcija , ama nekolku zaedno e toa e vekje drug muabet :)
Ние сме печени за стечај и све од нула, ама што знам... не отпишаа еднаш-зедовме титула, не отпишаа втор пат-со младинци ги газиме, ајде нека се случи чудо
I jas mislev deka stecajot e najrealna opcija , ama koa malce poise se informirav sfativ deka taa opcija najmalce im odgovara na dvoecot SamsOrco bidejki infrastrukturata komplet kje odi licitacija , klubot saldo 0 a oni kur u gz narodski kazano .

• Ми се допаѓа
Reactions: Hoy
jas mislev deka stecajot e najrealna opcija , ama koa malce poise se informirav sfativ deka taa opcija najmalce im odgovara na dvoecot SamsOrco bidejki infrastrukturata komplet kje odi licitacija , klubot saldo 0 a oni kur u gz narodski kazano .
Клубот нема никаква инфраструктура, инфраструктурата е на другите фирми од Самс, затоа и никој не покрева стечај зашто нема од што да се наплати.

Клубот нема никаква инфраструктура, инфраструктурата е на другите фирми од Самс, затоа и никој не покрева стечај зашто нема од што да се наплати.
Негова е академијата во Парк, уствари се води на име на жена му, а тренинг кампот го има под концесија на xx години, но многу лесно може да ја изгуби зашто само првата фаза од проектот е реализирана, додека втората фаза не е започната, ни после 5 години од пуштањето во употреба.

ИЗгледа најдобо ќе е да поченеме од треа лига друго решение нема власта нема ни денар да дде за клубот Самс нема да ги плати долговите и тоа е.

ИЗгледа најдобо ќе е да поченеме од треа лига друго решение нема власта нема ни денар да дде за клубот Самс нема да ги плати долговите и тоа е.
Се' е тоа убаво на зборови. Ама кој ќе спонзорира таков проект? Имаме ли потенцијален спонзор со таков план?
И не се почнува со трета, туку од општинска лига. Ќе играме со Ржаничино.
Третата лига е отров. Треба некој дебело да искешира за да бидеме први. Ако имаме албанска екипа за ривал, има 3-4 тешки терени каде што без многу кеш, нема бод да земеме. Никој не е будала да игра во лига каде што некој може да ти заврши кариера за 5 секунди.
Не е така идеален тој план како што мислите...
Лесно е да се каже да почнеме од почеток, ама тоа се минимум 4 изгубени години. Оние што имаат пари во Македонија се лопови, не сакаат да градат екипи од старт, туку единствен интерес им е промоција, перење пара, местење утакмици, шиткање играчи за 0 денари и парите во рака под маса. Сигурно нема да има будала што ќе дава пари за Вардар да се тепа во Слупчане со Беса. Плус, кога во Вардар е чиста работата, одма се лепат мршојадци, политиката е неизбежна и одма ќе влеземе во нови долгови. Па за само десетина години, клубот накалеми поголеми долгови од моментот кога се исчисти од претходните.

Во право си ама друг излез не се гледа никој нема да го врати долгот нема ни кој да два сендвич на младинците што играат.

Кажувајте кој прв на памет ви паѓа од светските играчи, за да се лобира преку интернет, нема друг начин освен некој од тој калибар да го плати долгот :icon_mrgr:

Недај боже ако не се среди работава ќе се продолжи со младинци на пролет, а тренер ќе биде Фичо Ивановски.

Тоа е смешно во државата, таквите закони кои не се допрецизирани штетат на секој кој сака да работи чесно и исправно, а од дтуга страна и те како одговара на оние кои сакаат да перат пари.
Нашиот устав е правен по пример на Америка и Англија, и сега имаме повеќе закони од нив, а ни еден функционален, секој си го применува и сфаќа на свој начин(демократија што да правиш)
Така и ова со Самс, си го дал клубот на некој инвеститор, без никави гранции дека ова нежа да се случи, а и да се случи поради некој околности тука треба да летаат кривични... Ама кај нас ќе фрлиш нешто ситно у партијата која е на власт, и се ти е решено, ушти и ќе ти дадат земјишта, поволности, шеми, "луѓе од доверба" да го тераш бизнисот како што треба.

Затоа е и научна фантастика дека некој стварно ќе инвестира и работи транспарентно, одговорно и со почит кон клубот и навивачите, тоа би било изводливо и тоа само ако можеби навивачите имаат акции во клубот, што е бајка.

Во ваква земја да навиваш за клуб е вистински предизвик, и треба си стварно огромен фанатик да не попуштиш под сите срања кои се дешават во и околу клубот, и под сите притисоци, омаловажувања од општеството за терминот навивач, од државата од управата итн..

Значи ја на сите навивачи у државата би им дал орден за храброст и истрајност..
Ај барем се надеваме декаа ќе дојде ден кога работите би биле подобри.

Негова е академијата во Парк, уствари се води на име на жена му, а тренинг кампот го има под концесија на xx години, но многу лесно може да ја изгуби зашто само првата фаза од проектот е реализирана, додека втората фаза не е започната, ни после 5 години од пуштањето во употреба.
Точно, ама ништо од тоа правно не е врзано со Фк Вардар, оттука обврските не можат да се покријат со таа инфраструктура.
На Самс не му треба да продава ништо за да ги покрие овие долгови, едноставно не сака да ги покрие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom