Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Нема проблем на пошта доколку имаш нарачка повеќе од 50 евра? Во случајов 75 долари (ссд мал диск)

Нема проблем на пошта доколку имаш нарачка повеќе од 50 евра? Во случајов 75 долари (ссд мал диск)

99.99999% од случаите, кинезите на пратките ставаат цена дека продуктот е 5 или 10$ иако е можеби многу поскап, баш заради царините и давачките.У превод, купи си, ќути си, ду*и си :D

Фала ви за инфо дечки !
Автоматски споено мислење:

99.99999% од случаите, кинезите на пратките ставаат цена дека продуктот е 5 или 10$ иако е можеби многу поскап, баш заради царините и давачките.У превод, купи си, ќути си, ду*и си :D
Пс мали подпрашајне, дали има врска доколку порачаш појќе работи на еднаш?

Последно уредено:
Фала ви за инфо дечки !
Автоматски споено мислење:

Пс мали подпрашајне, дали има врска доколку порачаш појќе работи на еднаш?

Не би знаел искрено, смешно е да порачаш некоја голема (у волумен) нарачка (пример шифоњер), а да стои дека е 5$, ќе ги натера да ја отворат да видат што е.Од моето искуство со АЕ, поефтино ти е посебно да ги нарачуваш, зошто кога ги групираш расте и цената на шипингот.

Не би знаел искрено, смешно е да порачаш некоја голема (у волумен) нарачка (пример шифоњер), а да стои дека е 5$, ќе ги натера да ја отворат да видат што е.Од моето искуство со АЕ, поефтино ти е посебно да ги нарачуваш, зошто кога ги групираш расте и цената на шипингот.
ПРам муабет 3-4 раб максимум , некој мали работи..

Кога имаше последно нарачано?
Не нарачувај од ефтините кинески ссд-а, бавни се, немаат dram cache, никакви контролери... Мислиш дека ќе уштедиш 20%, ама ќе добиеш многу послаб диск.

Не нарачувај од ефтините кинески ссд-а, бавни се, немаат dram cache, никакви контролери... Мислиш дека ќе уштедиш 20%, ама ќе добиеш многу послаб диск.
Мислев овај да го нарачам,SAMSUNG SSD 860 EVO 250GB 500GB Internal Solid State Disk HDD Hard Drive SATA3 2.5 250 GB 1TB inch Laptop Desktop PC TLC disco d|samsung ssd|solid state diskinternal solid state disks - AliExpress ,веројатно би требало да се исти со тие во Сетек, иако во Сетек е поскап 1000 денари 5000 се на се, а овај е 4000 од Али

Мислев овај да го нарачам,SAMSUNG SSD 860 EVO 250GB 500GB Internal Solid State Disk HDD Hard Drive SATA3 2.5 250 GB 1TB inch Laptop Desktop PC TLC disco d|samsung ssd|solid state diskinternal solid state disks - AliExpress ,веројатно би требало да се исти со тие во Сетек, иако во Сетек е поскап 1000 денари 5000 се на се, а овај е 4000 од Али
Не е лоша зделка, ама од Али ќе те фати 4250 денари, во Анхоч и Нексио е 4790 денари. За 500 денари не вреди да чекаш, ризикуваш дали и кога ќе ти стигне, да немаш гаранција... Дополнително и нашиве може во петок да дадат некој попуст.

Нарачано по 3 пат на 11 Ноември пристигна денес со сингапур пошта, клешти за ГоПро камера, првпат ги нарачав во Јануари па во јуни и се ,,загубја,,и сега по трет пат ги добив. Многу квалитетни клешти како што гледам сигурно затоа се ,,губеа,,.Изгледа дека Јани Макрадули ја среди поштата веднаш откако ја презема стигаат пратки од кина за 2-3 недели. Предходно беше катастрофа половина од пратките се ,,губеа,,. би требало некој да одговара за лоповлукот и арамилакот за да не се повтори.

Attachments

• 20201201_093753.jpg
    20201201_093753.jpg
    428,1 KB · Прегледи: 24
Имали некој порачано производ во вреднос од над 15.000 денари од aliexpress, и дали тој производ треба да се царини?

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom