99.99999% од случаите, кинезите на пратките ставаат цена дека продуктот е 5 или 10$ иако е можеби многу поскап, баш заради царините и давачките.У превод, купи си, ќути си, ду*и сиНема проблем на пошта доколку имаш нарачка повеќе од 50 евра? Во случајов 75 долари (ссд мал диск)
Пс мали подпрашајне, дали има врска доколку порачаш појќе работи на еднаш?99.99999% од случаите, кинезите на пратките ставаат цена дека продуктот е 5 или 10$ иако е можеби многу поскап, баш заради царините и давачките.У превод, купи си, ќути си, ду*и си![]()
Не би знаел искрено, смешно е да порачаш некоја голема (у волумен) нарачка (пример шифоњер), а да стои дека е 5$, ќе ги натера да ја отворат да видат што е.Од моето искуство со АЕ, поефтино ти е посебно да ги нарачуваш, зошто кога ги групираш расте и цената на шипингот.Фала ви за инфо дечки !
Автоматски споено мислење:
Пс мали подпрашајне, дали има врска доколку порачаш појќе работи на еднаш?
ПРам муабет 3-4 раб максимум , некој мали работи..Не би знаел искрено, смешно е да порачаш некоја голема (у волумен) нарачка (пример шифоњер), а да стои дека е 5$, ќе ги натера да ја отворат да видат што е.Од моето искуство со АЕ, поефтино ти е посебно да ги нарачуваш, зошто кога ги групираш расте и цената на шипингот.
нема проблем колку сакаш нарачувајПРам муабет 3-4 раб максимум , некој мали работи..
Кога имаше последно нарачано?Зависи мене ми стасаа за 20 други за 45 дена нема правило..
Septemvri, oktomvri.Кога имаше последно нарачано?
Не нарачувај од ефтините кинески ссд-а, бавни се, немаат dram cache, никакви контролери... Мислиш дека ќе уштедиш 20%, ама ќе добиеш многу послаб диск.Кога имаше последно нарачано?
Мислев овај да го нарачам,SAMSUNG SSD 860 EVO 250GB 500GB Internal Solid State Disk HDD Hard Drive SATA3 2.5 250 GB 1TB inch Laptop Desktop PC TLC disco d|samsung ssd|solid state diskinternal solid state disks - AliExpress ,веројатно би требало да се исти со тие во Сетек, иако во Сетек е поскап 1000 денари 5000 се на се, а овај е 4000 од АлиНе нарачувај од ефтините кинески ссд-а, бавни се, немаат dram cache, никакви контролери... Мислиш дека ќе уштедиш 20%, ама ќе добиеш многу послаб диск.
Не е лоша зделка, ама од Али ќе те фати 4250 денари, во Анхоч и Нексио е 4790 денари. За 500 денари не вреди да чекаш, ризикуваш дали и кога ќе ти стигне, да немаш гаранција... Дополнително и нашиве може во петок да дадат некој попуст.Мислев овај да го нарачам,SAMSUNG SSD 860 EVO 250GB 500GB Internal Solid State Disk HDD Hard Drive SATA3 2.5 250 GB 1TB inch Laptop Desktop PC TLC disco d|samsung ssd|solid state diskinternal solid state disks - AliExpress ,веројатно би требало да се исти со тие во Сетек, иако во Сетек е поскап 1000 денари 5000 се на се, а овај е 4000 од Али