Влада на Македонија

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.282
Поени од реакции
15.422

Честитки за Заев, Димитров, Бучковски, Османи и најново на Мила. Пердашење од страна на нашата братска Бугарија, и нашите стратешки партнери од ЕУ
Ваков давајгаз никогаш и никаде нема да се појави...и нормално никој не сака да ја пропушти приликата

Еден мој другар либерално ориентиран(а вмровец) беше решителен да излези на референдумот за името, со образложение ЕУ-НАТО. Му ги објаснувам моите ставови дека џабе е името, дека ако го дадеме сите другите ќе побараа свој дел од нас(таксативно набројано од Бугарија преку Албанија и Србија)...но не го смени ставот

Му објаснувам со пример.....во наше време на ,,искачање,,(80-90 ти)...како поминуваа одредени особи од понежниот пол по кафиќи-ќе им се умилкува некој, ќе ги части, убави зборови...и ќе ја одвлечка со кола . Другиот ден друг...и на крај кога сите си заминаа, истите тие завршија на тротоарот сами, расчупани, со растргната облека.....

Му кажувам дека ако го смениме името истото не чека...сите ќе ни се изредат, и ќе завршиме на тротоарот раздрфолени.....

за жал бев во право...

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.816
Поени од реакции
30.702
Нормално дека нема да се учи кога овие на власт не си ја знаат, па у иднина кога ќе трескаат глупости младиве ќе мислат стварно така било.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.208
Ваков давајгаз никогаш и никаде нема да се појави...и нормално никој не сака да ја пропушти приликата

Еден мој другар либерално ориентиран(а вмровец) беше решителен да излези на референдумот за името, со образложение ЕУ-НАТО. Му ги објаснувам моите ставови дека џабе е името, дека ако го дадеме сите другите ќе побараа свој дел од нас(таксативно набројано од Бугарија преку Албанија и Србија)...но не го смени ставот

Му објаснувам со пример.....во наше време на ,,искачање,,(80-90 ти)...како поминуваа одредени особи од понежниот пол по кафиќи-ќе им се умилкува некој, ќе ги части, убави зборови...и ќе ја одвлечка со кола . Другиот ден друг...и на крај кога сите си заминаа, истите тие завршија на тротоарот сами, расчупани, со растргната облека.....

Му кажувам дека ако го смениме името истото не чека...сите ќе ни се изредат, и ќе завршиме на тротоарот раздрфолени.....

за жал бев во право...
Da bidam iskren kolku sto mi se gadi od idiotive “nasi” isto tolku mi se gadi i od eu, posebno od germancive, tie ja izboksuvaa promenata na imeto a I sega ova poslednovo sto se turka e nivno maslo.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.292
Поени од реакции
16.444
Андоновски: Бугарија не е единствена држава која што нѐ блокира за отпочнување на преговорите со ЕУ

...– Доведени сме до ѕидот и тоа што го спомнав скоро доведени сме до избор да бираме помеѓу асимилација со интеграција или компетна изолација

Па Доведени сме кога 24/7 се труби НЕМА Алтернатива за Нато и ЕУ...
Ало, како може Ирска не е во Нато, како може Норвешка и Исланд не се во ЕУ...
СЕ додека НЕ НАЈДЕМЕ АЛТЕРНАТИВА нема да не примаат...
Србија си прогласи воена НЕУТРАЛНОСТ и НИКОЈ не и побара влез во НАТО.....
влезе во ЕВРОАЗИЈА, едино од ЕУ им дојде коментар дека кога ќе биде пред самото влагање во ЕУ ќе мора да излезе од ЕвроАзија... ама Поглавија си отвара...

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.816
Поени од реакции
30.702
Кај и да е и државата ќе ни се укине...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Кај и да е и државата ќе ни се укине...
Тоа би било најдоброто сценарио,исто како што еутаназираат коњи кога ке скршат нога за да не се мачат

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590

Честитки за Заев, Димитров, Бучковски, Османи и најново на Мила. Пердашење од страна на нашата братска Бугарија, и нашите стратешки партнери од ЕУ
Кај да е од утре очекувам да се јави некој од ,,џубокс интелектуалата" и да не убедува дека сето тоа е само привремено, дека морало така и дека ни се извиниле од ЕУ, и тие исто така биле многу разочарани и ја разбирале нашата фрустрација, дека тие се наш посветен партнер и оти државата нема друга алтернатива освен европскиот пат. Регионот на Западен Балкан котира високо на европската агенда, но меѓутоа и тие си имале свои проблеми со корона кризата, брегзитот и растечкиот евроскептицизам кај земјите членки, подемот на десничарските партии. Бугарите многу лобирале, во залог ставиле голем дел од нивниот кредибилитет и репутација, никој немал разбирачка во ЕУ за нивните позиции, тие се најголемите губитници, нашата дипоматија направила се што може ама виша сила, Бугарија е во ЕУ, Заев не е виновен, видете го шо праи Мицковски.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.282
Поени од реакции
15.422
Da bidam iskren kolku sto mi se gadi od idiotive “nasi” isto tolku mi se gadi i od eu, posebno od germancive, tie ja izboksuvaa promenata na imeto a I sega ova poslednovo sto se turka e nivno maslo.
Istoto mu go rekov na eden segašen pratenik( togasen direktor na državna institucija)koga mi zboruvaše nešto za EU......mu vikam ne mi kažuvaj za demokratija na EU...tie gi gazat osnovnite načela na samata EU-počituvanje na imot( egejcite vo Grcija koi imaat tapii), pravoto na samoopredeluvanje, jazik( se izucuva klingonski jazik od zvezdeni pateki...makedonski ne smee da se spomni), tie ja veličaat svojata istorija a nie ne smeeme ni da čepnime što ima pod zemja( histerišuvanjeto koga Gruki gi postavi pronajdenite skulpuri od arheoloski lokaliteti pred vlada)....

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Тоа би било најдоброто сценарио,исто како што еутаназираат коњи кога ке скршат нога за да не се мачат
Можеби е најдобро. Но шо ќе правиме ние 1.7 милиони овци што останавме тука ?
И нас со коњот ? :D

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Андоновски: Бугарија не е единствена држава која што нѐ блокира за отпочнување на преговорите со ЕУ

...– Доведени сме до ѕидот и тоа што го спомнав скоро доведени сме до избор да бираме помеѓу асимилација со интеграција или компетна изолација

Па Доведени сме кога 24/7 се труби НЕМА Алтернатива за Нато и ЕУ...
Ало, како може Ирска не е во Нато, како може Норвешка и Исланд не се во ЕУ...
СЕ додека НЕ НАЈДЕМЕ АЛТЕРНАТИВА нема да не примаат...
Србија си прогласи воена НЕУТРАЛНОСТ и НИКОЈ не и побара влез во НАТО.....
влезе во ЕВРОАЗИЈА, едино од ЕУ им дојде коментар дека кога ќе биде пред самото влагање во ЕУ ќе мора да излезе од ЕвроАзија... ама Поглавија си отвара...

Може ли некој да ми го објасни овој дел? зошто гледам често се изјавува од сите вакви празни мозоци. Што значи ова? сакаат да кажат дека европски дипломати им сугерирале дека нашите избори се или да станеме дел од Бугарија или да ни стават ембарго? Дека тоа се малку радикални ставови кои може да донесат до голема дестабилизација.

Или е ова второво коe мислам и дека е точното. Нема повеќе да ги викаат на нивните забави и да ги тапшаат по раме како они се добри европски кученца?

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.831
Поени од реакции
40.272
Сите партии ќе изгубат пратеници освен Левица.
Апасиев ќе биде мандатар.
Ок е бе другар знаеме, имаш кажано 100 пати.

Ти си веројатно првиот партиски бот на Левица, кој сака нека честита.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Можеби е најдобро. Но шо ќе правиме ние 1.7 милиони овци што останавме тука ?
И нас со коњот ? :D
Ке се рaспрскaме пo светoт дa гo гнaсиме

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.591
Поени од реакции
37.512
... дадоа предлог до влада да донесат измени во законот за државјанство, да може тие што живееле во МКД пред независноста (1991 год), да можат со тројца сведоци кои ќе докажат дека дотичните живееле тука и со тоа автоматски ќе добијат македонско државјанство и потоа да се одреди датумот за попис во МКД! :facepalm:
Само така ќе бидат 25%.
... да не бидат 65% ,

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Само на тој начин ќе бидат 20-25%, и они бегаат од државава.
Измените се лоши. Треба да има фактички доказ, а не 3ца сведоци!

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Сум го мислел многу пати да го пишам. Што побогу се случува со феноменот Пратеник од власта во РСМ? Некој некогаш во нашата историја се побунил или решил да не гласа спротивно од неговиот господар? Еве не да не гласа, чисто изјава да даде барем дека се мисли или не е потполно согласен или ќе размислел или било што.
Во Грујово и во Заево доба тоа чинам никогаш не се случило, а претходно не паметам. Срам над срамовите, народот и партиските плакатолепачи се овци, ама овие се изгубени во просторот. На милион предавства и гнасотилаци нив мува не ги лази. А на ваква лабава коалиција нивниот глас е речиси закон. МАРШ.

Kajgana Shop

На врв Bottom