Auuuuu.... Eve go pak @miskolo se razbudi?Denes sum mnogu raspolozen ocekuvam Ukaz so polozitelno 25 juni i ne prifakam ne za odgovor
Cekaj be drugarce red ima u ovaa kafanaDenes sum mnogu raspolozen ocekuvam Ukaz so polozitelno 25 juni i ne prifakam ne za odgovor
Toa mi se svigjaKoga ke ti dojde vreme za Ukaz,a znaes deka i maj i juni gi rabotat paralelno moram da se razbudam
Nema da zastane nisto ke ima ukazi...imalo kolegi sto ke stigne do niv i nemalo ukaz so nedeli,ama sega e drugsi situacija ke go zavrsat maj i ke go izrabotat i juni do negdeAhh bee 16 ukazi mesecot imase, dojdov na red svetot zastana sramota puu jzk
Da ne ke a kupuvas ambasadata pa normalno deka se stiga uplatnica eDecki se javiv vo ambasada za da si go zemam drzavinatvoto mi rekoa od 10-13 casot togas izdavale, jas ke pristignam deka 10 vo skopje, kako sto znam prvo se odi tamu ti davat brojceza uplatnicata nekoe pa odis vo uni banka da platis 25 evra i se vrakas so uplatnicata i slikicki da si go zemes,, dali se stignuva toa se do 13 casot nekoj so iskustvo
Znam, no ima guzva po banki,zatoa prasuvam sekade vo banka se ceka po pola saat i poveke, po sto dodeka stignam ambasada ke me najde 10:30 ako ima guzvi i tamu i zatoa prasuvam nekoj so iskustvoDa ne ke a kupuvas ambasadata pa normalno deka se stiga uplatnica e
Ако си толкав баксуз па да ти се погоди гужва насекаде!Се е можно.Јас на пример откако уплатив после саат ипол чекање пред банка, едвај во заден час стигнав во конзулат.Ама немај гајле, стои тоа бе ти бега и друг ден!.Ај сеа да не замараме, луѓево си чекаат указ.Само напред!Znam, no ima guzva po banki,zatoa prasuvam sekade vo banka se ceka po pola saat i poveke, po sto dodeka stignam ambasada ke me najde 10:30 ako ima guzvi i tamu i zatoa prasuvam nekoj so iskustvo
Jas nosev 2 kopii od pasos, i bidekji sum vo megju vreme vencana sluzbenickata od kozulatot mi barase i vencanica prevedena na bugarski, srekja nosev so mene pa ja preveduvav vo Bitola trckanici se za da si go zemam ukazot.Dali ima nekoj info telefon od bugarski konzualt vo bitola ( na 047 202 963 nikoj ne se javuva ). Treba da se podignat ukazi od tamu, pa sakam da prasam dali treba da se nosi nekoj dokument i nesto drugo, za da se spremam so vreme....
Тоа е ако си променила презиме!Jas nosev 2 kopii od pasos, i bidekji sum vo megju vreme vencana sluzbenickata od kozulatot mi barase i vencanica prevedena na bugarski, srekja nosev so mene pa ja preveduvav vo Bitola trckanici se za da si go zemam ukazot.
Da spodeliv samo bidekji posrednikot ne mi kaza deka treba a znaese deka sum vencana i imam dodadeno prezime novo.Тоа е ако си променила презиме!