Умирање на риби

• Креатор на темата Креатор на темата Fleksi
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 октомври 2017
Мислења
50
Поени од реакции
11
Локација
München
Здраво на сите, имам проблем со умирањето на мали риби во аквариум.
-Имам греач во аквариумот наместен на 25-26 температура, филтер, водата не е заматена, им ставам во 24часа по еднаш храна по малку, имам само пластични елементи 2 како украси, и пак ми умираат се работи за караси, имам и еден чистач за стакло и по песок.

Тие се ненормално издржливи, да не не им даваш храна?
во 24 часа еднаш и тоа по малку како што ми објаснија и покажаа во 2 продавници за риби
имав 8 караси чистач за стакло и песок и сега имам само 4 караси и чистачите....
водата е стакло не е заматена, пумпата работи нормално има кислород, темепратурата се движи цело време од 24 до 26 степени максимум.
Автоматски споено мислење:

Ете видео од аквариумот

видеото е старо околу 2-3 дена а сега има само 4 риби плус чистачите

Хм, друже водата ако не е заматена не значи дека не е како што треба.
Прво температурата 22-24 нека ти биде за карасите, топла вода не толерираат многу многу.
Второ вода треба да менуваш често, посебно ако не ти е исциклиран аквариумот, да речеме на 5 дена по 30% одприлика. Аквариумот мора да развие бенефитни бактерии за да параметрите на вода бидат како што треба, тоа со филтерче со најобичен сунгер тешко ќе го изведеш.

Се додека тераш така нема да ти преживува водниот свет, иако овие риби се едни од поиздржливите. Најубаво земи исчитај убаво по интернет на теми циклирање, стартување на аквариум и слично па после инвестирај, вака само ќе фрлаш пари за џабе. Има група на фб акваристика Македонија, влези зачлени се ќе научиш многу работи и таму.
Поздрав.

Хм, друже водата ако не е заматена не значи дека не е како што треба.
Прво температурата 22-24 нека ти биде за карасите, топла вода не толерираат многу многу.
Второ вода треба да менуваш често, посебно ако не ти е исциклиран аквариумот, да речеме на 5 дена по 30% одприлика. Аквариумот мора да развие бенефитни бактерии за да параметрите на вода бидат како што треба, тоа со филтерче со најобичен сунгер тешко ќе го изведеш.

Се додека тераш така нема да ти преживува водниот свет, иако овие риби се едни од поиздржливите. Најубаво земи исчитај убаво по интернет на теми циклирање, стартување на аквариум и слично па после инвестирај, вака само ќе фрлаш пари за џабе. Има група на фб акваристика Македонија, влези зачлени се ќе научиш многу работи и таму.
Поздрав.
Јас аквариумот го имам се на се 10 15 дена го чистев еднаш филтерот и 2пати менував вода по 20% секако прво водата ја чував на собна темп 24часа па потоа ја истурив.

Или им е топла водата, или фатиле бели точки, паразити се едни, мене од тоа ми умираа.

Имаш на фб групи за Акваристика (Македонски) прашај таму

Ах то е брзо умирање на рипчињата а овие се ненормално издрживи. Од кога ќе умри рипче, замени ја водата со нова, стоена се разбира.

Следно види пумпата за вода да не не ти е доволно силна. И не ставај пластични украси. То лично ми имаше подобрено животот на рибите.

И за крај гледај ги многу. Гледај да не имаат промени по телото, околу перките, устата. Се то е индикатор за тоа како се.

Ах то е брзо умирање на рипчињата а овие се ненормално издрживи. Од кога ќе умри рипче, замени ја водата со нова, стоена се разбира.

Следно види пумпата за вода да не не ти е доволно силна. И не ставај пластични украси. То лично ми имаше подобрено животот на рибите.

И за крај гледај ги многу. Гледај да не имаат промени по телото, околу перките, устата. Се то е индикатор за тоа како се.
Како што можам да приметам сега пумпата е ни многу јака ни многу слаба, не ги заморува..мислам дека проблемот е циклирањето и висока темп сега го ставив на 20-22

Back
На врв Bottom