Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.657
Поени од реакции
797
Гледајте и супер модерната вакцина да не се покаже со сличен квалитет како тестовите. ;)

Или не дај боже како случајот со Талидомид 1956-1962, имаат над 100 000 инвалиди. Па не признаваат, кријат, со тестирањето десет години те мафтат додека да прекинат да го дават на бремени против гадење.

Прегледај го приврзокот 277219

Прегледај го приврзокот 277220
Се уште нема информации колку самата вакцина е безбедна или дали воопшто вреди да се вакцинираме.Пред некоја вечер имаше добро интервју професорот Пановски на Канал 5 и каде отворено вели да за вакцините над 65 години а не за деца бидејки што и да се случи тие веќе си го одживеале своето

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Во меѓувреме се селиме во австрискиот парламент.

Баш штета, можеше патент на Амди Бајрам да биде ова.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
Се уште нема информации колку самата вакцина е безбедна или дали воопшто вреди да се вакцинираме.Пред некоја вечер имаше добро интервју професорот Пановски на Канал 5 и каде отворено вели да за вакцините над 65 години а не за деца бидејки што и да се случи тие веќе си го одживеале своето
Тоа така и треба да биде, ако се нема некоја друга корисна цел, секој нормален го знае тоа.
Сеуште останале луѓе и меѓу докторите, не корумпирани.
Кажи како човек, 3% од сите возрасни меѓу 80-90 умираат од ковид, за тие над 90 години 15% умираат од ковид. Секој сам да реши да ризикува или не.
А за здрави луѓе еден на 10000 умира од ковид, нема никаква дилема дека не треба да се вакцинираш. Нека да се тестира, но апсолутно доброволно без никаков притисок, со информирање дека учествуваат во медицинскиот експеримент. Па после 2050 година полека може да почнеме и ние да се вакцинираме. Сигурно и тогаш некој ќе се по мажи и ќе сакаат по природен пат да стекнат имунитет, остави ги на мира.
Во историјата имаме стотици грешки, дури и да нема замисла или конспирација, не се може провери, какви последици има. После 20-30 години откриваш дека некој лек прави големи штети, па после го забрануваш. Или да речеме азбест, никако не може да измериш дали прави рак или не, после 30-40 години вадиш статистика дека скоро сите што работеле во фабрики за азбест, монтажа имаат рак на плуќа. Не сме на тоа ниво на знење па да пресметаме таа структура или соединение какви последици ќе има.
А да мењаш секвенци на ДНК код, и да пресметаш дека нема да има последици, за тебе и твоите поколенија, во моментов само господ го може тоа!

Последно уредено:

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Каква терапија зема за ковид ? Колку шо знам за благи симптоми само витамини препорачуваат.
Автоматски споено мислење:

Можи се асимптоматски, не значи дека не се заразени.
Ај да кажеме дека се, ама никакви симптоми. Другарот и мајка му пушачи, со притисок проблеми...татко му без апчиња, 15 години откако престанал да пуши. Тоа со трансмисијата има изгледа многу што да се истражува, или претходно да се истестираа рандом голем број на население (можеби они претходно прележале)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.819
Ај да кажеме дека се, ама никакви симптоми. Другарот и мајка му пушачи, со притисок проблеми...татко му без апчиња, 15 години откако престанал да пуши. Тоа со трансмисијата има изгледа многу што да се истражува, или претходно да се истестираа рандом голем број на население (можеби они претходно прележале)
Се сложувам за тоа со трансмисијата,изгледа не се шири така брзо и лесно како шо мислевме на почетокот. Познавам еден куп случаи каде еден од семејството е позитивен а другите сите негативни, јадат, пијат , спијат заедно.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Се сложувам за тоа со трансмисијата,изгледа не се шири така брзо и лесно како шо мислевме на почетокот. Познавам еден куп случаи каде еден од семејството е позитивен а другите сите негативни, јадат, пијат , спијат заедно.
Стварно е чуден и интересен феномен.Жената кога се жалеше на главоболка 4 дена пред да изгуби мирис не мислевме дека е нешто сериозно се до денот кога дигнав јас температура и она изгуби мирис.А живееме заедно со моите родители од кои за среќа татко ми со хронична болест на плуќа еве 3 недели со мајка ми не се со нас и се фала на Господ добри а јас и жената позитивни (за синот не знам али не покажа никаков симптом)

После нова година ке ги тестирам моите за антитела да видиме како стојат.

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
Вирусов чиста мистерија не знае човек дали да се опушти или да се пази. Тргнувам од мое искуство досега сум имал 6 пати близок контакти со луѓе кои резултирале со позитивен тест ама за некоја среќа јас завршив само со броење на денови на почетокот броев до 14 дена да пројавам симптоми па после намалив на 7 дена бидејќи веќе стана досадно. Сепак еден мој колега во иста канцеларија што седевме еве месец и пол човекот уште не е оздравен и не доаѓа на работа. Познавам луѓе што поминаа ептен лесно ама знам и доста луѓе што починаа од вирусот.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Вирусов чиста мистерија не знае човек дали да се опушти или да се пази. Тргнувам од мое искуство досега сум имал 6 пати близок контакти со луѓе кои резултирале со позитивен тест ама за некоја среќа јас завршив само со броење на денови на почетокот броев до 14 дена да пројавам симптоми па после намалив на 7 дена бидејќи веќе стана досадно. Сепак еден мој колега во иста канцеларија што седевме еве месец и пол човекот уште не е оздравен и не доаѓа на работа. Познавам луѓе што поминаа ептен лесно ама знам и доста луѓе што починаа од вирусот.
Точно така, чиста лотарија е вирусов.. мајка ми во стопанска работи, сите нејзини колешки лево десно позади напред се позитивни, а банка е со пари работат си подаваат папири пенкала и што ли не... Јас пак кај мене на работа со стотици луѓе работам во сред ебена Италија година дена, со десетици случаи на позитивни преку пролетта и летото , мака немам, мерки пазење кога како, у глобала маската прва смена дур се одговорните тука, втора смена шибаме и под нос... на гости гушкање со луѓе, по дома без маски, контакти. бааги.. ама еве да чукнам у дрво ништо ... чиста лотарија баш.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.555
Поени од реакции
2.922
Ова го еба светов цела година, вакцинава може да го заебе за следни 50. :) Коцкарница им станавме на медицинава и науката.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Ова невернициве, последно паметни работи почнаа да кажуваат :)

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.211
Поени од реакции
12.021
Тоа така и треба да биде, ако се нема некоја друга корисна цел, секој нормален го знае тоа.
Сеуште останале луѓе и меѓу докторите, не корумпирани.
Кажи како човек, 3% од сите возрасни меѓу 80-90 умираат од ковид, за тие над 90 години 15% умираат од ковид. Секој сам да реши да ризикува или не.
А за здрави луѓе еден на 10000 умира од ковид, нема никаква дилема дека не треба да се вакцинираш. Нека да се тестира, но апсолутно доброволно без никаков притисок, со информирање дека учествуваат во медицинскиот експеримент. Па после 2050 година полека може да почнеме и ние да се вакцинираме. Сигурно и тогаш некој ќе се по мажи и ќе сакаат по природен пат да стекнат имунитет, остави ги на мира.
Во историјата имаме стотици грешки, дури и да нема замисла или конспирација, не се може провери, какви последици има. После 20-30 години откриваш дека некој лек прави големи штети, па после го забрануваш. Или да речеме азбест, никако не може да измериш дали прави рак или не, после 30-40 години вадиш статистика дека скоро сите што работеле во фабрики за азбест, монтажа имаат рак на плуќа. Не сме на тоа ниво на знење па да пресметаме таа структура или соединение какви последици ќе има.
А да мењаш секвенци на ДНК код, и да пресметаш дека нема да има последици, за тебе и твоите поколенија, во моментов само господ го може тоа!
Симптоматично е како голем дел од лекарската фела (погоре спомнатиот Пановски не засега) си легна на брашното.
Како и за се' друго на нет се наоѓаат спротиставени мислења за "вирусот" и има стотици издржани ставови од луѓе кои се на едната или на другата страна.

На крај, мноштвото неук народ, голем дел и од академското граѓанство како и повозрасните лица ќе се вакцинираат од СТРАВ.

Околу себе имам еден куп луѓе кои до последно се "бореа" да не се заразат... контакти 0 со месеци, маски, дезинфекциони средства итн. итн. итн.
На крај, сите се заразија и дел од нив поминаа потешко заради веќе нарушената психа и живеењето под пресија и стрес цело време.

Тек можам да замислам што ќе се случи со човештвото доколку има нус појави по идните генерации т.е. се раѓаат деца со деформитети, разни болести и слично.
Ако една "пандемија" го клекна светот на колена (оркестрирано), тогаш последиците од неа ќе го дотепаат.

Дали ќе добиеме корона или не, како ќе поминеме откако би ја добиле НИКОЈ не може да гарантира, како што никој не може да гарантира пред да пратам "send" на ова што го пишувам дали ќе удри метеор или не.

Сума сумарум, живејте го животот со помалку страв и стрес бидејќи не сме ни на почеток од заебанциите кои следуваат заради овој обид некој во лабараторија да си игра Господ.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.276
Поени од реакции
13.238
Припазете со постовиве околу реалната смртност на вирусов да не ви дојде кралот на хипохондриците,големиот модератор @Saber Rider ,па да подели неколку банови.
Нормално у меѓувреме ќе измисли дека познавал катаљарда луѓе здрави прави кои умреле од коронава,притоа безобразно ќе убаци у причата и луѓе како Енвер М. (кои нормално ги видел само на телевизија) со 300 болести,стентови,ракови.

Трагедијата да е уште поголема ликот мисли дека е неприметно сето тоа.

пс.Кур ме заболе пак ако ме банираш,свесен сум дека тоа што си модератор ти е најверојатно најголем успех во животот и не ти се лутам.Само немој така курвински како минатиот пат,ме банираш па потоа ми реплицираш за да неможам да ти вратам.
Тоа дури и за твои стандарди е мизерно.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Припазете со постовиве околу реалната смртност на вирусов да не ви дојде кралот на хипохондриците,големиот модератор @Saber Rider ,па да подели неколку банови.
Нормално у меѓувреме ќе измисли дека познавал катаљарда луѓе здрави прави кои умреле од коронава,притоа безобразно ќе убаци у причата и луѓе како Енвер М. (кои нормално ги видел само на телевизија) со 300 болести,стентови,ракови.

пс.Кур ме заболе пак ако ме банираш,свесен сум дека тоа што си модератор ти е најверојатно најголем успех во животот и не ти се лутам.Само немој така курвински како минатиот пат,ме банираш па потоа ми реплицираш за да неможам да ти вратам.
Нео-либерален корпоративен јудео-масон е он. На самиот врв од пирамидата е. Работи како кафе-куварка кај Вил Гејс.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Не е веќе модератор. Читај го форумов. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom