НБА сезона 2019/2020

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.083
Јас не сум фан на Брон али после вакви напатени фанови на Лејкерс кои од инсистираш преку имплицираш до си правевме моабет дефинитивно од сега не сум фан на Лејкерс.
Па најглупата изјава ти е вржана за Дејвис. И 45 милиони да му дадоа, не е битно. Го вржаа на 5 години најдобриот висок играч во лигата (според мене и генерално најдобар моментално) а сигурно во ТОП 3 играчи. Да кажеше дека договорот на Леброн е поглуп ајде можда ќе се сложевме ама за Дејвис нема шанси. И вориорси го прекорачуваа кап-спејсот пред 3 години па освоија 2 титули. А Лејкерс си добија играч во прајмот и лидер во наредните 5 години кој ќе им донесе уште 2 титули минимум на франшизата. Секоја екипа би го потпишала, дури и повеќе пари од ова би била спремна да му понуди.

@Sasa Ilic

Имаш се вржано за НБА на ESPN. А можеш да пратиш информации и на твитер.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Па најглупата изјава ти е вржана за Дејвис. И 45 милиони да му дадоа, не е битно. Го вржаа на 5 години најдобриот висок играч во лигата (според мене и генерално најдобар моментално) а сигурно во ТОП 3 играчи. Да кажеше дека договорот на Леброн е поглуп ајде можда ќе се сложевме ама за Дејвис нема шанси. И вориорси го прекорачуваа кап-спејсот пред 3 години па освоија 2 титули. А Лејкерс си добија играч во прајмот и лидер во наредните 5 години кој ќе им донесе уште 2 титули минимум на франшизата. Секоја екипа би го потпишала, дури и повеќе пари од ова би била спремна да му понуди.

@Sasa Ilic

Имаш се вржано за НБА на ESPN. А можеш да пратиш информации и на твитер.
Се уште не капирате дека контендер тим може да направиш ако паметно ги искористиш парите што ќе останат во капот откако ќе го потрошиш на супер стар играчите.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.498
Поени од реакции
35.240
Се уште не капирате дека контендер тим може да направиш ако паметно ги искористиш парите што ќе останат во капот откако ќе го потрошиш на супер стар играчите.
И со што на пример не се согласуваш од тоа како Лејкерс го искористија кап спејсот што остана позади АД и Леброн?
Каде згрешија? :coffee:

...информации околу НБА кога почнува и така, пишете ми во ПП, ако не ви е тешко. Фала ви :D

Oфицијалниот распоред:

Поинтересни утакмици:

Општи информации, порано често го отварав Sports Illustrated сега се досадни и споро објавуваат новости, а и колумните им се потпросечни. За разлика од порано. Освен тоа пост-Коби новинарите (и политиката, веројатно на газдата) им станаа прилично необјективни (и анти-Лејкерс).

Сега почесто ги отварам си-би-ес нба:

Трачеви и новости:

Форум со нба содржина:

Инаку твитер ти е блидинг еџ за најнови работи ама не ја користам активно платформата, повеќе се информирам од другово погоре наведено.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
По мене Атланта исто направи одличен тим. Лејкерс секако и Бруклин исто ја појача клупата. Бостон онака на центарска позиција се појачаа, ама без Хејворд не знам што ке направат. Клиперси онака, мислам дека ке чоукнат. Како и да е 2021 ке биде пеколна по мене. Така да оваа сезона ке летне, сигурно нема да се влече ко минатогодишната. :D

П. С. Од каде читате информации околу НБА кога почнува и така, пишете ми во ПП, ако не ви е тешко. Фала ви :D
Јас најмногу ги следам The Athletic, ја има хакната апликацијата на нет, си имаат по еден инсајдерски новинар за секоја екипа и топ статии имаат. Исто и Шамс е кај нив, супер се.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.498
Поени од реакции
35.240

А во меѓувреме, Пандемик Пи демек е „наоштрен“ за следнава сезона. :LOL:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.936
Поени од реакции
17.965
Вечер почнува предсезона, за 11 дена регуларната, не ли се отвара нова тема? Можам ја да отворам ама ако некој има желба нека отвара.
Ке има тема, не се секирајте!!!

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987

Boogie пред 3-4години беше топ 10 играч во лигата пред да го утепаат повредите,се надевам дека ќе ја врати формата и ќе биде барем пола играч од тоа што беше.
Vo denesno vreme Kazns igra kosarka za kikiritki, ke bide pregazen pod kosh skoro od site centari vo ligata.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140

Енергетски,агресивен и брз со топка ме потсетува на Блејк Грифин на млади години,се надевам дека ќе им се погоди на Њујорк,навивачите на Никси заслужија да добијат франшиза играч.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.936
Поени од реакции
17.965
Vo denesno vreme Kazns igra kosarka za kikiritki, ke bide pregazen pod kosh skoro od site centari vo ligata.
Пак испаѓаш глуп. Каква врска има платата на играчот со тоа што го покажува на паркетот? Ај Адебајо е руки, ама види го Хауард со ветерански договор играше и изгази. Ако е така Томпсон и Ембис земаат поголеми пари, пак се тешки флопови.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Планот на Филаделфија да танкаа повеке години не им се исплатеше,не им се погодија баш пиковите.

2013 година-Нерленс Ноел 6-ти пик
2014 година-Ембид 3-ти пик,Шарич 12-ти пик
2015 година-Џахил Окафор 3-ти пик
2016 година-Бен Симонс прв пик
2017 година-Маркеле Фулц прв пик

Сега со Док Риверс ако не направат исчекор напред очекувам дека ке трејдаат некој од Ембид или Симмонс.
Петроката за сезонава би била:Симмонс,Сет Кари,Дени Греен,Тобајас Харис и Ембид,клупа:Коркмаз,Матисе Тубуле,Мајк Скот,Кајл,ОКвин и Двајт Хауард.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Пак испаѓаш глуп. Каква врска има платата на играчот со тоа што го покажува на паркетот? Ај Адебајо е руки, ама види го Хауард со ветерански договор играше и изгази. Ако е така Томпсон и Ембис земаат поголеми пари, пак се тешки флопови.
Ima golema vrska platata, za troshki igra zatoa sto e premnogu slab i otepan od povredi, i nikogas nema da se vrati vo takva forma kako porano.
Hauard ? Koj e Hauard ziti se, kogo go izgazil toj ? Ako ne odese vo Lakersi ke odese vo penzija. Go sobraa kolku za show da pravi.
Embiid e svetska klasa za Kazns, ke go ubie pod kosh, ne e ni za sporedba Embid so Kazns.
Embid ti e vtor najak centar vo ligata, posle Dejvis.
Автоматски споено мислење:

Patem Kazns bi trebalo da ima dosta prostor i verojatno solidna statistika vo Hjuston, bidekji edinstven centar im e, bi trebalo da e zadolzen za skokovi pred se. Bi trebalo epten da go dava na kladilnica skokovi +.
Ama daleku vo playoff ne se stignuva so vakov izrod od igrac.
Автоматски споено мислење:

Планот на Филаделфија да танкаа повеке години не им се исплатеше,не им се погодија баш пиковите.

2013 година-Нерленс Ноел 6-ти пик
2014 година-Ембид 3-ти пик,Шарич 12-ти пик
2015 година-Џахил Окафор 3-ти пик
2016 година-Бен Симонс прв пик
2017 година-Маркеле Фулц прв пик

Сега со Док Риверс ако не направат исчекор напред очекувам дека ке трејдаат некој од Ембид или Симмонс.
Петроката за сезонава би била:Симмонс,Сет Кари,Дени Греен,Тобајас Харис и Ембид,клупа:Коркмаз,Матисе Тубуле,Мајк Скот,Кајл,ОКвин и Двајт Хауард.
Haris e crnata ovca vo ekipava, se pokaza kako mnogu slab igrac vo plejofot

Последно уредено:
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Вистина дека Boogie е повеќе традиционален центар рим протектор и задолжен за скокови,но знае да го рашири пархетот и да погоди за три и да игра пик анд рол,ќе биде многу корисен за Хјустон.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom