НБА сезона 2019/2020

Статус
Затворена за нови мислења.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.498
Поени од реакции
35.240
Хаха 45 милиончиња годишно во следниве 5 години, скоро четвртина МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ, и тоа за Пандемик Пи! :D :ROFLMAO:

@Saasko друже, ти ли ми објаснуваше нешто дека ~38 мил. било премногу за Ентони факинг Дејвис??!? :)

И потоа ја продолжуваме прославата со пар пригодни поздрави! ;) :sneaky:

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Хаха 45 милиончиња годишно во следниве 5 години, скоро четвртина МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ, и тоа за Пандемик Пи! :D :ROFLMAO:

@Saasko друже, ти ли ми објаснуваше нешто дека ~38 мил. било премногу за Ентони факинг Дејвис??!? :)
Аман бе друже што збориш,јас ти објаснував за кап спејсот ама очигледно ништо не си сватил.
Клиперси овој потег го прават за да го задржат Каваи кој сеуште неможе да потпише екстензија на договорот а следната година има опција да биде слободен играч па страв им е да не им кидне а вака мислат дека ќе го задржат ако неговиот bro PG остане во Клиперс.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.065
Макс договор на 5 (ПЕТ) факинг години за Вејофф Пи.
Мајкоооо..... една си на свеетов.
Ова е доказ дека Стив Балмер на време си заминал од Мајкрософт пред да почне да предизвикува штета таму. Фанови на Клиперс, тие малку што се... ќе си почекаат за титула уште малку подолго време.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.498
Поени од реакции
10.139
Момци според вас кој тим најасално се засили а кој најмногу изгуби?
najasalno - lakers, atalanta, portland, vasington
izgubi - hjuston, toronto (ne deka toronto izgubi nesto, ama ostana skoro ist, a drugite pojacaa na istok)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.498
Поени од реакции
35.240
- Aтланта направи добра работа, со оглед на можностите.
- Портланд солидни, Ковингтон им е баш тоа што им е потребно а помина незабележано неговиот трејд, Кантер ќе им се најде против тимови како Лејкерс
- Мајами, сосема ОК со оглед на околностите
- Филаделфија се појачаа, не многу, ама можеби доволно за финале (барем на Исток, ако не повеќе)
- Милвоки ќе беа супер - да не ја заебеа работата со Богдановиќ.
- Денвер изгубија двајца дефанзивци, а донесоа трет (и тоа од Клиперс), ама сеуште се истиот тим со двајца млади ѕвезди кои одлично се вклопуваат и надополнуваат
- Клиперс, неколку минуси и еден голем плус - Ибака - но сеуште без плејмејкер што им е најголемата мука, покрај тоа што немаат лидер (и покрај „менталните“ проблеми на некој лик кој само што ќари четврт милијарда)
- Хјустон, последен очајнички обид (иако Кристијан Вуд е топ засилување и тоа за нормални пари)
- Торонто стагнираат
- Бостон исто

Кој најмногу се засили?
Па јас би рекол - шампионите! :)

Аман бе друже што збориш,јас ти објаснував за кап спејсот ама очигледно ништо не си сватил.
Клиперси овој потег го прават за да го задржат Каваи кој сеуште неможе да потпише екстензија на договорот а следната година има опција да биде слободен играч па страв им е да не им кидне а вака мислат дека ќе го задржат ако неговиот bro PG остане во Клиперс.
Абе јасно е друже, зошто Клипси го прават ова. Толку пикови и добри играчи дадоа за Пандемик Пи и разбирливо е сега што идат на сѐ или ништо... Ама ти не си баш реален.

Ова ти е добар потег на Клиперс, пола милијарда долари за чоукер кој често се повредува... Ама помала сума пари за АД кој е објективно многу и подобар и покорисен играч - е тоа се за тебе премногу пари.

Затоа што селари кап?
Па селари кап е истиот, истиот лимиот е за сите клубови. Но ти инсистираш дека Пол Џорс ака Пандемик Пи за повеќе пари, е подбра работа од Ентони Дејвис за помалку пари. Нонсенс друже. :)

Разбирам антагонизам кон Лејкерс, и сѐ тоа... Ама муабет си правиме, можеме да си дозволиме да бидеме искрени - барем повремено. :P

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.498
Поени од реакции
35.240
Да, ќе има смеење кога за неколку години Клиперси ќе даваат барем два први пикови за да се оттарасат од токсичниов договор на Пандемик Пи. :)

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Затоа што селари кап?
Па селари кап е истиот, истиот лимиот е за сите клубови. Но ти инсистираш дека Пол Џорс ака Пандемик Пи за повеќе пари, е подбра работа од Ентони Дејвис за помалку пари. Нонсенс друже. :)
Друже жити се очигледно си во заблуда,препрочитај ги сите мои постови и цитирај ме каде инсистирам дека:
"Пол Џорс ака Пандемик Пи за повеќе пари, е подбра работа од Ентони Дејвис за помалку пари"

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.498
Поени од реакции
35.240
Toa e импликацијата.
Критикуваше АД за ~38мил. по сезона, а сега ти е ок ПЏ за ~45мил. по сезона.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Toa e импликацијата.
Критикуваше АД за ~38мил. по сезона, а сега ти е ок ПЏ за ~45мил. по сезона.
Не реков дека е ок туку објаснив зошто Клиперси го прават тоа.
Во ред е,секој дискусија не е напаѓање и навреда кон Лејкерс,AD и Брон,уживај малку во животот и во актуелната титула на Лејкер и не се напнубвај бидејќи и мене ме напнуваш.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.498
Поени од реакции
35.240
Јас па мислев муабет правиме, а ти уствари си се напнувал. :unsure:

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Јас не сум фан на Брон али после вакви напатени фанови на Лејкерс кои од инсистираш преку имплицираш до си правевме моабет дефинитивно од сега не сум фан на Лејкерс.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.936
Поени од реакции
17.965
По мене Атланта исто направи одличен тим. Лејкерс секако и Бруклин исто ја појача клупата. Бостон онака на центарска позиција се појачаа, ама без Хејворд не знам што ке направат. Клиперси онака, мислам дека ке чоукнат. Како и да е 2021 ке биде пеколна по мене. Така да оваа сезона ке летне, сигурно нема да се влече ко минатогодишната. :D

П. С. Од каде читате информации околу НБА кога почнува и така, пишете ми во ПП, ако не ви е тешко. Фала ви :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom