Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.952
Што е тоа што се случило во минатото на ова поднебје да емпатијата стане дно на дното?
30 години социо-економско угнетување не може сечиј дух да издржи.
Духот на овој народ е срозан со тие децении социо-економско пропаѓање.

Ја гледам по форумов, по околината и жал ми е за некои луѓе. Жал ми е за тоа какви све работи, нашите деца ги восприемаат како нормални.
Стави го човек во лоши социо-економски-општествени услови и набргу ќе видиш каков е, до каде му е чергата со духот. У војска го сфатив тоа и верувам уште повеќе можат да го приметат тоа, несреќниците кои биле во затвор.

Пониско духот - помалку емпатија (меѓу другото).

Член од
6 април 2014
Мислења
5.138
Поени од реакции
6.586
Dali gubenjeto miris i vkus znaci pocetok na samata bolest ili nejn kraj? Dali posle 10 dena nemanje nikakov drug simptom osven ovie pogore moze da se gledas so luge (normalno so maska) ili ne? Ima nekoi definirani pravila kako da doznaes covek dali e ozdraven ili ne i ne e veke opasen za okolinata okolu sebe pa duri i bacuvajki odredena licnost?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.562
Поени од реакции
29.157
Dali gubenjeto miris i vkus znaci pocetok na samata bolest ili nejn kraj? Dali posle 10 dena nemanje nikakov drug simptom osven ovie pogore moze da se gledas so luge (normalno so maska) ili ne? Ima nekoi definirani pravila kako da doznaes covek dali e ozdraven ili ne i ne e veke opasen za okolinata okolu sebe pa duri i bacuvajki odredena licnost?
Губење мирис и вкус е почеток. Јас од првите симптоми (губење мирис и вкус) ми требаа 13 дена за да се тестирам негативен. Мирис и вкус уште немам, еве 17ти ден е. Матичниот ми кажа дека може утре да ми се врати, а може и по 2 месеца.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Како стоите со температурата? Мене единствен проблем ми е тоа, не изгубив ниту мирис ниту вкус.

Од 29 Ноември па се до ден денеска (12 дена) сеуште качувам температура па морам со Бруфен и Кафетин Колд да ја спуштам температурата за да ми се врати цело тело во нормала. Но кога ќе заврши дејството на лекот... одново ме фаќа треска и почнувам повторно да качувам.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Језиво малку, се трансформира темава у совети меѓу себе да си даваат заболените :S

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Језиво малку, се трансформира темава у совети меѓу себе да си даваат заболените :S
Нема ништо лошо у тоа нормално, убаво е да се сподели мислење кој до каде е и како минува.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.407
Поени од реакции
18.568
Се стеснува обрачот од сите страни:D До пред некој ден ни на работа ни во друштво немав ниеден заболен.

Член од
28 април 2020
Мислења
75
Поени од реакции
106
1990 се ослободивме од лошиов социјализам, таков геноциден систем, терор, голи оток, јадеа деца....:lolzz:
Од 30 години сме слободни, вистинска демократија ние самите одлучуваме за нашата светла иднина.
Мислам дека околу 8 пати сме избирале наши преставници, и од тој лош систем сме го направиле многу подобар, во секој аспект. Така да секој да благодари на себеси за ова светло секојдневие, демократија, слобода, богатство, праведност, здравје, памет...
Мислам дека Черчил кажал: Ако изборите можеа да променат нешто, немаше да организираме избори.
Главно е робот да осознае дека е роб, па да почне да сонува за слобода, после некое време може да се ослободи и си изгради свој рајски систем. Секој да земе по две цигли, можеме да изградиме и болници и по една куќа за секоја медицинска сестра, доктор, тогаш ќе имаат мотив да работат.
Пример: ако некој краде, те уценува за мито, за да преживее твој близок, тоа е криминал, бетер од нарко дилер, рекетар, може да има смртна казна, го бесат на дрво пред болница.
Проблем има, многу работи зависат од господарите, но главниот приоритет на управување е идеолошкиот, ако ти незнаеш што сакаш и каде е проблемот, делумно е твоја кривица. Ќе ми кажуваат кај евросодомитиве здравството било добро, ајде и ние да се бутаме да влеземе на Титаник. Може здравството да е подобро но во ЕУ има илјади полоши работи. Така или иначе таа ЕУ пирамида се руши, и за наше добро никогаш нема да влеземе таму, нема да постои ЕУ.
Да стегнеме сите и да помислиме каде згрешивме, зашто дојдовме до ова дереџе, па да почнеме да работиме во правилна насока.
Tebe cekic u glava da ne ti udrile.Kakov genociden sistem, kakov teror.Kakvo jadenje deca.Vo toj sistem site deca bevme bezgrizni, zdravstvoto i doktorite na nivo.I siega ti i 8 pati si biral i od toj los sistem sme napravile podobro?.Ti momce ne si da.pisuvas po forumi , odi lehni tamj skrij se najpamaten ke bides.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.062
Поени од реакции
2.071
Како стоите со температурата? Мене единствен проблем ми е тоа, не изгубив ниту мирис ниту вкус.

Од 29 Ноември па се до ден денеска (12 дена) сеуште качувам температура па морам со Бруфен и Кафетин Колд да ја спуштам температурата за да ми се врати цело тело во нормала. Но кога ќе заврши дејството на лекот... одново ме фаќа треска и почнувам повторно да качувам.
Пиеше ли јаки антибиотици, нели превентивно сите зимаат сега, ако си пиел, тогаш си го заебал телото со нарушена микрофлора која сега ти дава покачена температура од развој на некои бактерии на кои не делувал лекот. Може да имаш и кандида. Повеќе течности и диуретици, ваљда имаш забележано промени при мочање.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Губење мирис и вкус е почеток. Јас од првите симптоми (губење мирис и вкус) ми требаа 13 дена за да се тестирам негативен. Мирис и вкус уште немам,
Кај мене прво температура 4 дена,после мирис и вкус едно 5 дена и сега еве 20ден кашлица мала.И после 20 дена уште позитивен (вчера тестиран) :(

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Нашето здраство и министерство за смрт. Од средата (минатата) почнав да развивам симптоми прво покачена температура. Се јавив следниот ден кај матичната на преглед не без тест за ковид тестирање има дури за 10.12 во чаир друг термин немам. Петок немам температура почнав да повраќам. Сабота ми се врати температура и повраќање не ме примаат немаш тест тестови и термини нема. Недела Жан Митрев се тестирам во 16 ми јавија позитивен си утре ќе те побараме што понатаму. Правец 8 септември накај 17 сестрата ме убедува да не ме прегледувале млад сум бил и на нозе сум стоел плус немале инфектолог подобро да сум дошол понеделник. Ме фати инает чекав ме прегледаа екг,ртг ,инфузија. Резултати за 3-4 часа мора да дојдеш. Певмонија дијагноза и на клиника ќе лежиш. Немаме чаршав, чинии,лажици,пижами, да ти донесат исто така д3 и цинк и селен ние немаме. До денес сум на клиника сестрите прават што можат ама еве пред 1 час донеспа една жена вриштеше од болка висок притисок додека дојде докторот почина... Ти се мочам на Вмро,Сдсм,Дуи и сите по список. Плус до денес никој не се јави да ми направи анкета за листа со контакти ниту пак ми стасало дома решение за изолација еј скапана државо.

Kajgana Shop

На врв Bottom