Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.822
Реален вирус е, но плус на тоа стави страв и загриженост кои итекако се поврзани со ноусибо кое евидентно физички се манифестира.

Ако ништо друго, ноусибото слабее имунитет, па викаат дека ние, нашата ментална состојба му пречи на организмот да се избори сам.

Па така релаксирани, среќни луѓе имаат подобар имунитет... но ретко кој од нас е имун на стрес.

Гледајте комедии, кажувајте вицеви, пофино се живее така. :)
Држи вода овој муабет.
Кај нас дома откако сме затворени функционираме супер, добро и многу луѓе сме, плус додај ги децата кои прават комедија секој ден, владее ептен позитивна атмосфера, слушаме музика, се смееме, играме, некој да помини покрај нашата куќа ќе помисли некое весеље имаме, лото ни се падна а не ковид :)
Не ни размислуваме дека имаме заразени дома или дека ние имаме закачено, скроз нормално функционираме, еве 9 ден никој нема симптоми :) среќа

И еден доктор баш за ова спомна најважно е психички да не подлегниш на вирусот.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Реален вирус е, но плус на тоа стави страв и загриженост кои итекако се поврзани со ноусибо кое евидентно физички се манифестира.

Ако ништо друго, ноусибото слабее имунитет, па викаат дека ние, нашата ментална состојба му пречи на организмот да се избори сам.

Па така релаксирани, среќни луѓе имаат подобар имунитет... но ретко кој од нас е имун на стрес.

Delumno tocno no deka nekoj radi pozitiven stav bi bil asimptomaticen na virusov ne veruvam u praksa se dokaza deka nekoi koi voopsto ne veruvaa vo virusot loso pominaa.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Чоекот е експерт по молекуларна имунотоксикологија и не е онколог како оној со врвката околу вратот од 10 денари купена од битпазар.

Слушај го видеото кога ќе имаш време за нештата да ти станат појасни.
Ke go slusnam. Ekspert e i ima tezina sigurno toa sto kazuva, isto kako sto ima tezina toa sto kazuvaat i drugi eksperti i toa pomasovno.

Inace samo informativno za temava (za zal na Germanski) informacii okolu vakcinata na Biontech i fazite koi gi pomina, kade i na kolku se testirase i koi rezultati se pokazaa.

Gledam deka fazite se pominaa, tretata pocna na 29. April so neceli 44.000 dobrovolci. Pola ja primija vakcinata pola ne. Isto taka nema seriozni neposakuvani efekti kaj lugjeto, osven retko glavobolka ili zamor.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Delumno tocno no deka nekoj radi pozitiven stav bi bil asimptomaticen na virusov ne veruvam u praksa se dokaza deka nekoi koi voopsto ne veruvaa vo virusot loso pominaa.
Ако не веруваш во вирус не значи дека си имун на стрес. Башка многу хронични состојби се поврзуваат со ова.

Не викам дека е магичното решение да не веруваш, туку позитивна диспозиција во животот значи, @cholismo секоја ви чест, старите викаат така се живее до 100, има нешто во тоа. :)

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Ke go slusnam. Ekspert e i ima tezina sigurno toa sto kazuva, isto kako sto ima tezina toa sto kazuvaat i drugi eksperti i toa pomasovno.

Inace samo informativno za temava (za zal na Germanski) informacii okolu vakcinata na Biontech i fazite koi gi pomina, kade i na kolku se testirase i koi rezultati se pokazaa.

Gledam deka fazite se pominaa, tretata pocna na 29. April so neceli 44.000 dobrovolci. Pola ja primija vakcinata pola ne. Isto taka nema seriozni neposakuvani efekti kaj lugjeto, osven retko glavobolka ili zamor.

Главоболка и замор не може да се препише на вакцината...здрав/прав човек може често чуствува замор и главоболка од милион причини.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.822
Битно ја шернаа 3000 луѓе без да го ислушаат или да проверат за што точно се работи, и 130 000 веќе го отвориле видеото.
На вакви би му забранила секаков пристап до интернет и да одговара за кривично дело.
Не дека завземам став за вакцини или не знам шо туку за ширење лажни вести за време на пандемија !

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Eve kako deluvaat vakcini:

Professor at the Department of Microbiology Icahn School of Medicine at Mount Sinai

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.497
Поени од реакции
10.400

На шала, на смеа, ама сето тоа што го пиша е сосема точно, имунитет страда и болува кога човек е нервозен, насекиран, напнат....ЗАТОА ТРЕБА МАЛКУ ПОВЕСЕЛИ ТЕМИ, ДА СЕ ШАЛИМЕ И СМЕЕМЕ...ама со кого..овде еден куп намќори има;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
На шала, на смеа, ама сето тоа што го пиша е сосема точно, имунитет страда и болува кога човек е нервозен, насекиран, напнат....ЗАТОА ТРЕБА МАЛКУ ПОВЕСЕЛИ ТЕМИ, ДА СЕ ШАЛИМЕ И СМЕЕМЕ...ама со кого..овде еден куп намќори има;)
Да беше машко ќе ти речев тури им qr, ама ништо мора да се снаоѓаш изгледа :D
Иначе смејата и радоста произлегуваат од длабочините на индивидуата, фалба е рѓа ама во ни еден момент не се упрпав додека бев болен, факинава сакинава.
Спортувај, храни се здраво(не убивај животни заради твојот глад)...пиј суплементи :D
Не хејтај многу, не се прави паметен(во негативна смисла), изигравај будала до одредена мера.....
Бог сречу!

C

CoolIris

Гостин
па јас тоа и го иницирав, тие срцеви и мозочни удари немаат врска, затоа повеќе починале од групата што примила плацебо
Ај биди поконкретен, јас ништо не те разбирам. Сакаш да кажеш дека испитаниците починале од физиолошки раствор?

И замисли 6 души починале од 45000 испитаници. Процентот е 0.01%.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.822
Околу лажните вести, налетав и на друга статија дека Glaxo е сопственик на биолошката лабораторија во Вухан и тоа не е точно, јас не знам каква корист имаат луѓето од ширење на вакви сорос теории, дефектни се во главата какви се ???

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.099
Поени од реакции
74.908
Околу лажните вести, налетав и на друга статија дека Glaxo е сопственик на биолошката лабораторија во Вухан и тоа не е точно, јас не знам каква корист имаат луѓето од ширење на вакви сорос теории, дефектни се во главата какви се ???
Имаат корист, заработуваат од кликови на нивните фејк страни од тумбруци какви што ги има во изобилство на планетава.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Некој ќе си помисли дека по ниво на среќа и задоволство до пред пандемијата бевме на ниво на нордиските земји, дека пред да се појави вирусот немавме други причини за стрес, психосоматските заболувања беа практично непостоечки, бевме земја на земски задоволства и изобилие, поимите како економска несигурност, социјална мизерија, политичка нестабилност ни беа непознати, па сега вирусот ни ја уништи нашата силна општествена и здрава ментална кохезија која што владееше претходно.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.497
Поени од реакции
10.400
Некој ќе си помисли дека по ниво на среќа и задоволство до пред пандемијата бевме на ниво на нордиските земји, дека пред да се појави вирусот немавме други причини за стрес, психосоматските заболувања беа практично непостоечки, бевме земја на земски задоволства и изобилие, поимите како економска несигурност, социјална мизерија, политичка нестабилност ни беа непознати, па сега вирусот ни ја уништи нашата силна општествена и здрава ментална кохезија која што владееше претходно.
Така е, но барем не не затвараа како животни во кафези, не ни ограничуваа време на движење, децата учеа нормално во училишта, не носевме маски на лице, не слушавме секој ден колку умреле а колку заболеле, немавме страв у коски, немавме толкава паника.....Кога ќе се смири оваа пандемија, дај боже да се вратиме на стариот нормален живот, ете тогаш ќе видиме сите колку делувала оваа криза на човековата психа.

Kajgana Shop

На врв Bottom