Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

C

CoolIris

Гостин
Имам мислење, има и на интернет, ако те интересира г има цел протокол како се бараат доброволци и по кој критериуми се одбираат, дека мора да бидат здрави, дека се согласувааат со многу работи и ДЕКА нема да знаат каков експеримент ке се врши врз нив.
Бјонс има нерви да пишува, да става слики, а јас сум мрза.
Информирана согласност се вика тоа.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.497
Поени од реакции
10.400
Информирана согласност се вика тоа.
Воопшто не е битно тоа како се вика тоа со темава, гледај што се случува со нашиве неспособњаковичи кои не мафтаат скоро цела година....луѓе почнаа на улица да умираат оти никој нејќе да помогне, никој нејќе да ризикува, нема возила, нема кревети(мислам кревети има празни едно иљада у државава)...нема потреба за препукување и докажување кој колку знае.

C

CoolIris

Гостин
Доколку има слаб имунитет вакцината може да биде кобна.
Доколку пациентот има слаб имунитет и болеста може да биде кобна. За некои вакцини да, точно е ова што го збориш, ама затоа е битен имунитетот на стадотото!

До сега, барем по тоа што се дискутира во научната фела, вакцинацијата против сарс-ков-2 ќе биде нешто слично со принципот на вакцинација како кај грипот (ризични пациенти, постари лица, хронично болни, здравствени работници итн).
Според мене е логично, со оглед на тоа што се покажа дека младите многу полесно се справуваат со вирусот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.517
Поени од реакции
24.296
Не е експериментална. Фазата на тестирање ја има поминато (како е друг муабет). Сега е фаза на почеток на имунизација на населението. И нормално е имунизацијата да започне од најризичните групи.
Pa bas toj drug muabet e i muabetot. Daleku sum jas od antivakser ili kako se narekuvaat sega tie denovive no do vcera sto se veli simptomite ne bea poznati za zarazenost od virusot. Od suva kaslica do cesanje na levo made bese simptom. Od opstojuva nadvor eden mesec do 5 min, od stvara imunitet do ne stvara imunitet prelezaniot. Ovie raboti ni den denes ne se poznati no ete vakcinata testiranjeto go pomina vaka taka. Nejse ne mi bese zborot za efikasnosta na vakcinata, toa najverojatno go testirale tuku za nejzinite nus pojavi nastrana efikasnosta. I hlorot e efikasen protiv raznorazni stetocini i toa 100% efikasen no imas seriozni nus pojavi ako go pies na primer ili go stavis vo inekcija. Taka da realno ako pravime muabet za virus za koj oficijalno znaeme deka postovi edna godina, za kogo ne znaeme skoro nisto od ponasanje, cisto se somnevam deka gi znaat nuspojavite na vakcinata koja postoi kolku tri cetiri meseci? Aj razbiram se brza, kraj na svetot e, tolku opasen virus niti imalo niti ke ima barem ne do nova godina ama da i go tupnis na 90 godisna babicka kako prv pacient mi e malce glupicko posto taa tolku defeci ima da utre da gi frli cevlite nema da znaes od sto umrela, dali od komplikacii od novata testirana vakcina, dali od virusot ili i doslo vremeto. Nisto polezno nema da se nauci od nea, ne ja biva ni za labaratorisko gluvce.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.836
Поени од реакции
17.059
Доколку пациентот има слаб имунитет и болеста може да биде кобна. За некои вакцини да, точно е ова што го збориш, ама затоа е битен имунитетот на стадотото!

До сега, барем по тоа што се дискутира во научната фела, вакцинацијата против сарс-ков-2 ќе биде нешто слично со принципот на вакцинација како кај грипот (ризични пациенти, постари лица, хронично болни, здравствени работници итн).
Според мене е логично, со оглед на тоа што се покажа дека младите многу полесно се справуваат со вирусот.
Автоматски споено мислење:

https://libertas.mk/shest-lica-pochinaa-pri-testira-eto-na-vakcinata-na-fa-zer-protiv-kovid-19/?fbclid=IwAR00WLWEjbmzkmdeE-bDOFAsOHNS9L62FgL2uTGBhUwWQiQxtb7tJkPE5MY
ако е добро пренесено од ФДА, 2-ца доброволци починале од вакцина а 4-ца од плацебо ????????
..
ајде доктори кажете, доброволците дали знаат што примиле, вакцина или плацебо ???
да не умираат на нервна база, од страв ????

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Стварно се многу забегани. Значи сите фаци како овој немаат едно конкретно решение освен нафрлање на теми како:
- Вирусов не постои
- Маските не помагаат служат само за контрола
- Луѓе не умираат од Ковид, туку со Ковид
- Со вакцините Бил Гејтс сака да не истреби

Е па, пријатели, со огледа дека луѓето заболуваат и умираат навистина, затоа што нашиот здравствен систем при ниедна епидемија на грип, или општо при ниедна друга болест досега немал потреба од толкав број на легла, имате три избори:
- Да си носите тродупли маски, да си држите растојание од 2 метри и да не се дружите со никого, до крај на 2021
- Да си живејте како да не постој и да си ја прележите коронава
- Да се вакцинирате

Е па то е, бирај...

И последно, сите точки кои ги наведе овај во документот, се потврдени дека остануваат како последици од Корона, но не се потврдени сега засега кај ниту една вакцина.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
фаци како овој
Овој е докажан фејковач години уназад, а последната му беше пролетта, кога прв ја почна шпекулацијата дека во септември-октомври ќе имало девалвација на денарот.

Иначе од стартот на видеото лаже, воопшто не работи во Европскиот парламент, бивш дописник е, сега некој разносувач на пошта е во Брисел.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.804
Поени од реакции
37.809
ако е добро пренесено од ФДА, 2-ца доброволци починале од вакцина
... ќе беше поверодостојно да ја видевме страницата на ФДА каде пишува така, што чисто се сомневам оти таа даде зелено светло за вакцината!

Член од
12 март 2009
Мислења
20.836
Поени од реакции
17.059
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.804
Поени од реакции
37.809
дека во септември-октомври ќе имало девалвација на денарот.
... доволно што сите производи токму од октомври се покачени, имаме незванична инфлација, репер е ,, званичниот стабилен денар,, или на лице место состојбата на покачени цени и услуги?

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
Молам професионалнава трол група што рекламира вакцинирање, да ја провери оваа вест:
др. Мајкал Једон поранешен раководител на развој во Фајзер и др. Волфганг Водар пулмолог, поднеле петиција до ЕМА, Европската агенција за медицина одговорна за одобрување на лекови за целата ЕУ, за итно суспендирање на сите студии за вакцини САРС CoV 2, особено студијата за БиоНтех / Фајзер за BNT162b /Бил Геј вакцина/
https://dryburgh.com/mike-yeadon-coronavirus-vaccine-safety-concerns-petition/
Многу гнили работи има околу целиов ковид терор. Сепак др. Једон е внатрешен човек на Фајзер, дури и да не е така, треба да си глупав да поверуваш дека ова експресно принудно вакцинирање е за наше добро.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.927
Еве и линк од документот. Инаку ФДА ќе одлучува во четврток мислам дали да ја одобри вакцината на Фајзер. Сакате да се кладиме дека нема да ја забранат?

... ќе беше поверодостојно да ја видевме страницата на ФДА каде пишува така, што чисто се сомневам оти таа даде зелено светло за вакцината!
Овде имаш околу начинот на кој ќе се одлучува. Погоре го постирав линкот од документот кој го покажа Новкоски.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Еве и линк од документот. Инаку ФДА ќе одлучува во четврток мислам дали да ја одобри вакцината на Фајзер. Сакате да се кладиме дека нема да ја забранат?

Овде имаш околу начинот на кој ќе се одлучува. Погоре го постирав линкот од документот кој го покажа Новкоски.
Кој е Новковски?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
доволно што сите производи токму од октомври се покачени, имаме незванична инфлација, репер е ,, званичниот стабилен денар,, или на лице место состојбата на покачени цени и услуги?
Знаеш дека девалвацијата и инфлацијата можат да бидат независни една од друга, така? И инфлација имаш 99% од времето, нема тука званична-незванична.

Kajgana Shop

На врв Bottom