SAKAM UKAZ u postenskoVaka ne biva , kosata mi opaga od refresh .. ajde da suzbieme maleri za da bide rabotata napisete site ,, sakam ukaz vo postensko sandace,,
Jas sum September 2020 na polozitelno so razlicni preziminja ama so uverenie od maticno kade sto pisuva deka toa i toa lice e so dve preziminjaDa li ima nekoj sto e od skoro na polozitelno, a so razlicni preziminja i notar?
Koga ke ti izleze brojceto,Od toj Datum te vodatKade bese na intervju vo Bg ili Mk i dali toa znaci deka od koga ke ti izleze brojceto od toj datum te vodat ili samo kasnat so izdavanje na brojceto?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
BitolaFala drugar kade pravi intervju
Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Orientirajse od na bibo spisokot avgust 2020 do tamo se stignati...има некој да се пофали деновиве со промена од финална во положително, чисто информаивно да знам од прилика до каде се стигнати. Фала друштво
Ti si polozitelno 5 maj zatoa se brzas ke ti iskoci utre najkasno zadutreUtre drzime sreka da izlezit ukazot ajdee...
mozes ovde da go podignes, i ako imas nekoj dobar posrednik koga kje ti izleze adresa i Egn, da se slikas vo Sofija ( ako ti bese ova prasanjeto) vo Sofija mozes da go zemes pasosot od Edna Nedela do 3 meseci, zacisu koa postapka kje ja odberes pozzEno prasanje do pale ili nekoj poiskusen koj bi sakal i imap vreme da mi objasni. Ako ukazot go prezakazam i podignam vo amasada dali preku ambadata moram da poddadam za adresa ili mozam direkno sofija i pri podiganje na ukazot samo dve slikicki treba i dve kopii od pasos.pozdrav blagodaram.zamoliv koj moze i saka i alo saka da odgovori.drugi petlinja da ne ripaat imas vamu imas tamu.tnx
Мораш преку амбасада за адреса, а за ЕГН и сликање можеш во Софија.Eno prasanje do pale ili nekoj poiskusen koj bi sakal i imap vreme da mi objasni. Ako ukazot go prezakazam i podignam vo amasada dali preku ambadata moram da poddadam za adresa ili mozam direkno sofija i pri podiganje na ukazot samo dve slikicki treba i dve kopii od pasos.pozdrav blagodaram.zamoliv koj moze i saka i alo saka da odgovori.drugi petlinja da ne ripaat imas vamu imas tamu.tnx
Za adrsa i eng znaci mora preku ambasada.otprilika 3meseci,a dali ima opcija da se prati koga ke iskoci adresta i eng kako ke znam.ili posrednikot moze da da ja sledi postapkata vo sofijamozes ovde da go podignes, i ako imas nekoj dobar posrednik koga kje ti izleze adresa i Egn, da se slikas vo Sofija ( ako ti bese ova prasanjeto) vo Sofija mozes da go zemes pasosot od Edna Nedela do 3 meseci, zacisu koa postapka kje ja odberes pozz
Добро во четвртокот праша и одма ти одговорија и сега пак истото прашуваш.Do kade se stignati so zadolzitelno pozdrav ni da mrdne zamrznato
Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Здраво, значи можеш да си го подигнеш од амбасада или конзулат указот и си зајавуваш адреса. Со 2 или 3 слики во зависност каде ќе го подигнеш и копии од пасош. Ако идеш све преку амбасада или конзулат плус извод и венчаница ако си во брак на превод и легализација, ако одиш преку Софија после за егн, таму ќе си го преведеш и легализираш во Софија.Za adrsa i eng znaci mora preku ambasada.otprilika 3meseci,a dali ima opcija da se prati koga ke iskoci adresta i eng kako ke znam.ili posrednikot moze da da ja sledi postapkata vo sofija