Mi e glupo da branam nekogo ili nesto ne mi e cel ama ete deka Bill Gates e vnesen vo muabetov a nema vrska so toa.
- Зашто на прележани ковид и препорачуваат пак да се вакцинираат.
- Ne se znae kolku vreme imaat imunitet tie sto go imale vekje so ogled na toa deka razno go pominuvaat.
- На нормален Ковид, Грип, Риновирус, природните и вештачките /Грипна вакцина/ антитела имаат трајност околу една година, колку ќе е трајноста на новите вакцини?
- Ne se znae treba da se istrazi. Verovatno nekolku godini. Sporedbata so gripnata vakcina ne e na mesto, zatoa sto brzo mutira i sekoja godina imas novi mutacii protiv koi se vakciniras. Valjda vakcinata protiv toj vid grip protiv koi si vakciniran drzi i podolgo (neka me koregira nekoj poupaten slobodno).
- Секоја година ли ќе треба да се ревакцинираме?
- Dosega nikade ne se spomnuva, najverovatno ne.
- Последните педесетина години имаше еден рок од 5 години, да се тестира ново лекарство, за вакцина е повеќе. Зашто тоа повеќе неважи ?
- Nema definiran rok tuku proces koi treba da se pomine. Tie tri fazi koi redovno se spomnuvaat. Dvete mRNA vakcini go pominale i sega se pred dobivanje dozvola. Ama da, posto se novi nema iskustvo dali predizvikuvaat problemi koi se pojavuvaat posle nekolku godini. Verovatnosta e niska od toa sto dosega e izjaveno.
- Има случаи на 8 годишни девојчиња вакцинирани од Бил и Мелинда, после 8-10 години разбираат дека цело село младите неможат да раѓаат. Кој носи одговорност за тоа?
- Ne znam sto ima vrska toa so vakcinava protiv Corona ama na kratko: fejk njus. Tuku ne mi e jasno kako funkcioniralo ova? Bill i Melinda napravile posebna vakcina pa gi vakcinirale mladite devojcina od toa selo i radi toa ne dobivale deca? Potvrdeno e so fakti ili? Inace i slikata so citatot e fejk njus. - google dobro pomaga pri otkrivanje fejk njus. Ovie tezi mnogu pati se otkrieni kako toa sto se: fejk njus.