Потценети играчи

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Алваро Рекоба беше како upgrade version на Дибала....штета што играше во слаб Интер кој нон стоп луташе со играчи и тренери...иначе неповторлив играч.
Автоматски споено мислење:
Полоша стратегија амин, ужас беа а фантастични играчи имаа, ако сакаш да осакатиш некој играч прати го во тогашен интер ова го кажувам како огромен нивни фан. Друго и малер ги биеше, а и Јуве им земаа титула која после се дозна дека била местенка. Кога напаѓаа секогаш делуваше како да има фали играч, многу тешко беше за гледање и покрај се ова Рекоба беше ѕвер.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
И јас сакав да го спомнам Пабло Аимар, права играчина беше типот. Аргентина во 00ти беше фабрика за добри играчи.
Хуан Себастијан Верон беше уште еден од нив. Не се снајде во Јунајтед, али страшно квалитетен играч, секој потег му беше елегантен.
Мендиета исто беше страшен играч во Валенсија.
Диего Тристан, партали правеа со Рој Макај напред во Депортиво. Кога сме кај Макај, прав убиец беше човекот. Многу потценет напаѓач, а беше еден од најдобрите во својата ера.

Еден од моите омилени играчи, Фернандо Редондо. Вистинска класа од играч. Неверојатна техника имаше типот, во секакви услови и под секакви околности контролираше топка. На малку повозрасните тука ќе им текне што играчиште беше.

Уште еден, според мене неоправдано забораван во муабетите за најдобрите играчи во минатиот век, Михаел Лаудруп. Професор за пасови. Де Брујн е само послаба копија на типов. Фантастичен играч, во секоја смисла.

Honourable mentions: Бразилчињата Зе Роберто од Леверкузен и Денилсон од Бетис. Сержињо од Милан, прав swiss army knife беше типот. Јап Стам, можеби најпотценетиот одбранбен играч во историјата, прав ѕид. Роберт Просинечки, поезија беше фудбалот што го играше.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.596
Поени од реакции
14.417
Анхел Ди Марија беше многу потценет додека играше во Реал и еден од играчите за кои ми е многу криво што си замина од Реал затоа што буквално гинеше на секој натпревар.

Посебно беше потценет во сезоната кога освоија ЛШ со Анчелоти кога Анчелоти од крило го прекомандува на средина каде што перфектно си ја вршеше задачата како бокс ту бокс играч. Тогаш сите очи беа вперени кон триото ББЦ но мислам дека Ди Марија беше клучот за успех. Наредната сезона си замина Ди Марија и Анчелоти доживеа фијаско во Реал.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Од поновиве генерации
Мичел Антонио.
Десен бек, десно крило сеа и напаѓач. Многу трај хард играч. Која утакмица и да сум му ја глеал 102.3 % давал од себе, мислам дека само голман не може да игра батето.

Иван Кордоба.
Мал, набиен, да не сакаш у дуел да му влезеш. Кога се прави муабет за Калчо халфови често изоставен од дискусии. Пргав колумбиец, прав Сикарио. Колку само ми фали таков играч моментално во овој Интер...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
23.328
Иван Кордоба.
Мал, набиен, да не сакаш у дуел да му влезеш. Кога се прави муабет за Калчо халфови често изоставен од дискусии. Пргав колумбиец, прав Сикарио. Колку само ми фали таков играч моментално во овој Интер...
Воопшто не фали ваков играч, особено покрај ваков Бастони, Де Вриј и Шкриниар.
Кордоба беше кралот на непотребните картони и фаули. Истотака голем киксер.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Господинот Дирк Кајт. Страва од играч, ровареше во Ливерпул, играше 9ка, крило, позади тројката напред, помагаше во одбрана, трчаше милион киломентри, ултимејт работник со одлична техника. Се пензионираше после хеттрик во последната утакмица за Фејнорд што им обезбеди титула после 20 години, легенда им е во клубот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.432
Поени од реакции
114.103
Воопшто не фали ваков играч, особено покрај ваков Бастони, Де Вриј и Шкриниар.
Кордоба беше кралот на непотребните картони и фаули. Истотака голем киксер.
Ќе те претепам, да не чујам збор за мојот човек Иван Рамиро Кордоба, мал, низок, набиен, пргав, кољач, тепач, све у едно.

Иначе некои мислам малце погрешно ја сфаќаат темава, значи за ПОТЦЕНЕТИ играчи е, а не за добри или солидни играчи.

Потценет играч за мене е оној кој врши огромна работа на терен а буквално никој ни збор не кажува за него. Еве на пример Џордан Хендерсон е таков, дури и омаловажуван од некои, а дечкото е срцето и душата на тимот на Ливерпул. Убаво пишал и Маринети, Дирк Кајт, тивок играч али огромен работник и вршеше работа за 3ца играчи. Имам уште неколку вакви али сте ги набројале претходно па да не се повторуваме.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
23.328
Ќе те претепам, да не чујам збор за мојот човек Иван Рамиро Кордоба, мал, низок, набиен, пргав, кољач, тепач, све у едно.
До толку не го сакав што на ПЕС играв со Бурдисо и Воме само за да не ми биде прцулов CB.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
Casemiro, искрено оваа сезона го немам видено, ама за лани се сеќавам дека ми беше меѓу омилените играчи. Баш таков впечаток имам за него дека изгинува на терен, покрива и позади, помага и во напад и кога ќе го видев во стартна постава на Реал ја кружев на тикет одма ко добиена :D

Pukki, моментален напаѓач на Норич и на финската репрезентација. Го имам спомнато уште еднаш на друга тема дека според мене е напаѓач по мерка бидејќи има осет за простор што е пресудно за еден напаѓач. Има играно за Селтик, Шалке, Севиља од поголемите клубови, без некој поголем придонес. Повеќето го знаат по тоа што лани на почеток на сезона во премиер лига беше прв стрелец по први 3 кола кога им збрца голови на Ливерпул во прво коло, па 3 на Њукасл во второ коло и гол на Челзи во 3то коло.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.821
Поени од реакции
17.414
Ледли Кинг, долги години капитен на Тотенхем, штета што повредите му ја уништија кариерата.

Лукас Фабијански, моментално еден од подобрите голмани во ПЛ. Исто беше и порано откако си отиде од Арсенал.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
И кој го потценува Сколс? Прашај било и ќе ти кажат Сколс, Пирло и Чави тие се тие 3ца што се најдобри на таа позиција. Луѓе што не гледаат фудбал го знаат ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom