Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Видов еден колега во маркет. Типов е позитивен и во изолација со решение. Без мака си пазареше, штета што ке остане невработен наредната недела, а добро и вредно дете е.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Видов еден колега во маркет. Типов е позитивен и во изолација со решение. Без мака си пазареше, штета што ке остане невработен наредната недела, а добро и вредно дете е.
Штом е вредно и добро дете, ќе се вработи тој пак. На оваа држава и требаат такви деца.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.496
Поени од реакции
10.400
Еве закачив ковид 19 со позитивен тест и сеа седам дома у карантин. Освен температура 38,4 макс и главоболка која траеше 3 дена друго немав. Сега сум здраф ко дрен ал јбг, процедура си е процедура. Од мое искуство ова беше вагинален чад.
Кога ке ти пројде изолација, направи ртг на плуќа.
Кај мене колешките беа без симптоми, без температура, но на плуќа имаа некои шари.
Сакам да кажам, пу пу, да не се урочиш пред време оти се чаталиш.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Кај мене колешките беа без симптоми, без температура, но на плуќа имаа некои шари.
Кадаиф кога пушташе снимки од ртг на заболени од корона,ти си мислеше од корона пиво дека умираат луѓето.Сериозно,се сматраш ли за нормална особа?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.496
Поени од реакции
10.400
Кадаиф кога пушташе снимки од ртг на заболени од корона,ти си мислеше од корона пиво дека умираат луѓето.Сериозно,не ти е срам?
Што тропаш дали знаеш, температура да не имаш!?

H

HoT _iCe

Гостин
Некои „шари“ можев да бидев и од бронхит т.е увек остануе некоја „шара“ кд закачиш бронхит на плуќа, куде корону е друго. Ја кд беше да ги снимам плуќа имаше мало, како влакно на плуќа и докторка ми кажа дека е тој од бронхит што сам прелегаја, што е тачно.
Свакако ќе си ги прелгеда плуќа, тој му е неизбежно, дел од лечење е.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Што тропаш дали знаеш, температура да не имаш!?
Имам 4 пациента видено со ковид19 од кои 2ца на околу 54 години се на интензивна нега на респиратор веќе 2 недели со откажани бубрези и никакви знаци на подобрување без притоа да имале претходни заболувања. Рентген снимките и компјутерската томографија се страшни за гледање. Луѓе ова е стварно озбилно.
Пациент на 56 години без преходни заболувања, со температура и анамеза за контакт со ковид 19 позитивни лица. Сува кашлица и недостаток на воздух. Подоцна тестиран позитивен за ковид 19. Компјутерската томографија од бел дроб изгледа вака. Баш како од учебник.

Прегледај го приврзокот 249700

Слика од здрави бели дробови. Црното е здраво белодробно ткиво со воздух. Воздухот е секогаш со црна боја на томографијата. Направи сега споредба.
Гледај,едуцирај се и читај луда жено,ти ли ке го советуваш него? :pos:нешто апчињата да не си ги прескокнала?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Какви се тие шари? Мислам самиот збор шари го укажува степеност на "(не)писменост" на тој што ја читал снимката.
Автоматски споено мислење:

Какви се тие шари? Мислам самиот збор шари го укажува степеност на "(не)писменост" на тој што ја читал снимката.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Зошто во декември 2016 и јануари 2017 имало толку над просекот јас можам само да претпоставувам. Една претпоставка е дека имало некој лош грип таа зима. Можеби некаде има податоци, но јас не сум упатен.
Овие твои натпросечни месеци се случуваат најчесто во зимските месеци. Сега се среде лето, со тенденција да продолжат уште долго. По твое, колкав ќе биде циклусот на натпросечни месеци? 3, 5,12 месеци?
Тој грипот се погодил таа зима и испотепал се живо и на крајот од годината пак е 20400, тоа е поентата што ти не ја разбираш, имавме убав почеток сега е ред да имаме лош крај и тоа само од законот на природата, плус нешто од корончето, дел од стрес (и тоа како го има сега), дел од тие што се вратиле од странство и такви се бројките.

Ако овој месец (мислам на ноември) го фативме пикот и се испозарази цела држава во декември би требало да опаѓа бројот на умрени, ако не е ќе почне од јануари или февруари, од причина што добар дел од тие што сега ги средила короната веројатно ќе биле кандидати за умирање следните месеци и пак на крајот од годината ќе се дојде над 20 илјади умрени.

Во 2018г имало 700 помалку умрени, сега 700 повеќе и на крајот пак е исто, сега ја разбра ли поентата, т.е. природниот закон.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.496
Поени од реакции
10.400
Автоматски споено мислење:

Токму така е пишано, видливи шари..наодот го пишуваат доктори.
Немав намера да те навредам, знам дека си стручен и искусен, едноставно да не радуваш пред време, оти коронава се покажа тотално непредвидлива.
Секое добро!
@Наќо Скопски прибери си го јазикот и бирај зборови како ми се обраќаш.
Луда жена можеш на твоите дома....и дај батали ми се.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Токму така е пишано, видливи шари..наодот го пишуваат доктори.
Немав намера да те навредам, знам дека си стручен и искусен, едноставно да не радуваш пред време, оти коронава се покажа тотално непредвидлива.
Секое добро!
@Наќо Скопски прибери си го јазикот и бирај зборови како ми се обраќаш.
Луда жена можеш на твоите дома....и дај батали ми се.
Господ да му е на помош на тој пациент со такви доктори кои гледаат "шари"

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
Врвен хирург од Струга починал од корона.....баш е штета....
Беше многу крупен човек.....наводно ја прележал Короната, но умрел од оштетувања на органите

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Врвен хирург од Струга починал од корона.....баш е штета....
Беше многу крупен човек.....наводно ја прележал Короната, но умрел од оштетувања на органите
Муабетот починал од оштетување на органите е лаички муабет од кафана а не стручен и со тоа да биде вистинит.

Доколку навистина НЕКОЈ утврдил дека некој орган се оштетил, тоа ќе го кажел и со дијагноза. Цело здравство ни е калакурница.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
Човекот го знам така.....но поради својата големина кога чекореше како да се тетеравеше..нешто како да нема нозе за таа килажа што ја носеше. грмада од 190 цм....
Прекрасен човек...жалосно е што губиме вакви кадри

за кратко време и вториот врвен хирург Дуни заминува во пензија :(

Kajgana Shop

На врв Bottom