Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mnogu mali kompresori na novata serija r32 vo odnos na r410 20,25,35 samo 7.7cm3 (slicno kako kaj mitsu elektrik AP35VA)a 50kata ni tvin ni nisto10.2cm3Пред неколку месеци кај мои роднини, стари лица, им наместив Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35ZS-W, која беше планирано да биде примарно грејно тело за просторија од 23м2. Просторијата е со јужна експозција, над гаража, без никаква изолација на подот, таван од трска со 10цм изолација со стаклена волна и лоша, стара, дрвена столарија со дрвени кутии за ролетни, која не духтува добро и се осеќа значителен провев.Просторијата се грее помеѓу 23 и 26 степени.
Првичните впечатоци се дека климата е префектна.
Утринава на -6 потрошувачка околку 0,8KW/час со внатрешни 26 степени.
Просечна потрушувачка за последниве два дена од кога го поставив мерачот е 0,45KW/час со внатрешна помеѓу 23 и 26 степени.
Внатрешната единица е најтивката која ја имам сретнато, парактично бесшумна, дури и на најјак издув.
Надворешната единица е исто така бесшумна.
Монтажата по сите принципи (надворешната е на бафери и перфектно нивелирана како и внатрешната), со должина на инсталација околку 4,5 метри.
Колку што имав можност да забележам, не влегува во дефрост во редовни интервали. Во неколку часа колку што поминав во просторија ниту еднаш не влезе во дефрост.
Негативна страна е цената. Климата заедно со монтажа и доплата за подолгата инсталација од стандардните 3 метри кошташе блиску 60.000.

Od aliOd kade ti e kupen meracot za potrosena el.energija?
Znaci od site mitsu elektric treba beganjeKlima koja pravi defrost po vremenski algoritam na 40-50 min so sekogaš isto vremetraenje na defrostot e dno dna, ova e karakteristično za on- off klimi koi nemaat nikakvi senzori za T i P vo N. edinica. Od ova nema pološo, čitajte iskustva i begajte od vakvi klimi pa makar i da se japonski. Tuka nema ništo od tkn. i ntelegenten defrost.
Za divno čudo mojov HAIER minatata zima pozitivno me iznenadi po dvo nedelnite magli si praveše defrost kako da ima kamera i gleda koga izmenuvačot celot će pobeli so traenje dodeka se ne rastopi, nekogaš 5 nekogaš 8 min.
Godinava se ušte nema napraveno defrost, nema magla, nema koristenje kako grealka, osven navečer namaluvanje SAMO za 1C i koristenje na povisok izduv.
accurateairac.com
accurateairac.com
Тоа сигурно, и дефинитивно ќе влијае на капацитетот за греење ако прекинува фиксно на секои 40 мин да прави дефрост.Klima koja pravi defrost po vremenski algoritam na 40-50 min so sekogaš isto vremetraenje na defrostot e dno dna
Не. Ја монтираше локален монтер кој ги работи Mitsubishi Heavy односно соработува со Уни24.Од УНИ ја монтираа или други монтери.
Цената е чисто масакрирање. Само климата кошташе околку 850ЕУР што е околку 150ЕУР повеќе од Грција. Ама оваа година немаше можности за носење од страна. Плус парите во основа не беа проблем. Не сакаа да ризикуваат со им се повтори моето фијаско со Gree Hansol-от.https://www.skroutz.gr/s/18978930/Mitsubishi-Heavy-SRK-SRC-35ZS-W.html уште ко ќе видеш вкомши колку пари е климава сее јасно![]()
Ова не е точно, барем не за SF50.Znaci od site mitsu elektric treba beganje
Tie pravat kratok defrost pod 0 steneni na eden cas trebalo ne trebalo. Jas vsusnost ja nema videno fh25ve da pobeli kako drugite klimi
Ti begam za +3kw .! Dobri sme,ali sega pocnuva potrosuvackata od sigurno 14_15+KW na den vo prevod od 430do500kw ,koj saka potoplo 23/4 koj e po ekonomik,i ne uziva tolku T, 22 i nesto pomalce kw.секогаш тука коментари вака треба да се монтира онака требало па не требало таму ке има незадоволни корисници на клими кои што истите препорачуваат на потенционалните купувачи да си продолжат да си се греЈат на дрва…. се додека имаме несериозни фирми н кои што секогаш во прв план им е профитот ке има незадоволни купувачи на клими… јас како купувач од кај знам како правилно треба да се монтира климата, од каде да знам дали треба и како да се вакумира клима,од каде да знам дали треба на нова клима треба да се монтират нови или користена бакарна исталација, верувајте со мои очи видов обид за монтирање на користена бакарна инсталација,и на крај недај боже да се случи некој квар на климата…. кеке треба преку судски лавиринти да се оди???Че лупне некој 1000 евричи за клима,ке му се монтира лаички,Ќе му ствара вибрации незгодни кои што не може да ѓи поднесе ќе му праи почести дефрости… во овој случај ако куќата му нема добра изолација “наебал”... дури уште ако пак ја качат ел енергија итн итн и ке си спомнува “златни дрвца”заклучок:се додека има такви фирми и вакви монтери сувите дрвца топла препорака за сите
Автоматски споено мислење:
инаку еве јас како поминав месец ноември 23 степена 45 кв 24/7Прегледај го приврзокот 276687
idat poladni denoviTi begam za +3kw .! Dobri sme,ali sega pocnuva potrosuvackata od sigurno 14_15+KW na den vo prevod od 430do500kw ,koj saka potoplo 23/4 koj e po ekonomik,i ne uziva tolku T, 22 i nesto pomalce kw.

Викаш повисока брзина на внатрешната.Можи да се одреди и брзина и на надворешната единица?Најдобро за тебе -- како ТЕБЕ ти е најпријатно, најконфорно.
Најдобро за климата -- да работи со 40% - 60% од макс. брзина на компресорот, зададена од прозводителот.
Најдобро по твојот џеб -- во пониска зададена температура и повисока брзина на внатрешната, редовно чистење и одржување.
Најдобро по здравјето , глеј да не се нервираш.
Кај мене Панасоник 12 од 2004-та во 4/5 брзина на внатрешна работи 10% поекономично од прва или аутофан.
Аутофан ме " деконцентрира " бидејќи ја менува брзината и ме тера да му обрнам внимание. Кога ќе влезе во "мод" одржување, работи најтивко и со 270 вати, така да мене ич не ме питуе. Ама па јас заборавам дека работи.
Да јас барав ама го порачав истиот тој преку пазар 3.ПоздравSlucajno naletav na merac za potrosuvackata na struja i mojot e vakov ist pa nekoj barase ovde pa eve moze da si go poraca.
![]()
WAT Metar merac za potrosuvacka na struja mining | Скопjе
www.unimer.mk Instrumentot pokazuva potrosuvacka vo momentot, kwh, Amperi, Volti, Herci i faktor na moknost, moze da se namesti i cena na struja pa da pokazuva potrosuvacka vo pari idealno za mining Max potrosac 16A ~3.5KW ceni, detali i drugi artikli moze da se vidat na www.unimer.mk Stefan...www.pazar3.mk