Дали да барам алтернативно греење или не знам да ракувам со климата. Моментално е 20 степени во собата со турбо модЗемав ова лето две клими 3.5 кв. од грее. Една fairy, a drugata g tech. Мислам дека fairy e две класи подобра од g tech. G tech не може да затопли соба од 30 квадрати на 24степени, а еве температурите сеуште не се минусни
Автоматски споено мислење:
Pisi povejke detali za g-tech kade sto tie montirana..detali za prostorijata podesuvajne itn...probaj na ifeel da vidis kako ke se odnesuva,ali pred se spodeli povejke detali da ne ima mn.ubitoci ,ali sepak T nadvor e nekoj stepen+ ne smee da ima nikakov problem da postigne 23/4°!Земав ова лето две клими 3.5 кв. од грее. Една fairy, a drugata g tech. Мислам дека fairy e две класи подобра од g tech. G tech не може да затопли соба од 30 квадрати на 24степени, а еве температурите сеуште не се минусни
Дали да барам алтернативно греење или не знам да ракувам со климата. Моментално е 20 степени во собата со турбо мод
Pisi povejke detali za g-tech kade sto tie montirana..detali za prostorijata podesuvajne itn...probaj na ifeel da vidis kako ke se odnesuva,ali pred se spodeli povejke detali da ne ima mn.ubitoci ,ali sepak T nadvor e nekoj stepen+ ne smee da ima nikakov problem da postigne 23/4°!
Btw,eve od ovie popusti ne znam dal imalo do sega 12ka na ovaa cena modelot e ili gree bora ili gree muse so razlicen vnatresen panel, bar ke se doisfrlat on-off klimite ke ima sekoj moznost da ima inverter
Em ke ja prepolovi smetkata em ke namali bucava i ke ima ogromna zgolemena efikasnost.!
G tech монтирана е во дневна 30 квадрати во куќа со фасада. Не е моќна како fairy која ми е во спална и десетина квадрати помалку грее но загрева за десетина минутиPisi povejke detali za g-tech kade sto tie montirana..detali za prostorijata podesuvajne itn...probaj na ifeel da vidis kako ke se odnesuva,ali pred se spodeli povejke detali da ne ima mn.ubitoci ,ali sepak T nadvor e nekoj stepen+ ne smee da ima nikakov problem da postigne 23/4°!
Btw,eve od ovie popusti ne znam dal imalo do sega 12ka na ovaa cena modelot e ili gree bora ili gree muse so razlicen vnatresen panel, bar ke se doisfrlat on-off klimite ke ima sekoj moznost da ima inverter
Em ke ja prepolovi smetkata em ke namali bucava i ke ima ogromna zgolemena efikasnost.!
G tech монтирана е во дневна 30 квадрати во куќа со фасада. Не е моќна како fairy која ми е во спална и десетина квадрати помалку грее но загрева за десетина минути
По овие 3-4 збора јас типувам дека баткава ги користи климите како кварцни греалки ;(но загрева за десетина минути
Ај те молам просветли не како жити се дојде до овој заклучок?!?Btw,eve od ovie popusti ne znam dal imalo do sega 12ka na ovaa cena modelot e ili gree bora ili gree muse so razlicen vnatresen panel, bar ke se doisfrlat on-off klimite ke ima sekoj moznost da ima inverter
Мислев од 17 до 23, 24 степени. Овие десетина дена цело време се вклучениПо овие 3-4 збора јас типувам дека баткава ги користи климите како кварцни греалки ;(
Друже од Грее никој не се пожалил дека неможела да загрее.роднини ја имаат како тајфун дува топло.Лаички мислам дека филтрите ти се пре препрљави(извади ги 20 30 мин да видиш како ќе грее) или лоша монтажа(без вакум,или прекршен бакар)Земав ова лето две клими 3.5 кв. од грее. Една fairy, a drugata g tech. Мислам дека fairy e две класи подобра од g tech. G tech не може да затопли соба од 30 квадрати на 24степени, а еве температурите сеуште не се минусни
Супер е тоа.Уште ако си во куќа одлично.Дали дневна потрошувачка од 8-10кв на 25м² е многу ?
Наместена на 24С освен ноќта 20С
Модел Тосот од 18к
Nema ni da bides izvesten ostani si od pred 15god, so on-off klima nee moralno da znaes dr.raboti...taka podobro ke se prosvetlis.!Ај те молам просветли не како жити се дојде до овој заклучок?!?
По чему инвертер Х би бил потивок од он-офф Y ?
Исто делот со "огромна зголемена ефикасност"? Или во меѓувреме се сменија законите во физиката,а јас не сум бил известен!
Ма јас сум најмал проблем!Nema ni da bides izvesten ostani si od pred 15god, so on-off klima nee moralno da znaes dr.raboti...taka podobro ke se prosvetlis.!