Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Еве го Дејан Трајковски со неговите детални анализи. Најпосле му излезе во пресметките коефициентот 1:10, за кој што зборувам цело време.

Само уште во една работа не се сложувам, постојан имунитетот имаат 92% од луѓето кои поминале Корона и ќе имаме колективен имунтет. Дејан е сеуште резервиран и тврди дека оздравените имаат привремен имунтет.

@pixa имаш имунитет, ако немаш анититела.

Од каде се сигурни, добро бе друже ја гледаш ли контагиозноста каква е? Есен е, заладува, се затвораат отворени простори, се оди по гости, на народот му се смачи веќе, навистина не треба медицина да имаш завршено за да знаеш дека ќе има есенски бран.
Да исто како што се тврдеше за свинскиот,птичји и слични такви вируси

Па сите претпоставки ги водиме од Свинскиот грип. И во моментот се се поклопува со таа пандемија.

Короната е поконтагиозен вирус од овие два.

А ликови со "може да, може не" одговори, луѓе дома не сакаат како мајстори како да им работат, а не па од доктори експерти да доаѓаат.

Короната е поконтагиозен вирус од овие два.

А ликови со "може да, може не" одговори, луѓе дома не сакаат како мајстори како да им работат, а не па од доктори експерти да доаѓаат.
Ако е поконтагиозен нема да се шири цела година, па во втор, па трет бран, па нели по нова година ќе има 4-ти бран. Која ти е логиката во тоа што го тврдиш. Грипот за 2-3 недели партал прави. Позитивен еден у фамилија, другите негативни.Каде е тука контагиозноста на дело.

Ако е поконтагиозен нема да се шири цела година, па во втор, па трет бран, па нели по нова година ќе има 4-ти бран. Која ти е логиката во тоа што го тврдиш. Грипот за 2-3 недели партал прави. Позитивен еден у фамилија, другите негативни.Каде е тука контагиозноста на дело.
Корона четворица заразени, двајца починати во фамилија, грип еден заразен, другите ништо.

Мислам муабетов...

Корона четворица заразени, двајца починати во фамилија, грип еден заразен, другите ништо.

Мислам муабетов...
Мислам муабетов ....
У војска еден капетан викаше, мајмун ќе научи да корача, а ти никад..
Мала шала за затуцани.
Јас у живот никогаш не сум побегнал од грип доколку некој у близина фати. Растојанието временски е секогаш недела до 10 дена. Дали јас прв или обратно. Ако ти мислиш дека е другачие тогаш имаш проблем со етика и самобендисаност.

... кога еден доктор на јавна функција укажува погрешна и смешна проценка дека пикот со коронавирус ќе биде до 2000 пациенти инфицирани е многу полоша неспособност за предвидување како прв човек во здравството, а со тоа и спремност за да се одбие бранот, отколку што рекол некој таму штипски доктор кој не е ниту на функција, ниту во комисија за заразни болести,
...да не споредам ниту со докторите од комисија за заразни болести, а богами и експонираниот претседател со кои ги знаеме топло ладни протоколи за кратко време со воведување целосен карантин споредбено со слободни граници од ризични соседи без тестирање усогласени со желбата на власта,
...па ако сме независни, би требало да ги кажеме сите коментари од предвидувањето на текот на пандемијата на тие што се директно одговорни и инволвирани, а потоа можеме да спомнеме споредни личности за нивни коментари околу предвидувањето за бран и други заштитни мерки како што е штипскиот доктор,

Мислам муабетов ....
Мала шала за затуцани.
Јас у живот никогаш не сум побегнал од грип доколку некој у близина фати. Растојанието временски е секогаш недела до 10 дена. Дали јас прв или обратно. Ако ти мислиш дека е другачие тогаш имаш проблем со етика и самобендисаност.
Јас во животот не сум бил болен од грип, а температура кревам еднаш на 3 години. Како баш сега заболев од грип?

Мислам муабетов ....
Мала шала за затуцани.
Тоа е проблемот батец, ти сведуваш и формираш мислење на основ тебе што ти се случило а не на маса луѓе. Ти не си избегал од грип, еве јас немам топломер ставено 15 години а дома сите фаќаа грип додека живеев со нив. И што правиме сега? Ниту моето ниту твоето е општа вистина.
Според твоево, тој еден единствен случај што е документиран на онкологија и што живее со мезотелиома 10+ години треба да дојде на форумов и на темана за канцер да дроби дека ракот е измишљотина од биг фарма само затоа што тој си живее од нешто што се умира за година дена.

Смешно е на доктор дa му се оправаат вакви работи ама забарите икој не ги смета за доктори и малце полесно ни е на сите.
Мала шала за затуцани хехе ;)

Тоа е проблемот батец, ти сведуваш и формираш мислење на основ тебе што ти се случило а не на маса луѓе. Ти не си избегал од грип, еве јас немам топломер ставено 15 години а дома сите фаќаа грип додека живеев со нив. И што правиме сега? Ниту моето ниту твоето е општа вистина.
Според твоево, тој еден единствен случај што е документиран на онкологија и што живее со мезотелиома 10+ години треба да дојде на форумов и на темана за канцер да дроби дека ракот е измишљотина од биг фарма само затоа што тој си живее од нешто што се умира за година дена.

Смешно е на доктор дa му се оправаат вакви работи ама забарите икој не ги смета за доктори и малце полесно ни е на сите.
Мала шала за затуцани хехе ;)
Ја немам матичен, не па топломер.
Автоматски споено мислење:

Јас во животот не сум бил болен од грип, а температура кревам еднаш на 3 години. Како баш сега заболев од грип?
И сега ??
Чудо невидено, па баш сега.

https://fokus.mk/ivitsa-janev-svesn...6qouXK2YjZRS-qg7ex9eyflxjkFx3wiK-yvjQYL5KJIdw
Еве квази стручњаци и експерти и уште пострашно ке има дегенерици што ке веруваат

Јас со години наназад секо утро правам детокс на организамот, со лимон и сода или јаболков оцет

:icon_lol:

Каква псевдонаука......идиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom