Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Tesko sega deka nekoj vozi crvena nafta cenata e ista so euroDiesel,besmisleno e da go pravis toa do lani koga cenata bese -10denari od ovaa da se vozese,sega pvejke ni za greejne nikoj ne ja koristi....
Kaj mene na okta stavaat taxisti ama i na niv im fufa veke posto izgorea nekolku gi cekaa odma kaj gala na izlezot mislam deka kazna-paricna i zaplenuvanje na vozilo e e spored zakon kaznata.

Kaj mene na okta stavaat taxisti ama i na niv im fufa veke posto izgorea nekolku gi cekaa odma kaj gala na izlezot mislam deka kazna u zaplenuvanje na vozilo e zakonot
Sigurno pravat nekoi malverzacii so cenata ako kupuvaat na golemo na fakturi itn....inaku taa nafta e gjubre polna e so sulfur i parafin koj na ladno se zgusnuva,za vozila so bosPumpa da ke ja tera ama ponovi od 2001 so Hp,pumpa inl dizni tesko ke trosi 2L povejke i nema da ima start/snaga...

Живејте здраво, топло и еколошко.
Нема подобар и поевтин начин.
Среќни и сами
Да не се препозна никој.
ОВА Е ПРАПРАПРАПРА ДЕДО МИ

Прегледај го приврзокот 275701
0EEECFE6-4091-426F-88F1-40803EA91AB4.jpeg
0EEECFE6-4091-426F-88F1-40803EA91AB4.jpeg
Еве среќен и весел си ставам чувче,ракииче,тавче-гравче ...
По еколошки од ова здравје ;)

Mora da vi se nacrta izgleda. Kade pobogu otidoa, koga crvenata nafta beše 35 den/ lit a eurodizel 52 den/ lit , namesto odobrenite 5 mil litri celi 50 mil lit ako ne vo tkn. soft dizel motori na vozila od 90- desetite so boš pumpi. Vo Tetovo ima mal milion takvi vozila koj po cel den rabotat, duri i se great vo niv koga stojat.
Što ne jasno? Nikoj nema da stavi vo hard dizel vakva nafta normalno.....
Za prvpat zimava konečno e izednačena cenata pa da vidime....

Ke bide sea interesno ako ne stavat doma 2 3 nedeli i togas ke bide rabotata lugeto se doma mora da se grejat

Ke bide sea interesno ako ne stavat doma 2 3 nedeli i togas ke bide rabotata lugeto se doma mora da se grejat
Vo smisla za pokacuvajne na cena na struja ? ili ??
a tek toa da se sluci so policiski/karantini , i slicno ...ke go papame na debelo , vcera prvi 24h ladni imase ispadi po 5 sekundi evn, ami tek ponatamu ...
inaku vo komunikacija so covek od evn(denes), vika cekaj nazad nie zimata kompletno nespremni sme( pred 2 nedeli imase ispad visokonaponska komunikacija Bitola- Prilep pola bitola i 90% prilep nemase struja so 2 kratki seckajna!...se raboti samo na defekt nisto nese obnovuva samo da se graba narodot, nisto drugo!
tesko nas narode koronava site kene sotri :(

Ne za kolite mislev site doma ako sme ke nema soobrakjaj inace za strujava kaj mene e 236v retko ispod 230 jas bar ne sum nacekal ispod 232v no porano pomalce pagase na YU oprema ili pak mnogu pogolemi potrosaci sme denes sto i normalno.za seckanje nikogas ne sum primetil ama kaj mene distribucijata e blisku vo lisice nema 1km a transformatorot dole pred zgrada inace bruka e vo 2020 da paga napon vo cela mk bar se falea evn deka samo nesto se nadograduvaat oprema...

Ne za kolite mislev site doma ako sme ke nema soobrakjaj inace za strujava kaj mene e 236v retko ispod 230 jas bar ne sum nacekal ispod 232v no porano pomalce pagase na YU oprema ili pak mnogu pogolemi potrosaci sme denes sto i normalno.za seckanje nikogas ne sum primetil ama kaj mene distribucijata e blisku vo lisice nema 1km a transformatorot dole pred zgrada inace bruka e vo 2020 da paga napon vo cela mk bar se falea evn deka samo nesto se nadograduvaat oprema...
Не е до ЕВН! Што е право да се каже,они бааѓи пари фрлија во дистрибутивната мрежа.
Туку до МЕПСО и ЕЛЕМ кои се оригинал претпријатија како од "Бољи живот" :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom