argenthessis
Highflyer
- Член од
- 9 јуни 2011
- Мислења
- 1.619
- Поени од реакции
- 2.140
Поздрав до сите што плукаат по алфа и jtd моторите...
Абе знаеш како е кај нас . Некои нешто чуле , а не дочуле , виделе , а не довиделе и сега се експерти по плукање . А најитересно ми е што 90% од нив немале допир со Алфа Ромео во целиот свој живот , ама сепак знаат... Она - го знаеш комшијата на братучедот на другар ми ? Епа негов тетин имал Алфа ...Dosta interesno.....a najinteresno mi beše letoska na ugornicite kaj Dermi, najmalku 4 koli bea zastanati pokraj patot Orikum-Dermi so dignati haubi od koi eden SLk, edno Audi od okolu 10 g.starost...i nekoi drugi razvikani marki....a jas so ,,rasipana,, Alfa maka nemav...
Би препорачал на некој да земе Алфа од мк? 1.9 јтд? 159ка на пример ? За оддржување и дефекти како се?За инает, може да се тера до утре, ама факт е дека Алфа (147 и 159) особено со јтд моторот е одлично возило, издржлив и штедлив мотор ставен на одлична шасија со одлично управување (кое опел, vw и ауди може да го сонуваат)
Еднаш имав шанса да видам плесната 156 напред и му се менуваше крило и браник,.,.колата беше тенк каросериски, трошка рѓа никаде иако преку 20 години стара...каросериски алфа е една најдобрите марки во моментов.
Земи опел, пасат или пак мерцедес е класа од тоа време извади ги крилата, е тогаш хорори ќе видиш.![]()
Ovde imaš sve sto ti treba i ne treba za Alfite, ima dosta i so ovoj motor. Dečkite se mnpgu ljubezniДечки гледам отворивте муабет за алфите, па да искористам прилика да ве прашам. Има некој искуство со Giulietta 2.0 JTDm 2011 година, 170 коња ?
Ми се укажа добра прилика за ваква, ама искрено не сум имал допирни точки со 2.0 дизелот со 170 коња па се мислам да ја менувам 147цата![]()
Spored mene losata reputacija Alfa ja stekna so postarite benzinski motori, a mozebi najmnogu so Twin Spark serijata, tie motori imaa problemi so bukvalno sve i svasta, zaradi toa denes e prava retkost da se najde Alfa so Twin Spark motor vo vozna sostojba, a od druga strana ima dosta 156ki 1.9 JTD koi seuste se vozat iako se preku 20 godini stari. Neka se inati koj saka, ama fakt e deka 1.9 JTD/M so 8 ventili i 2.0 HDI so 90ks se ubedlivo najizdrzlivi motori do 2000 kubika, za razlika od precenetite TDI nemaat problemi so Bosch pumpi, trosenje bregasti, pukanje glavi i red drugi sranja. Interesna rabota e sto na primer 1.9 JTD so 105ks ima turbina so fiksna geometrija, dodeka 1.9 TDI PD so 90/101/105ks site imaat varijabilni turbini, em poskapi i pozahtevni za remont em poslabi performansi vadat. Da, prednicata im e slaba strana na 147/156 ama ima i mnogu drugi koli od drugi marki koi imaat takov tip na prednica pa ne vidov tolku da se jadat bubrezi za tie koli.За инает, може да се тера до утре, ама факт е дека Алфа (147 и 159) особено со јтд моторот е одлично возило, издржлив и штедлив мотор ставен на одлична шасија со одлично управување (кое опел, vw и ауди може да го сонуваат)
Еднаш имав шанса да видам плесната 156 напред и му се менуваше крило и браник,.,.колата беше тенк каросериски, трошка рѓа никаде иако преку 20 години стара...каросериски алфа е една најдобрите марки во моментов.
Земи опел, пасат или пак мерцедес е класа од тоа време извади ги крилата, е тогаш хорори ќе видиш.![]()
Тресеш зелени , ова не е ништо ново , сум видел било кој ТДИ со над милон километри па ништо не му е, и вие пак плукате по голфови, очигледно за ТДИ врска немашПоздрав до сите што плукаат по алфа и jtd моторите...