Што пиете рано наутро?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.401
Поени од реакции
10.334
Пијам кафе, и после цедам во чаша вода лимон и лажица мед.
А како ја цедиш лажицата?
@Almeida убаци у брзина или исклучи желудник, не мораш у лер да седиш:P

Пијам вода, кафе обавезно турско без шеќер..а потоа околу 11 часот доручкувам по желба на душичката моја.

T

Torchyrus

Гостин
Кафе и една лоза, ама една само....бела...
Ова со чашка ракија наутро не е лошо и мислам дека е здраво, само треба да имаш голема контрола.
Дедо ми 85г. секое утро по една жолта, до душа сега има намалено доза и помалку од чашка, а пред спиење навечер обавезно си го мачка телото со бела : )))

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.879
Поени од реакции
17.686
Зимава една лажица сребрена вода, кафе ако сум дома турско, а ако правам тренинг еспресо или макијато кога седнам во некој кафиќ да одморам.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Пијам вода, кафе обавезно турско без шеќер..
И ти си во администрација?
Автоматски споено мислење:

virgin olive oil
па 5-7 бадеми, па можда овошје или чоколадо, па кафе
И ти ќе умреш еден ден ;)

Инаку мојата рутина е мед(понекогаш со млеч), три во едно и после тоа уште една лажица мед!

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@Almeida убаци у брзина или исклучи желудник, не мораш у лер да седиш:P
Желудникот лачи киселина некогаш дури и само од мирис на храна. И познато е дека ѕидовите на тој орган страдаат. Затоа гледам брзо после кафето да к'снам нешто, за тие киселини ги прифати храна, а не да се разложуваат со мачнини у стомак. На тоа мислев.
Инаку есен, зима, рана пролет пијам и чаеви и тоа љубител сум на ориентални вкусови, црн чај, ерл греј, кардамон, цимет и некои комбинации со ѓумбир, нане, мајчина душица.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.409
И ти ќе умреш еден ден ;)
nope, ја одамна се имам договорено да живеам бесконечно.

Пијам вода, кафе обавезно турско без шеќер..а потоа околу 11 часот доручкувам по желба на душичката моја.
Не те контам. Имаш некој кричр што ти кажува што да јадеш, или сакаш да кажеш дека јадеш тоа што сакаш?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.401
Поени од реакции
10.334
Желудникот лачи киселина некогаш дури и само од мирис на храна. И познато е дека ѕидовите на тој орган страдаат. Затоа гледам брзо после кафето да к'снам нешто, за тие киселини ги прифати храна, а не да се разложуваат со мачнини у стомак. На тоа мислев.
Инаку есен, зима, рана пролет пијам и чаеви и тоа љубител сум на ориентални вкусови, црн чај, ерл греј, кардамон, цимет и некои комбинации со ѓумбир, нане, мајчина душица.
KARDAMON !?
Prv pat slusam .

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.861
Поени од реакции
20.383
Јас комбинирам зелен чај со неколку семки кардамон.

Kajgana Shop

На врв Bottom