Што пиете рано наутро?

• Креатор на темата Креатор на темата _c|eLo_
  • Време на започнување Време на започнување

Еве ви тема за чај.
Зелен можеш да комбинираш со нане, лимон, кардамон....не е лош.

Zelen caj dva pati u zivot sum se napila I mislam deka pogrozno nema nisto....bljak
Crn, zelen i najnovo bel, sve ti e toa isto, zavisi vo koj stadium na zrelost e sobran listot! E sega i jas ne go mozam, ama ete zena mi po navika pie i smeta deka e polezno. Mene me ubiva taninot vo tie caevi!

Kafe mi e prvo, a posle mozam da plaknam creva so nekoj ovosen caj na pr.jabolko so cimet, malina, kapina...a od limon nesakam...

Татко ми пие зелен чај навечер со надеж дека ке му помогне да ослабне. Пробав и јас еднаш и не знам зашто им е бљак на луѓето...

Јас па имам пробано со чај наутро ама го исповратив:(
Чај каков што ние Македонците го разбираме, во основа се ароматични треви и цветови( нане, маточина, липа, кантарион...) и не верувам дека од нив може да имаш проблем! Од друга страна ориенталните чаеви(црн, зелен,.....) имаат многу танин и ако си со начаран желудник, толку од приказната!

нели е срање кафе на празен стомак?
Оти на празен? Абе тоа ти е еден од најдобрите лекови против бацили!
Ама си бара процедура: прво лажица мед, па кафе, па една ракија не послаба од 50 степени ;) :свиркам:

Чај каков што ние Македонците го разбираме, во основа се ароматични треви и цветови( нане, маточина, липа, кантарион...) и не верувам дека од нив може да имаш проблем! Од друга страна ориенталните чаеви(црн, зелен,.....) имаат многу танин и ако си со начаран желудник, толку од приказната!
Да да, за чај зборам. Тешки ми се да ги пијам на празен стомак

Какао.

product_5355.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom