A sto vikas za Daisekai NDR so 2-stage kompresor, kolku bi dal za model so vvakov kompresor vgraduvan vo postarite Daisekai verzii, i dali mislis deka ponovite verzii vredat 100k vo odnos na ovie ?
Slednite sliki-izvadoci-skrinshotovi se od Istrazuvanjeto na Inzenjerite na Toshiba objaveni vo dokumentov na Perdue:
Прегледај го приврзокот 275083Прегледај го приврзокот 275081
Прегледај го приврзокот 275080
Прегледај го приврзокот 275082
Прегледај го приврзокот 275097
+30% Efikasnost na kompresor koga Teshiba toa go tvrdi valjda treba da im se veruva na nivnite inzinjeri.
Analiza na forum 2014ta, ili 10god podocna od istrazuvajeto na Toshiba...kaj nas verovatno 2024 ili podocna bi se izvel zakljucok kolku vredi toj tip na kompresor nebitno koja marka/brend go vgraduva, ama da sporeduvate Panasonic so singl-rotary i Amber na 2-stage epten ve definira kako laici na temava.
2-Stage ili Dual-Stage sveedno e
Tehnologija , toa ne e nitu brend nitu firma i tuka treba da se pravi razlika.
Здравејте, Интересувам се двуцилиндровија компресор на дајсејкај V дали ште прод'лжи да се използва от нјакој производител в новите му модели. Знае ли се вече
forum.setcombg.com
Seto ova e vo red,kako so go velis ti,ama softverot na noriska klima e namesten za nordiski uslovi i efikasen e vo nordiski uslovi.
Vo nasava umerena zona kade greeme 6 meseci i kade 90% od satite se nad 0c nordiskiot softver e ne efikasen.
Nordiskiot softver startuva so pogolem minim,i po ne efikasen poslab COP,i celo vreme go namaluva kako paga temereturata,za da ja oddrzi mokta na snagata go namaluva COP.
Softverot za umerena klimatska cona e obraten.Toj startuva so pogolem COP ,i kako pagaaat temperaturite COP(zboruvam za Te sibata) go drzi,po cena na kapacitetot.Znasi softverot za umerena zona e poekonomicen i poprilagodliv za M A K E D O N I JA .
Eve konkretno za kaj mene dom da zemime.
40m2
Toplotni gubitoci na -10 3,5kw
Racunaj za 10 godini kolku sati sum imal,pod -10 ,a da gi odbieme noknite sati,koga i ne mi e bitno kolku ke topli togas klimata,pa makar i da ja namali temperaturata so 1c,od zadadena(makar sto nema da se namali)
Ni samiot ne znam zosto bi mi koristel,toj NORDIC model.
Jas sum siguren deka obisniot Daisekai pomalce ke mi potrosi el.energija od kolku Nordic Daisekai.
A ako zboruvame za cenata,na Daisekaj,ene go vo KLIMI MK,e poevtin 76000 .Duri poke go cenm stariot DAISEKAI 8,odkolku noviot.Posnazen kompresor 150cm2(babacko)kompresorciste,na niski Hz ke si predi.
Pa mozi ke izlezi i Daisekai X,pa ke ja spustat cenata na IX,pa ke zavsat subvenciite ,pa uste ke ja spustat.
Zivotot mora da ide ,da sme zdravi i zivi.