- Член од
- 6 август 2011
- Мислења
- 2.067
- Поени од реакции
- 2.344
Исто и твоjте инфантилно-глупи монолозиTaa glupa bugarska replika moze da pali samo kaj vas tatarite.
Исто и твоjте инфантилно-глупи монолозиTaa glupa bugarska replika moze da pali samo kaj vas tatarite.
Држи вода и твојата теза,Е па размислете сега фино на кого најмногу од нашите 3 православни соседи им одговараше АСНОМ, партизани и создавање на Македонска држава. Плукате по Георги Димитров, ама тој ви е можда единствен асален политичар, зашто по Македонското прашање гледаше подалеку од носот, за разлика од сите пред и после него.
Кој против кого?Држи вода и твојата теза,
меѓутоа,ако немаше ВСВ,ќе имаше 3та Балканска сигурно.
Faktite ne prestavuvaat monolozi...ama ne si dovolno inteligenten da pravis razlika. Majka tatarka ne uspeala da te nauci...Исто и твоjте инфантилно-глупи монолози
Е тоа не знам да ти кажам.Кој против кого?
Седи кец. ВМРО не постои од 1934. Ванчета никој не го сака во Пиринска Македонија, а не па во Вардарска. Ваљда си чул дека ги отепал Пиринците од даноци на тутун и останати суровини, до тој степен што молеле и колеле во Софија да го укинат ВМРО.Е тоа не знам да ти кажам.
Можеби и дејствувањето на ВМРО во МК и Усташите во ХР
би се појачало што би влијаело на распад на СХС,
без балкански војни,кој да знае,ова е само претпоставка
Идиот ... маjка ми е германка .Faktite ne prestavuvaat monolozi...ama ne si dovolno inteligenten da pravis razlika. Majka tatarka ne uspeala da te nauci...
Ти бе милитанти што сте како Орки сте...Држи вода и твојата теза,
меѓутоа,ако немаше ВСВ,ќе имаше 3та Балканска сигурно.
Имам опомени,од модератор и не смеам многу да коментирам,Ти бе милитанти што сте како Орки сте...
па затоа и Ципраз ги убеди Грците за Преспански, демек подобро да се граничат со Севаерна Македонија отколку со Голема Албанија... не ја спомна од куртоазија Западна Блгарија, бидејќи со Блгарија се заедно членка во ЕУ, неззгодно е...Е во право си,нека му ја мислат грците после,за Егејска Македонија
Ти бе ќубрициве го направија го направија Зајкото да изгледа како патриот. Штом и безкичмењакот не им се согласил тешко некад барем и проформа да добијат нешто источните Грци.Она што не го разбирам е зошто го оставија муртинецон пак да формира влада. Го смени името, не фатија за уши и не внесоа во НАТО. И толку. Нели можеа овие бугариве цела година пред избори ко папагали истото да го повтараат бар да паднеа од власт упм. Како сеа 3 4 месеци пред нивни избори смеат, нашиве коа беа прговорите престанаа. Како не ги нервира овие од еу самаата помисла дека треба да се среќаваат 10 пати у годинава и еу и нато со тип шо вика "секретари џенерали".
Токму така,само и ОТАН и ЕУ не се вечни,еден ден ќе си платат грците за геноцидот извршен врз славјанското население,кога тогаш.па затоа и Ципраз ги убеди Грците за Преспански, демек подобро да се граничат со Севаерна Македонија отколку со Голема Албанија... не ја спомна од куртоазија Западна Блгарија, бидејќи со Блгарија се заедно членка во ЕУ, неззгодно е...
А имаше еден грчки министер, уште пред 6-7 години мислам беше, кажа тој научете и зборувајте грчки, нема проблем , ќе ве признаеме како македонци, со се спомениците..
Всушност стравот на Грција од македонскиот јазин НЕ е од ова наша квази државичка, туку од Блгарија... они ги нарекуваа на времето македонците во Грција блгари бидејќи Блгарија беше непријател и во Варшавски пакт.... одкако е Блгарија во Нато и ЕУ, почнаа да вадат термини СлавоМакедонци....
со Преспанскиот договор, Ципраз ја сврти работата кон грчки унитаризам, го спречи и изјаснувањето како антички македонци, а кое почна во некој делови на грчка Македонија....
Што е тоа "славјанското"? Сакаш да кажеш "словенското". Такви бугарски зборови во вашите бугарски форуми, а не тука!Токму така,само и ОТАН и ЕУ не се вечни,еден ден ќе си платат грците за геноцидот извршен врз славјанското население,кога тогаш.
Словенците се тие во Словенија,Што е тоа "славјанското"? Сакаш да кажеш "словенското". Такви бугарски зборови во вашите бугарски форуми, а не тука!