Швалерисување....

Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.720
Поени од реакции
25.142
Не е темава за отворен брак.

Жена ти те знае ли што пишуваш тука на форумов?

aj procitaj go vovedot i kazi mi dali e limitirana na samo toa kako ti go sfakas brakot?

tebe maz ti ti proveruva sto pisuvas na forumot?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.945
Поени од реакции
50.849
Во контекст на темава ќе го поставам ова мало парче мудрост од еден, сега веќе покоен струмички мислител, спортски директор и голем познавач на човековата природа и акал.

C

CoolIris

Гостин
ako e potreba ko sto vikas togas od nekade toa mora da e proizlezeno. nekogas toa e od bas od doma, od partnerot nekogas i ne e... ti probuvas da baras logika i odgovor na custvo koe nekogas e posilno od razumot.
Не барам никаква логика. Логика нема. Само мислам дека е lame причините за изневрување да се бараат во т.н. ноншалантност на партнерот на изневерувачот. Дури и да нема страст, дури и да нема разбирање...не постои ниту една оправдана причина за изневерување и швалерај.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
aj procitaj go vovedot i kazi mi dali e limitirana na samo toa kako ti go sfakas brakot?

tebe maz ti ti proveruva sto pisuvas na forumot?
Извини пријател, ама да бидеш у отворен брак или да бидеш свингер, нема допирна точка со тоа да си ги лажете дома партнерките и да криете дека си се ебавате со други, па правете си филмови со фенел и тешете се до кога сакате дека се е нормално и ок.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.685
Поени од реакции
8.321
Извини пријател, ама да бидеш у отворен брак или да бидеш свингер, нема допирна точка со тоа да си ги лажете дома партнерките и да криете дека си се ебавате со други, па правете си филмови со фенел и тешете се до кога сакате дека се е нормално и ок.
Нешто прескокна да кажеш, мрдаш со мислите или не?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.720
Поени од реакции
25.142
Нормално дека прајме муабет за мрцач/ка кој(а) сака само тој/таа скришем да мрца, а жената/мажот да бидат верни и поштени. А инаку ако е отворен бракот тоа е друга работа.
aha... znaci druga rabota e ako e otvoren brakot ili ako imaat dogovor? togas "imaat svoe jas" i ne e "izdavanje na semejstvoto pa i familijata"...

a da si gledate u svoj dvor i da ne se zamarate tolku so tugi zivoti? sekoj treba da si odluci za sebe, ako nekoj resil da "mrca" ke "mrca" i tesko deka toa ke se smeni. do partnerot/partnerkata e ponataka da donese odluka za nego/nea. toa kako ke im funkcionira ili ne funkcionira brakot si e do niv. najglupo nesto e da sudis od strana nekogo koga ne si im vo koza.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.685
Поени од реакции
8.321
Инаку ова ми личи на еден муабет за една слава, гостите кумановци!
И кумановецот после некоја ракија вика: Ми кумановци сви имамо швалерке, е такој да знаете! После минута-две еден наш му вика: епа значи и вашите жени сите имаат швалери! Аааа ке ву ебу маму, само нека проба!
Автоматски споено мислење:

А ти оти не ми одговори на прашањето од пред еден сат :cautious:
Прашањетво е до Корвуска, ја чекам на тенок мраз ;)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.125
Поени од реакции
19.527
И кумановецот после некоја ракија вика: Ми кумановци сви имамо швалерке, е такој да знаете! После минута-две еден наш му вика: епа значи и вашите жени сите имаат швалери! Аааа ке ву ебу маму, само нека проба!

Е добро де, одговори ми и мене на прашањето :)

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.685
Поени од реакции
8.321
Е добро де, одговори ми и мене на прашањето :)
Се враќав назад , не најдов прашање од тебе, повтори де! Стар човек, сум изумил!
Одговорив индиректно, со цитирање на Топла!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.945
Поени од реакции
50.849

Има и посоодветен виц со Кумановци.
Влегува Кумановецот дома , ја фаќа натртена, го брка јебачот на клоци и вика " жено, што сам видеа- видеа сам.. али ако чују... "

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.720
Поени од реакции
25.142
Не барам никаква логика. Логика нема. Само мислам дека е lame причините за изневрување да се бараат во т.н. ноншалантност на партнерот на изневерувачот. Дури и да нема страст, дури и да нема разбирање...не постои ниту една оправдана причина за изневерување и швалерај.

ti sekogas si raspolozena za seks? pretpostavuvam nekogas ne si, ima i podolgi periodi itn.. ti seksot najverojatno go sfakas kako nesto sveto ili sto znam jas. nekoj go sfakaat samo kako potreba i praznenje. ako partnerot/partnerkata nemoze da go pruzi togas ke bara nekoj drug. its as simple as that. toa ne znaci deka ima pomalku ljubov ili deka gotovo go ja izdal familijata ili sto znam jas

Член од
5 март 2018
Мислења
17.125
Поени од реакции
19.527
Се враќав назад , не најдов прашање од тебе, повтори де! Стар човек, сум изумил!
Абе нормално дека не е исто еден испад и постојано швалерисување со некој/а, ама ај како да го карактеризираме тоа мрцнување шо викаш ти :D
Друго прашање, ништо лично, само ме интересира твое мислење, дали ќе ти смета ако на твојот партнер/ка и го мрцни некој еднаш, онака од ќеф, , пошто гледам полиберално мислење имаш околу тие ствари :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom