Редовна војска повторно?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.884
Поени од реакции
23.285
Нема стари конзерви не пишувајте неточни информации.
Повеќето конзерви што се даваат на војската се производсво на Мик Свети Николе кои произведуваат посебни продукти стриктно за употреба на МО и не се достапни за цивилното населени другите конзерви туна и слично се од други фирми кои се релативно нови и на сите лименки има втиснато датум на производство.
Остај сега тоа, друг да лажиш со тие финти. Сигурно и дрнч нема во петок а?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.677
Поени од реакции
42.249
Професионални војници се тие што ги вршат работните обврски што би ги вршеле војници кои служат воен рок.

Професионален војник е војник кој држи 1 од 3 чинови десетар,разводник и помлад војник тие се испод подофицерите и се на најниското скалило во структурата на АРМ.

Целата збрка поради кое е измислено тоа Професионален Војник е затоа што ние уште имаме доброволен воен рок и неможе да се прави дистинкција измеѓу тие што служат и тие што работат како војници.

Доколку сакаме да имаме вистинска професионална армија НЕ ТРЕБА да има никаков воен рок и не треба да има предуслов служење на воен рок за да се отиде на конкурс бидејќи ништо не се учи таму, друго тие што ќе поминат на конкурс повторно се исто учат на ново,а трето професионална војска не работи на тој систем.

Волците се професионални војници,подофицeри и офицeри.

Волците се професионалци во креирање на контролиран хаос и делување во него со извонредни резултати.
што работи еден обичен војник? вежбате/работите нешто или дремете по цел ден низ касарна и си идете дома?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Нема стари конзерви не пишувајте неточни информации.
Повеќето конзерви што се даваат на војската се производсво на Мик Свети Николе кои произведуваат посебни продукти стриктно за употреба на МО и не се достапни за цивилното населени другите конзерви туна и слично се од други фирми кои се релативно нови и на сите лименки има втиснато датум на производство.
Сега можеби нема, порано, пред околу дваесетина години имаше.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Во последните години сите што имаат завршено воен рок едино нешто што знаат е да бидат стражари и НИШТО повеќе тоа не е навреда туку тоа е чиста вистина бидејќи за ништо друго не се обучени.

Можам да напишам книга за проблемите кои ги имаме и како е моментално во однос на како треба да биде.

ДА ЖИВЕЕ АРМИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА !
Мислам дека поголем проблем е квалитетот на регрутите, секоја наредна генерација е се помека и понеквалитетна.

Член од
5 февруари 2013
Мислења
380
Поени од реакции
486
Џабе ти ако сакаш однеси најспремни регрути кога немаат никаква обука неможе знаењето од небо да им падне без разлика дали тие имаат волја да научат или не.

Неможе со еден месец генерално строева обука и нешто ракување со оружје и два месеци константно давање стража да се очекува дека крајниот резултат ќе биде квалитетен војник.

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
М
Во последните години сите што имаат завршено воен рок едино нешто што знаат е да бидат стражари и НИШТО повеќе тоа не е навреда туку тоа е чиста вистина бидејќи за ништо друго не се обучени.
Среќа па последниве 2-3 години се примија 3-400 војници во АРМ, па баш ради тоа 99% служат воен рок. Затоа што за да се пријавиш за професионален војник, мора да си служел доброволна војска. Без вакви конкурси, бројката на дечки што ќе се пријавува годишно ќе биде смешна. :D

Член од
5 февруари 2013
Мислења
380
Поени од реакции
486
Бројот на доброволци варира од година во година и генерација до генерација.
Мислам дека само во 2015 година завршија воен рок околу 300-350 војници.
Ако сте заинтересирани да гледате од прилика колку војници служат воен рок можете да проверите на официјалната страна на АРМ во оделот за Команда Обука и Доктрити таму објавуваат слики.
Повеќето од доброволците служат воен рок за работа да можат да најдат,а бројот на тие што навистина ја сакат војската и државата за жал е многу мал.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
До пред некоја година ВПД се стануваше само со врски.
Знам двајца кои исполнуваа услови супер, али врски немаа, па не ги примија. Секакви нешта кажуваа,околу ова.

Член од
5 февруари 2013
Мислења
380
Поени од реакции
486
Физичката спремност е само дел од условите и знам дека сите се фаќаат "правел голем број склекови,стомачни и брзо трчал" да битно е тоа но тоа е дел од условот кој треба да се исполни за војникот да биде комплетен,а другиот дел е и психичкиот,а голем број луѓе паѓаат на психичките проверки и не признаваат од страм и обратно имам видено така што луѓе со сериозни проблеми имаат поминато дали од што докторите не се замарат или имале врски.
Ова го кажувам за луѓето да имаат предвид дека не треба само во нозе треба и нешто во глава.

Луѓето за кои зборуваш не ги познавам и не сугерирам дека нешто им фали коментарот беше со општа насока,а и врските за жал играат улога во вработувањето не само за во АРМ туку за било која работа во Р.М.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Бројот на доброволци варира од година во година и генерација до генерација.
Мислам дека само во 2015 година завршија воен рок околу 300-350 војници.
Ако сте заинтересирани да гледате од прилика колку војници служат воен рок можете да проверите на официјалната страна на АРМ во оделот за Команда Обука и Доктрити таму објавуваат слики.
Повеќето од доброволците служат воен рок за работа да можат да најдат,а бројот на тие што навистина ја сакат војската и државата за жал е многу мал.
Јас не познавам ниту еден барем не во последниве десетина години кој доброволно отишол да служи воен рок иако законски воениот рок го укинаа уште во времето на Бучковски некаде 2005/06 год.
Единствено братучед ми доброволно служеше воен рок 6 месеци, но истиот имаше аспирации потоа и да се вработи во АРМ но бидејќи не си фаќаше врски на време иако сите му викаа дека без врски сигурно ќе паднеш и на крај навистина не го примија и се каеше што пола година чистеше војнички нужници по касарни за џабе !

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Најглупиот муабет што сум го слушнал во мојот живот и најглупиот муабет на планетава земја и во универзумов е дека: Во ЈНА имало во исхраната Чај со бром. Се ставало бром во чајот демек на војниците да им се намалувала сексуалната желба (да станат импотентни) бидејќи можеле да станет педери...Хахаха затоа тие што служеле во ЈНА 60 - 70 тите години се женеле на 21 - 23 години створиле 2-3 деца, а некои и 4, доста од денешниве што служеле во војската на РМ (ТИЕ ШТО НЕ КОРИСТЕЛЕ ЧАЈ СО БРОМ И ХРОМ ГИ ИМА ОД НИВ ЕРГЕНИ И ТОА НА ВОЗРАСТ ОД 35 - 45 ГОДИНИ....

Добро бе луѓе некои работеле во ЈНА кувари 40 и кусур години па тие то не го кажвет, а некои луѓе еден ден војска немет служено родени се од 1990-1995 па и сега тие мене ќе ми кажвет дека имало чај со бром чај со хром???!!!

Јас служев војска 2004 година 6 месеци (И ТОА НОН - СТОП КУВАР В КУЈНА нормално и јас варев ЧАЈ па мене никој не ми нареди да ставам бром во чајот...

Ама една работа да знаете !!! - ТОА Е ПРОПАГАНДА ТОА Е ЕДНО ПЕРЕЊЕ НА МОЗОКОТ СЕ САМО ДА СЕ ОЦРНИ СФРЈ!!! И да се створи едно величење на РМ..

Демек во независна РМ од 1991 па се до ден денес е подобро од СФРЈ!!!

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Без национализам не ни треба редовна војска.
НАТО не штити да си бидеме северџани.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Поздрав до идните војници со песната иде Мујо у војнике

Што бидна со редовна војска. Се збори од 2010, сега сме 2020. Ќе има, ќе нема?

D

Deleted member 12196

Гостин
Најглупиот муабет што сум го слушнал во мојот живот и најглупиот муабет на планетава земја и во универзумов е дека: Во ЈНА имало во исхраната Чај со бром. Се ставало бром во чајот демек на војниците да им се намалувала сексуалната желба (да станат импотентни) бидејќи можеле да станет педери...Хахаха затоа тие што служеле во ЈНА 60 - 70 тите години се женеле на 21 - 23 години створиле 2-3 деца, а некои и 4, доста од денешниве што служеле во војската на РМ (ТИЕ ШТО НЕ КОРИСТЕЛЕ ЧАЈ СО БРОМ И ХРОМ ГИ ИМА ОД НИВ ЕРГЕНИ И ТОА НА ВОЗРАСТ ОД 35 - 45 ГОДИНИ....

Добро бе луѓе некои работеле во ЈНА кувари 40 и кусур години па тие то не го кажвет, а некои луѓе еден ден војска немет служено родени се од 1990-1995 па и сега тие мене ќе ми кажвет дека имало чај со бром чај со хром???!!!

Јас служев војска 2004 година 6 месеци (И ТОА НОН - СТОП КУВАР В КУЈНА нормално и јас варев ЧАЈ па мене никој не ми нареди да ставам бром во чајот...

Ама една работа да знаете !!! - ТОА Е ПРОПАГАНДА ТОА Е ЕДНО ПЕРЕЊЕ НА МОЗОКОТ СЕ САМО ДА СЕ ОЦРНИ СФРЈ!!! И да се створи едно величење на РМ..

Демек во независна РМ од 1991 па се до ден денес е подобро од СФРЈ!!!
Ова случајно го прочитав сега...
Не ставаа бром за да се предизвика импотентност, туку да се намали сексуалната желба. Колку било успешно не можам да кажам.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom