Најекономично греење и ладење

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Ако му се здржал топлиот воздух највеќе кај В.Е Климата неможе да работи,бидејќи тамо горе во В.Е се наоѓа сензорот за собна температура.
Ако горе било 37ц.собна температура колку била? 30ц?

Ти држи коментарот, ама не го сватив дека буквално толку било. Претпоставував околу 32-33, нели на оф сет фабрички му е +3. Вие ептен прецизно гледате. Ок си е и тоа, ама малку и низ редови( прсти) глејте.

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
ДА ДА Друже не си ти продавач :)Амаа Грее го фалиш а Вивакс го Кудиш иако Виваксот нема врска со Муабетов
Таков мерач имам и јас и знам добро дека кога тој Мерач ќе се пометка на издув можеш да извадиш колку сакаш
Еве Доказ со мојот Мерач
Прегледај го приврзокот 274046Прегледај го приврзокот 274047
Иако во Реалност климата ми работи со 41ц.
Прегледај го приврзокот 274049

Затоа друг пат не сликај слики туку направи видео со други мерачиња, и ако не лажиш да Одиме да го Објавиме Единаесетото Светско Чудо:)
Sepak ke recam ako ima nacin da go izlazam mercov ili sam sebe da dobijam nekako temperatura na vivaksot kako na drugive klimi ke e dobro ,ama ne mi uspeva

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992
Mojata vivaks od nova do den denes raboti taka . Nova vivaks 5.5ka kaj drugar namestena pred mesec dena istata temperatura so mojava na izduv ista potrosuvacka na isti 670w isklucuva odi off , znaci nee do starosta ,i novava po 9 godini go ima istoto dalecinsko samo sto sega nema magneten drzac za na zid .

Епа тогаш 100% е до тоа што мисли дека и е доволно топло во собата и исклучува, а Грее-то ја вараш со сензорот од далечинското да работи повеќе и да не исклучува.
Земи разотвори врати и прозори и оптегнија на 30ка.... па мери дали ќе крени температура на изменувач 60С.... ако пак исклучи тогаш нешто дефинитивно не е во ред....

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Епа тогаш 100% е до тоа што мисли дека и е доволно топло во собата и исклучува, а Грее-то ја вараш со сензорот од далечинското да работи повеќе и да не исклучува.
Земи разотвори врати и прозори и оптегнија на 30ка.... па мери дали ќе крени температура на изменувач 60С.... ако пак исклучи тогаш нешто дефинитивно не е во ред....
Vivaksot i prozorcite da gi izvadam nema da dobijam takva temperatura ,nekni 1570w vlecese vivaksot i pak nema takva temperatura na nego

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Inaku na vivaksot probav i senzorot go spustiv pod klima pola metar ,bidejki nema i feel na dalecinsko i pak isto , sega kaj drugarov ima i feel i postavena na 23c a dalecinskoto srede soba na masicka i pak ista temperatura na izduv ista potrosuvacka so mojata i pak isto kako kaj mene ,koga ke dostigni temperatura od 670w odi vo off nadvoresnata a vnatresnata prodolzuva da duva ,i so toa pobrzo go ladi vozduhot bidejki samo go vrti sega niz laden izmenuvac pa uklucuva i odi dokaj 1300w pa na maluva postepeno do 670 i isklucuva ,ova nova klima montirana pred 15dena. 5.5ka kupena od kaj capkun, i moe licno mislenje i cuvstvo kako vivaks da prodava 9godini stara tehnologija ,edinstveno novo e 4ta brzina na vnatresen fan(verovatno so 3brzini gi snemuva i se poskapi od tie so 4).

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992
Vivaksot i prozorcite da gi izvadam nema da dobijam takva temperatura ,nekni 1570w vlecese vivaksot i pak nema takva temperatura na nego
Друже 1500w e далеку од максимум да повлече една 5.5ка...
Отвори прозори и пушти ја на макс температура и брзина на фан па мери.... треба да тргне преку 2200w е тогаш мери и температура на внатрешниот изменувач со тој термометарот за површини.
Мислам дека ако е исправна и има доволно фреон и се си е таман мора да крени близу 60С температурата на изменувачот директно...

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Ova e noviot vivaks montiran vo soba na vtor kat kuka ,pod nego se zagreva prostorot so drva ,prostorijata kade e postavena e okolu 35 m² .A ova e potrosuvacka od montazata do nekni .

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Друже 1500w e далеку од максимум да повлече една 5.5ка...
Отвори прозори и пушти ја на макс температура и брзина на фан па мери.... треба да тргне преку 2200w е тогаш мери и температура на внатрешниот изменувач со тој термометарот за површини.
Мислам дека ако е исправна и има доволно фреон и се си е таман мора да крени близу 60С температурата на изменувачот директно...
Ok ova za test mozebi ama na gree ne mu otvoriv prozorci za da dobijam temp ,gree i koga e na 700w potrosuvacka ja ima taa temperatura , toa e toa sto nemozam da si objasnam duri i na novava vivaks identicna situacija si velam ne e i taa so nekakov problem za ist rezultat da dava.A gree e 3.5ka nemam iskustvo so 5.5ka gree.

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992
gree i koga e na 700w potrosuvacka ja ima taa temperatura
Друже ако на константни 700w потрошна имаш издув од 60+ С... да го збирам @micko88 и да идеме кај тебе за гинис документација да припремаме?

И конечно Единаесто Светско Чудо во Македонија- Грее со G-Tech GWH12AEC-K6DNA1A со издув од 61-66ц. усис 37ц. просек потрошувачка 870w.
:cuc:

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.234
Поени од реакции
2.281
Сепак споредува клима стара 9 години со нова клима.... технологијата сигурно напреднала но и многу сумњам во исправноста на старата.
Според мене било која инвертер клима произведена во последниве години (3-5) би требало да ја достига таа температура на изменувачот....
Разликите би биле со која енергетска ефикасност би го постигнале тоа....
.
Mnogu vazno I pokraj ostanati parametri,trba da se ima I predvid pri visinata na t na izduv da se zeme vo ppredvid I povrsinata na otvorot pri ista kolicina na m kubni vozduh. Se razbira deka pomalata ke dade potopol Takvi se posebno Fugitisu,mali vnatresni edinici so mali povrsini naizduv,acustvoto e kako da duvaat mnogu toplo.

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Ok ova za test mozebi ama na gree ne mu otvoriv prozorci za da dobijam temp ,gree i koga e na 700w potrosuvacka ja ima taa temperatura , toa e toa sto nemozam da si objasnam duri i na novava vivaks identicna situacija si velam ne e i taa so nekakov problem za ist rezultat da dava.A gree e 3.5ka nemam iskustvo so 5.5ka gree.

Еве пријател, искуства и од други. Ти прочитај си, а другите , нивна воља. Јас ќе поставам и спротивни искуства.
Ова за тебе, ја разбирам дека си сакал да споделиш, колку си можел пореално.
Поздрав.

Screenshot_2020-11-08-14-57-04-551_com.android.chrome.jpg Screenshot_2020-11-11-18-48-24-040_com.android.chrome.jpg Screenshot_2020-11-11-18-51-08-185_com.android.chrome.jpg
Автоматски споено мислење:

.
Mnogu vazno I pokraj ostanati parametri,trba da se ima I predvid pri visinata na t na izduv da se zeme vo ppredvid I povrsinata na otvorot pri ista kolicina na m kubni vozduh. Se razbira deka pomalata ke dade potopol Takvi se posebno Fugitisu,mali vnatresni edinici so mali povrsini naizduv,acustvoto e kako da duvaat mnogu toplo.

И од брзината на турбината, ако е помала, на старт при вклучување, многу жешко дува. А после со која температурата ќе дува, најверојатно си зависи од софтверот од производител до производител.

Последно уредено:
Член од
17 март 2015
Мислења
204
Поени од реакции
324
Mnogu nerealni raboti se pisuvaat po forumive,ne kaj nas nego i posiroko.sekoj svojot konj si go fali,ima i realni postovi i i tie sto ja pisuvaat realnata vistina ne im e jasno kako na primer: jas so edna klima greeam 80m2,jas gream 100,jas gream 70 a trosi samo 500w itn i kako pogore pisano so lomo regular gree 36m2 pa po potreba i kupatilo i toa samo vo prva brzna duri moze i povise daj ne zaebavaj treba li da se veruva na vakvi postvovi?eve kaj mene mits i toshiba greeat 150m2 i toa sve vo sllep mod so samo potrosuvacka od 300w i toa na 0 stepeni nadvoresna a vnatre po kusi rakavi site po potreba otvaram prozor posto stanuva mnogu toplo.

Член од
25 декември 2018
Мислења
541
Поени од реакции
559
@vlatko251 Друше вака да пробаш на AEVI Перките ќе ги ставеш 4 или 5 позиции од горе надоле ако е истата софтверски како AERI нема да иде офф/он на +10 надвор воздухо убо ќе го врти нема сензоро да го шекнува.

Kajgana Shop

На врв Bottom