Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
И еве ја вакцината стига само една недела откако Бајден ги доби изборите, кои ќе ги добиеше на куково лето ако ја немаше короната. Замислете си го овој след на со ништо неповрзани, потполно случајни настани:

Вирусот се појавува во Кина, поточно во Вухан, затоа што некој Кинез јадел жив лилјак, или што и да јадел. Многу веројатно и изгледно. После месец или два Вухан, многумилионски град е потполно исчистен од вирусот.

Потоа вирусот се појавува во Европа, за да направи паника во Италија и Шпанија, максимално (некој злонамерници ќе речат и претерано) медиумски покриена.

Потоа вирусот ќе се пресели во САД, за да направи и таму паника и страв, да биде тема на сите CNN клон медиумски куќи. Арно ама некако темпирањето не беше совршено, па вирусот малку одмараше преку летото, за потоа максимално да притисне баш тие две недели пред изборите во САД, ќе рече човек вирусот има ум и го мрази Трамп.

Еве сега како за финале, Трамп ги изгуби изборите и наеднаш хоп, вакцина, за која инаку се тврдеше дека ќе ја нема уште две до три години.

И најинтересно од се е дизајнот на вирусот. Прецизно е дизајниран да постигне максимален ефект на страв, со минимален број на жртви, а и тие жртви се најчесто од оној тип кој ги растеретуваат пензиските фондови.

Импресивна серија на случајаности кои сосем немамерно некому максимално оделе во прилог. ОК, сега ќе одам да си ја ставам фолијата на глава. Затоа што е потполно неверојатно во игра каде што е влог кој ќе биде господар на светот во следните четири години штетата да бидат животи на рандом старци.
Мислиш на трамп шо тврдеше дела ковидов се лечи само ако испијаш полкило варикина???

@blanco јас мислам погрешно разбра, јас разбрав вака : доколку туристот нормално ако има посетено некоја од овие земји се разболи има право да се лекува во таа држава бесплатно..
А не општо да се префрлуваат општо.
Поздрав

ШТО е Групирање ??? а чекање редици пред Банка или друга установа ???
...тоа ти доаѓа исто кога се има кажано за Митровден да се седи дома без мрдање многу и идење по гости, поради коронавирусот идел по домата,
арно ама коронаваирус „има забрана“ да патува во Штип поради собирање за партиски маркетинк за локални избори!
...све мислам дека од тие локации навечер ги бркаат вирусите кои идат на поеднини места само! :facepalm:
iukui.jpg

Ајде малце конкретна дискусија.
Многумина (да не кажам скоро сите на форумов) не веруваат дека оваа пандемија е режирана.Зошто еве ве прашувам, се носат “тешки“ одлуки за уништување на сопствената економија во земји кои вооппшто не се погодени со зголемен морталитет. Најголем пример е моментално Грција. Уништија цела туристичка сезона, сега имаат тежок карантин.
GREECE: Three-week lockdown starts on Saturday, with Greeks needing an authorisation by text message to leave their homes. Primary schools and creches stay open.
corgreece.png
Кривата за грците покажува негативно салдо скоро цела година. Имаат намален морталитет оваа година дефинитивно. Кое е оправдувањето што си го упропастија населението и не му дозволија да има приходи оваа година од туризам.

Словенија, со која многу сакате да споредувате.
Гола вода, никаква зголемена смртност, тежок локдаун.
corsloven.png

Германија која демек стално е за пример
GERMANY: Bars, restaurants and leisure facilities have been closed since Monday November 2nd, and are slated to remain shut until the end of the month, with only take-out and deliveries allowed. Overnight stays for tourism purposes are also prohibited.
As opposed to the spring shutdown, Germany’s new oft-dubbed “lockdown light” still allows schools and kitas to remain open.
Up to 10 people from two separate households are also able to meet, and in some states outdoor facilities such as zoos and tennis courts can remain open as long as hygiene and social distancing measures are adhered to.
corger1.png
Не гледам никаква трага од зголемена смртност оваа година, последните 5-6 недели пред да донесат одлука за карантин, у тежок, огромен минус на починати.

Види ги пак овие
IRELAND: The first country in Europe to go back into lockdown on October 22nd. Schools remain open but non-essential trips outside the home are barred.
corirland.png
Зголемена смртност у критичниот период кога беше најголемата паника, март месец, потоа у тежок минус, минус кој го нема во последните 3 години, минус кој трае веќе цели 23 недели, односно 6 месеци.

Ајде сега малце за хероите кои ја направија германско/американската вакцина од BioNTech/Pfizer. Брачните партнери Ugur Sahin и Oezlem Tuereci, двајцата од турско потекло.

Уште пред да објават извештај за периодот 02.11-08.11, има починати 132, минатава недела беа 88 или 84, речиси 50% повеќе...

уште не ми е јасно зошто сумамед му даваат на луѓево без симптоми да испијаат превентивно.

уште не ми е јасно зошто сумамед му даваат на луѓево без симптоми да испијаат превентивно.
Паника, пред се од лекарите, матичните, потоа од пациентите кои инсистираат да им се даде лек, за на крај да им нема помош кога ќе развијат секундарна бактериска инфекција која е резистентна на антибиотици.

Koj toa dava I kade sumamed na zdrav covek!?

Се дава Сумамед во моментов како шекерчиња да се и се согласувам со @gigovit ова може да има големи последици.
Ама нема место во болниците, а матичните се приморани да ги лекуваат пациентите по телефон и заебано е.

... а парацетамолот што им се дава на температура од 37,3С-38,5 С, за да ја спаднат?

една од најдобра одбранбената реакција на телото да го уништи вирусот со покачена телесна температура, а ние ќе ја спаднеме со парацетамол лек за да може вирусот фино лепо да се реплицира и шири... една од најголемите грешки што ја спречува првата имунолошка реакција на телото кон уништување на вирусот кој не може да опстане при висока температура!

... а парацетамолот што им се дава на температура од 37,3С-38,5 С, за да ја спаднат?

една од најдобра одбранбената реакција на телото да го уништи вирусот со покачена телесна температура, а ние ќе ја спаднеме со парацетамол лек за да може вирусот фино лепо да се реплицира и шири... една од најголемите грешки што ја спречува првата имунолошка реакција на телото кон уништување на вирусот кој не може да опстане при висока температура!
Tocno e nemora da pie parctamol moze i cep da si nabute u gazo i ne pijte parctamol makar i da imate temp 39 ostajte neka odi vo nagorna linija barem nesto u vasio zivot da odi nagore ;)

ШТО е Групирање ??? а чекање редици пред Банка или друга установа ???
А како ќе организираат избори ???? само 4 во просторија а најмалку се 5 членови на изборната комисија???

Тие на децата мали дијазепами му даваат ако имаат температура ти за сумамед се чудиш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom