Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
..во 2021 само наместо Вухан овој пат ќе биде Данска изворот.
имаше на ТВ, утакмица ракомет ГОГ - ЕврофармПелистер...
овој данскиот клуб ГОГ к*р ги заболе, пуштиле буљук публика и тоа многумина не носеа маски, мува не ги лазе, а нашиве дебили не им текна званичен протест да вложат, всушност и делегатита на ЕХФ што беа со маски толку не гледаа ???

Па ако не се мачат нека си тераат
Напишав „би биле“.
... не е во прашање „штелување “ на бројките, туку најмалку три дена им треба, сите брисеви од цела држава што се земаат до 16 ч се испраќаат централно во Скопје, додека се добие резултатот, додека се заведе пациентот, додека дојдат и другите резултати од приватните лаборатории и болници и овие три дена се малку според тоа колку не се ажурни, а што ми е најчудно зошто министерството јавно се правда дека се направило техничка грешка околу презимето на починатиот 21 годишен, кога сите брисеви, ниту истиот ден не се испитани, ниту истиот ден евидентирани централно да би се дало еден едниствен извештај за ситуацијата со заболените во државата,

...за правилна статистика треба да информира јавноста не само со бројка на заразени, оздравени и починати, туку треба да кажат и етничка припадност, како и роднинска врска, друго е да има државата заразени пациенти кои не се фамилијарно поврзани, друго да се роднини, така да кластер од цела фамилија со три генерации ќе бидат 20 позитивни ама во една куќа, а друго е 20 пациенти распрснати низ цела населба!

...и не само тоа, туку имаме случаеви кога некои се скептични на резултатите од тестирањето и во исти ден или последователно самоиницијативно прават повторно тестирање во други лаборатории и ако е повторно позитивен тоа не значи дека има нов инфициран, туку е ист човек и затоа треба со такви параметри да се елаборира дневниот извештај околу коронавирусот не само во бројки што дава можност за погрешно манипулирање!
По матичниот број еден просечен компјутерџија може веднаш да види дали пациентот веќе е во евиденција на заразени. Нема оправдување ако некој правел тест по втор пат.

Пикот некаде Јануари со по 100 мртви на ден.

Пикот некаде Јануари со по 100 мртви на ден.

ne ne... @teneke do kaj sme so imunitetot, koga ke ja dostigneme magicnata brojka? Bas da vidime dali ke se smiri situacijata togas.

ne ne... @teneke do kaj sme so imunitetot, koga ke ja dostigneme magicnata brojka? Bas da vidime dali ke se smiri situacijata togas.
Има некој информација дали во Македонија се има јавено случај каде некој по втор пат е заразен со вирусот ?

Има некој информација дали во Македонија се има јавено случај каде некој по втор пат е заразен со вирусот ?

ne veruvam deka nekoj vodi takvi statistiki ali eve ima slucaevi sto se spomnuvaat na forumot...

ne veruvam deka nekoj vodi takvi statistiki ali eve ima slucaevi sto se spomnuvaat na forumot...
Има повеќе такви случаеви пријавено.Нека лажат половина од нив,пак има бројка

Како не помага?
Еве вие сте здрави и оптимисти.... ама секој има некој близок и драг но ранлив.... пример родител, мајка.... ваљда на сите тука ви е грижа за мајка ви?
Добро толку ви е сеедно на пример ако продавачот (без маска) во продавница случајно и се искашла во фаца на мајка ви (исто без маска)?

Мислам дека маската или било каква прекривка преку нос и уста помага (малку од малку) при ширењето на респираторни вируси.

Среќа што имам можност да живеам сам на цел спрат од куќата и да ги поштедам домашните од заразување.
Еве 10тина дена по мое броење од први симптоми го преживувам чудово... со лесни симптоми ама сепак осеќам разлика спрема претходни години кога сум бил грипосан или изнастинат.
Не сакам ни да замислам како им е на тие што им се влошува состојбата...
немој со драматургии и жалопојки за нашите најбилиски, бидејќи секој си ги саака своите најблиски... тоа вие што голтате се што ке ви испосерат на тв е друга работа, додека науката вика дека висусот е многу помал и обичните хируршки маски не го спречуваат, аа ти ако мислиш дека на отворено па и на затворено маските оние од 10 денари ке ти помогнат си се заебал, и те молам беден е муабетот демек некој ако ти се искашла у фаца, еве без разлика на вирусот никој до сега за 31 година ми се нема во фаца искашлано.

Mislam deka nema vo Makedonija obolen po vtor pat od korona virus, ima samo ne dobro izleceni i so ostanati posledici.
Mislam deka i vo cel svet zasega procitav samo tri cetiri slucai.

Mislam deka nema vo Makedonija obolen po vtor pat od korona virus, ima samo ne dobro izleceni i so ostanati posledici.
Mislam deka i vo cel svet zasega procitav samo tri cetiri slucai.
Аха,позитивен у април па крај на октомври повторно позитивен дека неизлечен?

Аха,позитивен у април па крај на октомври повторно позитивен дека неизлечен?
Кај нас сè е можно. Да претпоставиме дека првиот или вториот тест дал лажно позитивен резултат, веднаш се доаѓа до заклучок дека заразувањето е по втор пат.
Имаше тука пишувано дека се јавувале на некои и им кажувале дека се позитивни, а тие (ако е точно) не направиле тест.

Mislam deka nema vo Makedonija obolen po vtor pat od korona virus, ima samo ne dobro izleceni i so ostanati posledici. Mislam deka i vo cel svet zasega procitav samo tri cetiri slucai.
... втор? прашање да нема трет пат ...оболен во март...па во јуни... па октомври... со три месеци антитела во просек и секое ново инфицирање со дополнителни симптоми и можеби асимптоматски прв пат, со изразени симптоми втор и трет пат,

прашање е дали има некој хронично болен од К19 ???...
.. од други вируси на настинка има, иако некој наши шупелка доктори не сакаат да прифатат и тврдеа порано дека ако некој над месец дена е болен од настинка тоа е алергија...

Тетин ми, кој патем има 63 години, го прележа вирусов летото. Беше кратко примен во болница, поради висока температура и мали проблеми со дишењето. Сумамед таму, 10тина дена.
После тоа дома, со витамини и одмор.
Е сеа, 2-3 месеци после болеста, чуствува вкочанетост на десната рака/рамо, и то бочен дел од десната страна на градите. Болка и вкочанетост во мускулите, не внатрешно. Како кога си се преработил или во теретана кога ке се превежбаш, па чуствуваш болка кога ке лежеш после тоа па ке треба да ја мрднеш раката.
Можеби и нема никаква врска со короната и си правам филмови. Ама ме интересира дали некој имал ваков сличен проблем или да прочитал некаде. На гугл пишува дека таа вкочанетос се случува најчесто додека си болен, кај потешките случаи.

90 - 100 000
Автоматски споено мислење:

прашање е дали има некој хронично болен од К19 ???...
.. од други вируси на настинка има, иако некој наши шупелка доктори не сакаат да прифатат и тврдеа порано дека ако некој над месец дена е болен од настинка тоа е алергија...
Сега засега 105 дена, од кој 70 дена заразува. Пациентка на 70 години со нарушен имунитет.
Ми се чини тоа е рекордот засега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom