Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
@Фермин @zlatko_ti412 Не е проблем ако е горе залепена ама ич. Се додека има дистанца од ѕидот позади и левата страна(компресорот е на десна кога ја гледаш) од барем 15цм. Толку и треба се на се за убаво да диши! Повеќето надворешни немаат повеќе од 1500м3/h проток, па сами споредете со внатрешните колкацок усис имаат и колку се блиску монтирани до таван па пак дуваат (некои) со 800-850м3/h! Проблемот со надворешните е ако имаат пречка(како носач,ограда,ѕид) што ќе го враќа воздухот назад! Само тогаш и тогаш може да влијае на перформансите,и пак ќе биде дискутабилно колку.
За внатрешните исто мислам дека џабе се крева галама.Кај мене една е на 7-8цм од таван монтирана и мака нема! Најчест пријавен проблем е отчитувањето на термисторот(што влијае на работа),ама тоа се решава лесно! На горниот дел од внатрешниот изменувач е ставен со две "буцки" на крилцата и обично има вишок жица,па лесно може да се извади па и да се продолжи во страна или пониско. А климата дека ќе остане без воздух... никогаш!

Овој - ПРО - за жал го нема кај Горење, дали го има овде не знам

Прегледај го приврзокот 273391
Кај нас ја нема
Hisense овој модел е. https://setec.mk/index.php?route=pr...10172&product_id=73349&mfp=manufacturers[371]
Мириса на лаванда, за догревање во стан. Поточно во спалната ми е. Спалната ми е околу 12/14 квадрати. Сеуште го реновирам станот и ја имам пуштено можеби 10 пати по 1/2 часа. Бучава нема никаква. А и не можам точно да кажам зашто сеуште реновирам и мајстори ми бучат цело време
Автоматски споено мислење:

Hisense овој модел е. https://setec.mk/index.php?route=pr...10172&product_id=73349&mfp=manufacturers[371]
Мириса на лаванда, за догревање во стан. Поточно во спалната ми е. Спалната ми е околу 12/14 квадрати. Сеуште го реновирам станот и ја имам пуштено можеби 10 пати по 1/2 часа. Бучава нема никаква. А и не можам точно да кажам зашто сеуште реновирам и мајстори ми бучат цело време
Нова клима,модел 2020 година New Comfort серија на Hisense за во спална повеќе од доволно,само да биде тивка! Со здравје да ја користиш!

@Фермин @zlatko_ti412 Не е проблем ако е горе залепена ама ич. Се додека има дистанца од ѕидот позади и левата страна(компресорот е на десна кога ја гледаш) од барем 15цм. Толку и треба се на се за убаво да диши! Повеќето надворешни немаат повеќе од 1500м3/h проток, па сами споредете со внатрешните колкацок усис имаат и колку се блиску монтирани до таван па пак дуваат (некои) со 800-850м3/h! Проблемот со надворешните е ако имаат пречка(како носач,ограда,ѕид) што ќе го враќа воздухот назад! Само тогаш и тогаш може да влијае на перформансите,и пак ќе биде дискутабилно колку.
За внатрешните исто мислам дека џабе се крева галама.Кај мене една е на 7-8цм од таван монтирана и мака нема! Најчест пријавен проблем е отчитувањето на термисторот(што влијае на работа),ама тоа се решава лесно! На горниот дел од внатрешниот изменувач е ставен со две "буцки" на крилцата и обично има вишок жица,па лесно може да се извади па и да се продолжи во страна или пониско. А климата дека ќе остане без воздух... никогаш!
Ја би сепак спрема инструкциите на производителот кои се наведени во сервисното , сигурно си е сигурно. :)

Ја би сепак спрема инструкциите на производителот кои се наведени во сервисното :)
А ако живееш во зграда на петти спрат,а у сервисното ти расправа монтирање на земја :icon_lol:

Здраво на сите! Имам едно прашање до вас што се разбирате во клими, квадратури,итн... Која клима вие би мислеле е идеална за соба 20m2, со PVC прозорци, без изолација, живеам во стан. Имам една клима тука веќе ама почнува да одкажува и почнува со дефекти, стара е 11год и сакаме да ја замениме со инвертер.

На страната Клими.мк , се што е од 25 900 па нагоре , треба да ти е доволно да загрее. Буџет-от и вкус-от, па и собраното искуство, ќе ти одреди кој модел

Attachments

• Screenshot_2020-11-08-03-37-04-606_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-11-08-03-37-04-606_com.android.chrome.jpg
    671,6 KB · Прегледи: 28
Moe mislenje:
-Ako e visoko, a levo desno i dole ima prostor, nema golemo vlijanie,
-Ako ima prepreka napred i vozduhot se vraća na usis, ogromno vlijanie na perfomansite,
-Termistorot mora da e na saćeto kade što veće e, bidejći toj direktno vlijae na dolžinata na defrostot merejći ja T na saćeto. Obično intervalot e od 4 do 11 C, znači ako termistorot e toj što se čeka da izmeri primer 8C na saćeto za da prekine defrostot, ako e izmesten od mestoto za koe e i praven softverot, će imate poremetuvanje na ciklusot so pokratok ili podolg defrost.

Сега за сега сме презадоволни од Тундрата, се грее постар човек доста е задоволен колку е топло, од 16 ти ја пуштивме до 16 ноември ќе биде првото мерење ќе споделам колку потрошила за тој период.

Дечки, помош. Неодамна се преселив под кирија и во станот има инвертер клима. Знам дека е најекономична, меѓутоа е стара и МНОГУ БУЧИ и ми смета. Предлог некаква греалка, панел? Сам живеам во станот, и нема да останувам долго (помалце од 1 год.)

Дечки, помош. Неодамна се преселив под кирија и во станот има инвертер клима. Знам дека е најекономична, меѓутоа е стара и МНОГУ БУЧИ и ми смета. Предлог некаква греалка, панел? Сам живеам во станот, и нема да останувам долго (помалце од 1 год.)

Ако не си во станот цело време, пушти ја климата да работи, постави ја на 23-24. Кога ќе се вратиш, ќе ти биде се топло внатре, ќе ти држи саат- два. А кога ќе ти засмета климата, пуштај панелки и држи на 21-22 степени. Чисти и дезинфицирај филтри на внатрешната.

giphy.gif
Кај кец на Труман шоу, жити се'. Би сфатил да ти е 3ка, 3 и пол, 4, али кец? :oops:

Ако не си во станот цело време, пушти ја климата да работи, постави ја на 23-24. Кога ќе се вратиш, ќе ти биде се топло внатре, ќе ти држи саат- два. А кога ќе ти засмета климата, пуштај панелки и држи на 21-22 степени. Чисти и дезинфицирај филтри на внатрешната.
Не би да ја чистам, не е моја, да не заебам. Инаку работам од дома и многу ми смета бучењето (стара е климата).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom