Тоа било во Солун по бркањето на Турците оттаму во П.Балканска Војна.
Ма какви ти Бугари и Македонци сшти народ, тоа е како вода и киселина. Бугарите се тотално неспособна нација. Во 1996 година ние оттука им испраќавме жито и прехранбени намирници за да ја поминат зимата. Еј, на сред 1995 година, ниту војна ниту бутур Бугарите немаа доволно храна за своето население. Кои неспособњаци, тоа е нешто неверојатно. Па Србите речиси константно војуваа 10 години и немаа таков проблем, а овие во мирнодопски времиња ќе изумреа за јадење да не им пуштевме не знам колку тони жито, масло и останати намирници. Еден Македонец новинар ми раскажуваше, известувал од Софија во 90-тите, прозорците од зградите биле со затворски решетки испозатворени заради секојдневните кражби од страна на уличните банди. Навечер никогаш не излегувале заради улични кражби, буквално како во црнечките гета во САД била ситуацијата. Ма тоа е една Азијатска багра, не знам зошто некој воопшто ги нарекува Европјани кога поблиски се и генетски и по однесување до блискоисточните народи.
Зато не бев сигурен, го заборајв местото.
Србите не можиме да ги споредуваме со овие неспособниве (не дека ги сакам), ама дека Србија и покрај војни, пак е јака во мн. области спрема Бугарија (и спрема нас). Овие шо велиш од никој не беа чепнати и пак не ги биваше да се опорават. И до ден денеска, ако се во ЕУ, не ги бива, е до толку се отепани. Ние од 1991 до ден денеска не знајме сами како опстојуваме, овие да беа немаше ни 5г. да издржа че пропаднеа. Немаат ни уба скара бе чоек. Ние, србите, грците па дури и орлите имаме мн. уба скара наспрема овие. Ова нема никаква врска ама само пример давам за неспособноста нивна.
И шо велиш, мн. се поблиски до блискоисточните народи, оти то му е во гените. Кажав неколку постови претходно, самио збор „болгар“ нема никакво европско потекло. Зборо не е ни
ЕВРОПСКИ, букавнло никаква поврзаност. Волгари слезени од реката Волга (отпосле се нарекуваат Болгари), измешани со словенски племиња, т.н.р. изрод, исто како шо руси има смешано со татари, ама пак овие се убај да речам (иако и нив ги сметам за изрод), на фаца стварно ги има мн. лични, овие се КРШ.
Нема вакво нешто. Sci fi моабети.. Темелите на историата са факти и докази. Друго се е bla bla bla. Баба ми била кажала .. некоj бил кажал ,ама не знам коj и кога.. ама некоj рекал...
Не сме ние ТИЕ шо измислуваат ствари ко вас.