Cassaro
Паразит
- Член од
- 15 февруари 2012
- Мислења
- 3.322
- Поени од реакции
- 10.367
Добро бе брат, зошто некој би сакал да лажира поголема бројка на починати? Стварно не ја фаќам логиката. Ајде да беше помала бројка, ќе сфатев, ама зошто некој би додавал жртви? Народот ги распна поради големиот број починати, тоа со сигурност им носи пораз на наредни избори, слично како што првичните реакции на Филипче наидоа на позитивна реакција на народот и затоа се пострчаа да направат избори кога имаа најголема поддршка. Зарем мислиш дека некои смешни пари што ќе ги добијат за доплаќање на лимен сандак и некакви пари (непотврдрна информација) кои би ги добиле од СЗО можат да бидат замена за останување на власт уште еден мандат? Тие смешни суми на пари ги вадат во една секунда, само што ќе трпнеш еден градоначалник лапа по еден тендер или стан. Кој би бил будала да ризикува власт за да лапне некои финансии? Досега многу држави испадна дека лажираат бројки, но во обратна насока, само ние би биле првите што си додаваме жртви.
Логиката е дека од старт поставија правило дека секој што е позитивен на корона и починал, се пишува како умрен од корона. Одговорот го наоѓам во тоа што немаат доволен капацитетза да прават дополнителни обдукции.
Nema potreba od kilometarski post ti kazuvam kako e. Toj so umrel ako bil pozitiven od korona ne znaci deka umrel od korona. Vo slucajov ne umrel mi ja sfakas poentata ? Ti toa sto go zboruvas i jas e istoto samo jas tvrdam deka rabotava treba da funkciora na licna svest i se ke si odi po darvin posle toa. Vie tuka panicite da se zatvori cel svet. Ednostavno svetov trpi golem broj na moroni koi ne se zamaraat za sebe i tie okolu niv. Epa sto zasluzuvaat tie likovi ?