Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Славниот херој Албанец со потекло од Челопек (Тетовско) опремен со појас за бомби, автоматска пушка, пиштол и мачета ....нели мачетата е многу активна кај ИСИС борците во последно време, со цел каурски глави да летаат. Овој пат го употребил само огненото оружје.
Гордоста на Албанците Величествениот Кујтим Фејулаи!

Во еден разговор со внук ми (прва средно) во скоро време.....ми вели вујче зарем секој Албанец е лош, сигурно некој можеби може и другар да ми биде.
Му одговорив јасно, да може и другар да ти биде.....се до оној момент додека не добие директива да те убие тебе и тие околу тебе, или да изврши друго насилно дејствие врз твојот народ.
Епа како тоа?
Почнав да му објаснувам некои работи, но сепак едноставно за да успее да ме разбере.
Сите Албанци без исклучок се таканаречени "лежачи" односно ги именуваме "спијачи", во превод на готовс да извршат дејствие во било кое време доколку тоа се побара од нив.
Исто како ИСИС ќелија. Спијат со месеци, понекогаш и со години......спремни, кои едвај чекаат да добијат задача, која секако во името на Алах со голема гордост ќе ја извршат мисијата и да стигнат во небесното царство опколени со многу, многу девици околу нив.

Кујтим Фејзули

Како ви звучи?
Месна заедница, или основно, негде у Челопек или Чаир?

Колку новородени Албанчиња ќе го носат наскоро ова херојско име?

Почесто од Мухамед ќе им стане, многу бргу.

Кујтим Фејзули

Како ви звучи?

Јас навистина не разбирам како можеш да живееш со себе а не па да размислуваш за соживот со останатите?
Целиот тој хејт, омраза, изместена реалност... не знам, навистина.
Сакаш лајкови да собираш од други комплексаши или што е работата?
Ако ти е полесно на душичката тука да си се истуриш, океј, ајде, разбирам некако.

Ова е терористички напад. Contrary to popular belief, ова го осудува секој нормален муслиман/Албанец.
Тоа што Албанците кај нас или муслиманите знаат да именуваат училишта по нивни народни херои за кои ти мислиш дека се терористи е една работа, реалноста е друга работа. Треба да ти објаснувам разлика меѓу терористички напад и војна?

Alexander the Great колку луѓе убил, колку освојувал? Што бил он, херој, император? Геј, злоставувач? Колку умреле поради него, 100к, 200к, 500к, 1м?
Колку се именувани Александар?
;)

Јас навистина не разбирам како можеш да живееш со себе а не па да размислуваш за соживот со останатите?
Ако ти е полесно на душичката тука да си се истуриш, океј, ајде, разбирам некако.

Ова е терористички напад. Contrary to popular belief, ова го осудува секој нормален муслиман/Албанец.
Тоа што Албанците кај нас или муслиманите знаат да именуваат училишта по нивни народни херои за кои ти мислиш дека се терористи е една работа, реалноста е друга работа. Треба да ти објаснувам разлика меѓу терористички напад и војна?

Alexander the Great колку луѓе убил, колку освојувал? Што бил он, херој, император? Геј, злоставувач? Колку умреле поради него, 100к, 200к, 500к, 1м?
;)
Проблемот лежи во тоа што мислиш дека можеш да пишуваш во теми кои малку или воопшто ги разбираш.
Мешаш баби и жаби, плитки заклучоци донесуваш и слично, а тебе ти личи ко кујзнае колку паметно нешто си кажал.

;)
Сериозно ли зема Alexander the Great да го споредуваш со албански терористи?

Проблемот лежи во тоа што мислиш дека можеш да пишуваш во теми кои малку или воопшто ги разбираш.
Мешаш баби и жаби, плитки заклучоци донесуваш и слично, а тебе ти личи ко кујзнае колку паметно нешто си кажал.
Јас мешам баби и жаби? Ти имплицираш дека Албанците сега ќе крстеле школи и деца според овој што изврши терористички напад и дека ќе го сметаат за херој.
Кажи ми каде со тој ум бе пријателе?
Во претходниот пост реков дека не разбирам, ајде еве сега ќе се обидам да го разберам основаниот хејт, ама вакво претерување... треба малку да ти се пали некоја сијаличка и да ти вика „што е многу, многу е“.
Сериозно ли зема Alexander the Great да го споредуваш со албански терористи?
Очигледно немаш капацитет да разбереш а јас без дополнително време да ти објаснам.
Пробај поразмисли уште малку дали ова беше споредба.

;)
I mene nekni isto mi rece, mesanje babi zabi, nisto ne razbirame i taka.
Ako mu reci na uste nekoj togas so sigurnost e vo pravo posto cim nekoj tri pati go povtori istoto togas nema sto tuka da se debatira, taka e i kraj.

Ти треба да се запрашаш, не јас.

Дали ти живееш во земјата во која убија деца на Велигден и после масовно излегоа да ги подржат починителите?
Дали ти живееш во земјата во која се десија премногу вакви работи?
220px-%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE_%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%9B%D0%B5%D1%88%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8%D0%BE%D1%82_%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80.jpg
022412Screenshot_18.jpg

или не?

Зато и личи, помеѓу другото, дека не знаеш за што пишуваш.

Кујтим Фејзули

Како ви звучи?

Дефинитивно име за месна заедница. Шест метарски споменик во Челопек, што ќе се гледа уште од Желино.
Формирање фудбалски клуб KF Kujtimi, дресови со ликот на великанот. Во локалната берберница, ќе се прави само еден тип на брада, Кујтимовата, како што има закон за избор на фризури во Северна Кореја.

Читај албански коментари по интернет. Се кладам дека ќе најдеш повеќе психопатски коментари кои ја подржуваат причината поради која овој убивал, отколку што ќе најдеш коментари кои жалат по убиениов Албанец, чија единствена вина била таа што идел во кафирски места за искачање.

Битно кириличниот назив на таблата у селото го имаат исчкртано.

Ти треба да се запрашаш, не јас.

Дали ти живееш во земјата во која убија деца на Велигден и после масовно излегоа да ги подржат починителите?
Дали ти живееш во земјата во која се десија премногу вакви работи?
220px-%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE_%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%9B%D0%B5%D1%88%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8%D0%BE%D1%82_%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80.jpg
022412Screenshot_18.jpg

или не?
Да, таму живеам. Ако имало некакво „поддржување“ тоа било заради неспособнава влада/МВР кои дозволиле да има сомнежи. Или ги бреинвошнале нивните.
Него, тоа беше пред 8 години. Колку училишта, улици, деца се крстени според убијциве? Кој ги смета за херои?

Јас мешам баби и жаби? Ти имплицираш дека Албанците сега ќе крстеле школи и деца според овој што изврши терористички напад и дека ќе го сметаат за херој.
Во претходниот пост реков дека не разбирам, ајде еве сега ќе се обидам да го разберам основаниот хејт, ама вакво претерување... треба малку да ти се пали некоја сијаличка и да ти вика „што е многу, многу е“.

Очигледно немаш капацитет да разбереш а јас без дополнително време да ти објаснам.
Пробај поразмисли уште малку дали ова беше споредба.
Kako be kade so toj um? Pa malce skoli krstea (haha) po teroristi? Imash niz Cair primer.
So neosuduvanje e stignato do vakva sostojba.
Sigurno imalo nekoi so slicno mislenje na tvoeto vo Nazi Germany sto do kraj opravduvale i ne veruvale vo Holokaustot, primer.

Kade so tvojot um?

Pa malce skoli krstea (haha) po teroristi?
Тоа ти мислиш дека се терористи.
Sigurno imalo nekoi so slicno mislenje na tvoeto vo Nazi Germany sto do kraj opravduvale i ne veruvale vo Holokaustot, primer.
Не ја разбирам баш паралелава.
Тоа што сметам дека Берик претерува вон секој разум, значи дека верувам дека Албанците/муслиманите не се криви за ништо, сè им местат и се peaceful нација?
Божееее плиткоумност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom