Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам што подразбираш под " кондензира ". На кое црево мислиш.
Само на ладење или " сушење" климата капе од цревото што е споено со внатрешната. Надворешната , пушта вода- тече, само кога прави одмрзнување. Ама тоа е повремено, поретко или почесто , зависи од температура и влага надвор, најчесто околу + - 5 степени надворешна.

Двете клими се на мод греење, кај едниот тече вода од цревото што доаѓа од лулето на надворешната а конденз цревото од внатрешната иде на олук.
А Кај другата клима не гледам воопшто да капе.

Stasa VOX klimata eve sliki od montaza za poveke rano e da zboram samo edna prevara ima od proizvoditelot ja pisuva so wi-fi redi i podarok modul a sega izleze deka nema kade dase prikluci wi-FI modulot
Toa so wi-fi to nee vo red taka da se deklarira a vo realnost da nee.! Montazava ne izgleda za loso so toa sto nese izoliran bakarot do kraj
do kolendar,majstorite stedad 5 kruga od sirokiot pvc izolir...
Dali ti vakumiraa..?i ako si vo moznost watt metar i spodeli kako e pali/gasne/postignuva T,itn ...a vo vrska so wi.fi to razbaraj taa Vox ja proizveduva Aux
Автоматски споено мислење:

Двете клими се на мод греење, кај едниот тече вода од цревото што доаѓа од лулето на надворешната а конденз цревото од внатрешната иде на олук.
Malce cudno.... Na razlicna pozicija se/mestopolozba...??kaj mene vcera koga vrnese kapea i 2te ama vlaznosta bese ogromna i toa kapejne e od vozduhot sto go smuka e vlazen po izmenuvac se isceduva vodata...

Toa so wi-fi to nee vo red taka da se deklarira a vo realnost da nee.! Montazava ne izgleda za loso so toa sto nese izoliran bakarot do kraj
do kolendar,majstorite stedad 5 kruga od sirokiot pvc izolir...
Dali ti vakumiraa..?i ako si vo moznost watt metar i spodeli kako e pali/gasne/postignuva T,itn ...a vo vrska so wi.fi to razbaraj taa Vox ja proizveduva Aux

Da ja vakumiraa no na 10 minuti za wi-fi prijaviv vo riversoft rekoa deka treba da ima i ke cekam odgovor utre dase slusnale so majstorot za potrosna nemam merac a veke ako e ista kluma so AUX poarno da zemev od nea barem ke zastedev 2000den za montaza no ima pa pomalku garancija i toa e.

Извини пријател, ако не е како што пише претходниот колега, за мене е престеучно прашањето. Јас кај мојата клима не сум видел да капе, освен на дефрост. Не би можел стручно да ти одговорам.
Знам дека сите препорачуваат лулето да се извади, помалку ќе замрзнува во цревото, јас немам луле.

Stasa VOX klimata eve sliki od montaza za poveke rano e da zboram samo edna prevara ima od proizvoditelot ja pisuva so wi-fi redi i podarok modul a sega izleze deka nema kade dase prikluci wi-FI modulot
So zdravje da se sluzis dolgo da ja koristis klimata

Super izgleda montazata koja firma ti ja montirase ?
Inace okolu garancijata VOX dava 5 godini garancija a AUX dava 3 godini taka da podobro sto si kupil Vox klima
Sravi slika od dalecinskoto kakvo e vakvo li
W3hHon7U1577204023.jpg

Kako da zastedis 2000.??? Aux e povejke pari od Vox.???

Kako da zastedis 2000.???Aux e poskapa od Vox.?

Kako da zastedis 2000.??? Aux e povejke pari od Vox.???

Kako da zastedis 2000.???Aux e poskapa od Vox.?
So AUX idat i bakrnite cefki za montaza i taka montazata kosta 2000 den. Namesto 4000 den kako kaj drugite bez cevki

So AUX idat i bakrnite cefki za montaza i taka montazata kosta 2000 den. Namesto 4000 den kako kaj drugite bez cevki
Isto tie druze aux tie 22500 , vox tie 20k na akcija bese 18k mislam taka da najniska cena imas ...

Дали некој има искуство со парапетните односно конзолни клима уреди, дали вреди да се дадат 25, 30 000 повеќе за иста јачина како ѕидна..ве молам ако има некој кориснички искуства...

proverisi ovde tocno koj model e tvojot. eve ti i 1 video kako odi konektirajne na wi-fi na vox

Последно уредено:
proverisi ovde tocno koj model e tvojot. eve ti i 1 video kako odi konektirajne na wi-fi na vox

Attachments

• Screenshot_20201103-211506.png
    Screenshot_20201103-211506.png
    160,3 KB · Прегледи: 28
  • Screenshot_20201103-211522.png
    Screenshot_20201103-211522.png
    167 KB · Прегледи: 29
Stavi Sliki od dalecinskoto na Vox inverter klimata

Лелееееееее, си реков да видам шо си прајте, туку кај отворив пак исто. Сте ги наредиле со 20 мерачи небаре вселенски бродој се. Шо туку мерите толку 50вати / 60вати...Појче пари за мерачи имате даено, од шо че ви потрошат климите за една година. Измеривте сѐ, дури и фабриката го нема измерено тоа вие шо го откривте со мерачите. Дремите по цел ден пред клима и само мерите. Досега немаше, ама кај да е ќе излези некој шо че кажи дека неговата со 5w модулира :) Ако ве разберат од фабрика шо прајте со климиве че ви ги земат.

Да му треба на чоек корисна информација, неможи да најди. Од 2500 страни едвај 10 дали има нешто корисно и од докажувања неможи ни тие да се најдат.

Ооооооо пресветли
Ооооооо премудри
Без вашите објави остануваме во темнина и длабоко незнаење
Ќе ми треба многу просветлување и мудрост да ви ги разберам вашите премудри писанија
Бескрајна благодарност

Секој што ќе се пронајде во горниот текст нека има убав ден

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom