Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не слушајте надри лекари како Бачето, Апирин помага за Ковид, ама консултирајте се со лекар, затоа што тие што имаат проблем со коагулација на крвта, такни ѕидови на крвните садови, може да имаат изливи, па дури и излив во мозокот.
Затоа и не се дава секому се.
Да, аспиринот не е шала, доста товари црн дроб и други работи. Мали деца и тие што порано не смееле да пијат аспирин, во никаков случај да не пијат. Консултација со доктор да, но и ние, и тие се зомбирани, секој да пази на што доктор ќе попадне. Во доста држави процедурата за лечење е усогласена со оној циганот со мустаќите од СЗО како му беше името, мислам дека беше др. Тедрос Менгеле, тие секој месец прават некакви нови процедури за лечење, само ги мењат. Пак останува прашањето ако се корумпирани, некаква организирана криминална група или структура за геноцид, дали тогаш треба да им веруваш или не? По мое не пречи да го прашаш личниот лекар, во смисол сум пиел до сега аспирин, со ова ковид далавераве, ќе пречи ли кон твојата терапија да додадам и аспирин?

Последно уредено:
Од без никакви претходни болести, се префрливме на апластична анемија имал. Знаете дека тоа е сериозна болест така? Ама што има тоа сега да се објаснува тука, пиши корона.
Најди кој напишал дека дечкото немал претходни болести.

Кој треба да победи вечер на изборите во Америка за да исчезни короната ? Трамп или вештерот :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Најди кој напишал дека дечкото немал претходни болести.
Па на вестите тоа го кажаа во ударни вести,овие медиумите кај нас треба да се запалат а не да им се даде слобода на говор

Од без никакви претходни болести, се префрливме на апластична анемија имал. Знаете дека тоа е сериозна болест така? Ама што има тоа сега да се објаснува тука, пиши корона.
Знам, тоа студирав.
Може ќе живеел уште година, две, пет да не бил вирусот, не знаеме

На мајка ми и дадоја и аспирин, во крвната слика покажа индикации на згрутчување на крвта и докторката ми рече да си ги пие редовно од сега натаму.
Да ама ако имаш таков наод. А ако си во оние луѓе со ревматичен артритис, хемофилија, лупус, Вилебранд итн. кои и да беа, уште да земеш антикоагулант ти фали.

Остајте го Бачето што дроби, да беше така еднонасочно немаше тој факултет да е 15 години.

И, уште барам каде е спомнато дека немал други проблеми?

Кога известив за 35 и 27 годишниот, кажав дека немале други болести и така испадна. Овде немав такво инфо и како што гледаш не 3 споделено ништо, освен дека е подебел и дека и брат му е во лоша соатојба.

Се е ок ама ако си болен од ковид колку луѓе има испитување на крвна слика со почетен стадиум на болеста ? Дали докторите испитуваат ја крвта преку телефон..... Тоа е проблемот тука имаш сериозна болест и си оставен сам на себе и ако не дај боже ти се искомплицира состојбата завршиш можеби во болница кога е веќе касно па и може да не те примат ке ти речат добар си ти а те гледа доктор на растојание од 10 метри без никакво испитување како ебола да имаш

Вчера ја барав матичната за едно прашање па ја барав цел ден од сабајле вртев ми се јави во 3 саат, вртев 20+ пати кога едвај ја добив па што ми се јавуваш кој си ти како на штрек се не можеш да ги добиеш за нешто без врска а недајбоже ако ти зависи живот. Знам дека се под стрес ама треба да си ја вршат работата а не да се кријат па и да не се јавуваат по телефони.

Што побогу значи ова? Не можам да смислам доволно лош збор за оваа „мерка“.

Прегледај го приврзокот 272819
Абе тоа вака почнува, со препорака... ќе видиш за недела дена „препоракава“ кога ќе се преиначи во забрана за движење од 21-05 поради славите.

И покрај бројкиве, овој пат мислам дека (заради двојните аршини од предходниот пат и секако PR) нема да забранат идење на гробишта викендов, за Задушница.

Да ама ако имаш таков наод. А ако си во оние луѓе со ревматичен артритис, хемофилија, лупус, Вилебранд итн. кои и да беа, уште да земеш антикоагулант ти фали.

Остајте го Бачето што дроби, да беше така еднонасочно немаше тој факултет да е 15 години.
појма неам од медицина само знам дека и дадоја мајка ми панцеф и аспирин заедно со витаминска терапија.
проверивме со крвна слика и индикациите се дека е всушност вирусна инфекција (белите крвни зрнца беа во нормална граница. седиментацијата беше 35, црп беше 3 ) и плус некој маркер дека имало згрутчување на крвта (Д Димери беше над 511)
ме заплаши малку тоа што дека панцефот го појачува дејството на аспиринот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom