Каде може да најдам? (Општи прашања)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Дали има некој искуство со мајстор за сервис за бојлер Аристон?
Имам бојлер со магнезиумска анода и самодијагностика, последниве денови светкаат сите полиња на дисплејот и прекинува да полни. Ако се угаси и вклучи пак се активира меѓутоа очигледно треба сервис.
Во овластениот сервис ми кажаа дека бојлерот мора да се однесе кај нив, не работат дома (порано сами го земале кај нив во сервис ама сега поради пандемијата не го прават ни тоа).
Ван памет е да треба бојлер да демонтирам за да го носам на сервис така да ако некој има искуство/контакт за друг сервисер на овие бојлери ве молам пишете ми.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.176
Поени од реакции
16.311
Дали има некој искуство со мајстор за сервис за бојлер Аристон?
Имам бојлер со магнезиумска анода и самодијагностика, последниве денови светкаат сите полиња на дисплејот и прекинува да полни. Ако се угаси и вклучи пак се активира меѓутоа очигледно треба сервис.
Во овластениот сервис ми кажаа дека бојлерот мора да се однесе кај нив, не работат дома (порано сами го земале кај нив во сервис ама сега поради пандемијата не го прават ни тоа).
Ван памет е да треба бојлер да демонтирам за да го носам на сервис така да ако некој има искуство/контакт за друг сервисер на овие бојлери ве молам пишете ми.
ако не е под гаранција и работел бојлерот 5+ години јас би чистел каменец, па при тоа ако магнезиумската анода е здробена би ја исфрлил а дисплејот за диагностика би го блокирал...
Ако е под Гаранција МОРА да дојде на лице место да го види дисплејот и да каже што да се прави, на пример да се чисти камен...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.176
Поени од реакции
16.311
ако не е под гаранција и работел бојлерот 5+ години јас би чистел каменец, па при тоа ако магнезиумската анода е здробена би ја исфрлил а дисплејот за диагностика би го блокирал...
Ако е под Гаранција МОРА да дојде на лице место да го види дисплејот и да каже што да се прави, на пример да се чисти камен...
Да се корегирам, зборев со другарот што поправа приватно...Дисплејот немал врска со Мг анода, а по негово искуство дисплејот често имал механички оштетувања..
ако не ти е под гаранција, ако сакаш на ПП ќе ти пратам тел.број од другарот ( локација Н.Лисиче е )

Член од
7 јануари 2015
Мислења
955
Поени од реакции
629
Член од
3 јуни 2009
Мислења
382
Поени од реакции
407
Лепенки (Velcro) во Скопје?

Барам големо парче, да можам да сечам по потреба.
Досега имам најдено само мали парчиња, 1cm x 20cm и 5cm x 20cm.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Да се корегирам, зборев со другарот што поправа приватно...Дисплејот немал врска со Мг анода, а по негово искуство дисплејот често имал механички оштетувања..
ако не ти е под гаранција, ако сакаш на ПП ќе ти пратам тел.број од другарот ( локација Н.Лисиче е )
Фала ти многу, во меѓувреме средивме работа. Дисплејот си е океј, за дијагностиката се притискаат истовремено две копчиња и согласно трепкањето се наоѓа каде е проблемот. Бојлерот е под гаранција, ама со овој овластен сервис исто како да не е.
Инаку се работеше за најобично чистење каменец, се имаше доста насобрано. Иако од сервис тоа го претставија како операција на мозок што само они знаат да ја направат, најдовме човек што го среди.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Лепенки (Velcro) во Скопје?

Барам големо парче, да можам да сечам по потреба.
Досега имам најдено само мали парчиња, 1cm x 20cm и 5cm x 20cm.
На женски пазар Битпазар и околните продавнички. Се продаваат на ролни.

Последно уредено:

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.481
Поени од реакции
4.308
Каде може да најдам
-арапска гума(gum arabica)
-кора од чинчнона
-лист од артичока(лист, не главица)
-корен од ангелика
-лимонова трева(lemongrass)
-ова ->
-голем корен(Inula)
-див бергамот
-коњнска киселца(корен)
-сина вербена
-гинсенг
-сладок корен
Или покажете ме во поголемите продавници за здрава храна во скопје....

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.738
Поени од реакции
7.228
Фала ти многу, во меѓувреме средивме работа. Дисплејот си е океј, за дијагностиката се притискаат истовремено две копчиња и согласно трепкањето се наоѓа каде е проблемот. Бојлерот е под гаранција, ама со овој овластен сервис исто како да не е.
Инаку се работеше за најобично чистење каменец, се имаше доста насобрано. Иако од сервис тоа го претставија како операција на мозок што само они знаат да ја направат, најдовме човек што го среди.
Извини, се смеам за операцијата на мозок

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.617
Поени од реакции
769
Каде може да најдам
-арапска гума(gum arabica)
-кора од чинчнона
-лист од артичока(лист, не главица)
-корен од ангелика
-лимонова трева(lemongrass)
-ова ->
-голем корен(Inula)
-див бергамот
-коњнска киселца(корен)
-сина вербена
-гинсенг
-сладок корен
Или покажете ме во поголемите продавници за здрава храна во скопје....
Незнам провери во Билната аптека веднаш до Даре Џамбаз спроти УЈП ,можно е да ги имаат овие тревки и чаеви

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.481
Поени од реакции
4.308
Незнам провери во Билната аптека веднаш до Даре Џамбаз спроти УЈП ,можно е да ги имаат овие тревки и чаеви
Ова е местото пред рампа, после зелен пазар не?

Kajgana Shop

На врв Bottom