Терористички напади во светот

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.422
Поени од реакции
23.286
Screenshot_20201029-122012.png

Бтв тој Чеченецот во Париз што обезглави наставник бил политички азилант, бегалец од рускиот режим.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.971
Поени од реакции
8.196
Политичарите ќе дадат емотивна поддршка до семејствата преку медиуми, а напаѓачот ќе добие одлични услови во болница за да си го продолжи животот.
Одлично!

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.121
Поени од реакции
9.526
Проблемот мислам не е до религијата туку до културата.

Некои култури се едноставно супериорни во однос на другите.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.947
Поени од реакции
41.130
Не знам само зашто бегаат во Европскиве држави од нивните shithole муслимански држави, за да пробуваат да ги направат исти како нивните shithole држави од каде што избегале.

Очигледно е дека не бегаат поради подобар живот, не можат да се интегрираат во опшеството, не можат да се навикнат на Европските вредности, или пак не сакаат. Но едно е јасно, дека првична цел им е да шират тероризам и да проповедаат ислам.

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Терористичките напади кај нас, никој не ги доживуваше на Западот, а и не ги преживуваше македонските жртви,Напротив..........
Тешко е сега кај мене тоа да не предизвика спомени на нашите страдања освен,искрено сочувство за невино загинатите.

Последно уредено:
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
moze primer, koi kulturi se superiorni vo odnos na koi?
Европската во однос на американската и блискоисточната и јапонската во однос на пакистанската и индиската.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.500
Поени од реакции
10.159
Европската во однос на американската и блискоисточната и јапонската во однос на пакистанската и индиската.
vo evropska, imas znacitelna razlika juzna/severna, istocna/zapadna
isto i vo americka
i bliskoistocna - arapska, persiska, turska, evrejska

za japonska vo odnos na paki/indi se soglasuvam 100%

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.121
Поени од реакции
9.526
moze primer, koi kulturi se superiorni vo odnos na koi?
Култури кои НЕ им сечат клиторис на жените се супериорни во однос на културите кои го прават тоа.

Култури кои НЕ практикуваат т.н. "убиства од чест" се супериорни во однос на културите кои ги практикуваат.

Култури кои НЕ ги линчуваат на улица комшиите заради гласина се супериорни во однос на оние кои со ентузијазам ги линчуваат.

Има уште многу споредби но во основа мислам дека е јасно.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.409
Поени од реакции
84.708
Франција да си признае дека законите на републиката се под исламските закони и ќе нема проблеми да има со муслиманите.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
vo evropska, imas znacitelna razlika juzna/severna, istocna/zapadna
isto i vo americka
i bliskoistocna - arapska, persiska, turska, evrejska
Има, ама јас правам муабет како целина. Без разлика дали е Москва, Атина, Лисабон, Бриж, каде би одбрал дасе телепортираш доживотно? Во било кој од овие градови или во Сан Франциско, Техеран или Адана? Се разбира дека секаде има црни дупки - исклучоци, како на пример муџахедините во Горна или Долна Маоча што немаат никаква допирна точка со европска култура.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.500
Поени од реакции
10.159
Има, ама јас правам муабет како целина. Без разлика дали е Москва, Атина, Лисабон, Бриж, каде би одбрал дасе телепортираш доживотно? Во било кој од овие градови или во Сан Франциско, Техеран или Адана? Се разбира дека секаде има црни дупки - исклучоци, како на пример муџахедините во Горна или Долна Маоча што немаат никаква допирна точка со европска култура.
ne znam po koj osnov pravis muabet kako celina, koga 4te grada so gi spomna, sami megju sebe imaat debela razlika, i kulturna i tehno-ekonomska.
megju tie so gi spomna i severna amerika ili bliski istok, jas bi odbral vtoroto, so mi e cel, posle proektov so go rabotam.
san francisko i site americki metropoli, tel aviv, dubai abu dabi, doha, jas ne bi gi stavil kako crni dupki, bas naprotiv.

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Супериорна култура која ги изнедри ропството расизмот нацизмот фашизмот холкаустот геноцидот и етничкото чистење.. е навистина супериорна во однос на сите останати.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
ne znam po koj osnov pravis muabet kako celina, koga 4te grada so gi spomna, sami megju sebe imaat debela razlika, i kulturna i tehno-ekonomska.
megju tie so gi spomna i severna amerika ili bliski istok, jas bi odbral vtoroto, so mi e cel, posle proektov so go rabotam.
Да имаат, ама се под еден чадор - европска култура, исто како што Алабама и Калифорнија се под чадорот америчка култура. Се согласувам со тебе дека не е исто дали си во Москва, дали си во Лисабон, ама сепак и таму и таму си во Европа и можеш да најдеш голем број на сличности.

san francisko i site americki metropoli, tel aviv, dubai abu dabi, doha, jas ne bi gi stavil kako crni dupki, bas naprotiv.
Дубаи - градот каде треба да пријавиш кога фамилија ти доаѓа на гости и каде ти треба дозвола за купување алкохол :).

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.500
Поени од реакции
10.159
Да имаат, ама се под еден чадор - европска култура, исто како што Алабама и Калифорнија се под чадорот америчка култура. Се согласувам со тебе дека не е исто дали си во Москва, дали си во Лисабон, ама сепак и таму и таму си во Европа и можеш да најдеш голем број на сличности.

Дубаи - градот каде треба да пријавиш кога фамилија ти доаѓа на гости и каде ти треба дозвола за купување алкохол :).
ne znam koja ti e poentata, ama ajde, uste ova.

ziveev edna godina vo lisabon, moze komotno site od mkd da kazeme deka sme zapoznaeni so grcka kultura,
treba atina i lisabon da se identicni ama ne se. ako si bil ili ziveel vo dvete mesta, kje moze da voocis razliki.
istoto vazi i za briz i moskva, so uste pogolema razlika.

za dubai
da prijavis familija za gosti - vo sekoja zemja, ako doagja stranec na pasoska kontrola prasuvaat za cel na patuvanje.
i pred korona, dodeka ne pokazis kontakt i povratni karti ni vo skandinavskite zemji ne te pustaat da vlezes kako turist.
za alkohol tocno, neznam kolku ti vlijae tebe toa vo zivotot, ama go imas vo dubai, so e retkost na arapski poluostrov.
i jas vo svedska plakjam alkohol 2-3 pati poskap od centralna evropa (ne od balkan i istocna!) pa ako mi se pie, toa e

otide muabetot od terorizam, superiorni kulturi, na trivijalni raboti kako vlez na familija i kupuvanje alkohol ama ajde.
i 4te grada so gi naroi ti slucajno, se debela sirotinja sprema severna amerika i ekonomski centri na bliski istok,
ama toa e drug muabet.

Kajgana Shop

На врв Bottom