moze primer, koi kulturi se superiorni vo odnos na koi?Проблемот мислам не е до религијата туку до културата.
Некои култури се едноставно супериорни во однос на другите.
Европската во однос на американската и блискоисточната и јапонската во однос на пакистанската и индиската.moze primer, koi kulturi se superiorni vo odnos na koi?
vo evropska, imas znacitelna razlika juzna/severna, istocna/zapadnaЕвропската во однос на американската и блискоисточната и јапонската во однос на пакистанската и индиската.
Култури кои НЕ им сечат клиторис на жените се супериорни во однос на културите кои го прават тоа.moze primer, koi kulturi se superiorni vo odnos na koi?
Има, ама јас правам муабет како целина. Без разлика дали е Москва, Атина, Лисабон, Бриж, каде би одбрал дасе телепортираш доживотно? Во било кој од овие градови или во Сан Франциско, Техеран или Адана? Се разбира дека секаде има црни дупки - исклучоци, како на пример муџахедините во Горна или Долна Маоча што немаат никаква допирна точка со европска култура.vo evropska, imas znacitelna razlika juzna/severna, istocna/zapadna
isto i vo americka
i bliskoistocna - arapska, persiska, turska, evrejska
ne znam po koj osnov pravis muabet kako celina, koga 4te grada so gi spomna, sami megju sebe imaat debela razlika, i kulturna i tehno-ekonomska.Има, ама јас правам муабет како целина. Без разлика дали е Москва, Атина, Лисабон, Бриж, каде би одбрал дасе телепортираш доживотно? Во било кој од овие градови или во Сан Франциско, Техеран или Адана? Се разбира дека секаде има црни дупки - исклучоци, како на пример муџахедините во Горна или Долна Маоча што немаат никаква допирна точка со европска култура.
Да имаат, ама се под еден чадор - европска култура, исто како што Алабама и Калифорнија се под чадорот америчка култура. Се согласувам со тебе дека не е исто дали си во Москва, дали си во Лисабон, ама сепак и таму и таму си во Европа и можеш да најдеш голем број на сличности.ne znam po koj osnov pravis muabet kako celina, koga 4te grada so gi spomna, sami megju sebe imaat debela razlika, i kulturna i tehno-ekonomska.
megju tie so gi spomna i severna amerika ili bliski istok, jas bi odbral vtoroto, so mi e cel, posle proektov so go rabotam.
Дубаи - градот каде треба да пријавиш кога фамилија ти доаѓа на гости и каде ти треба дозвола за купување алкохолmegju tie so gi spomna i severna amerika ili bliski istok, jas bi odbral vtoroto, so mi e cel, posle proektov so go rabotam.
san francisko i site americki metropoli, tel aviv, dubai abu dabi, doha, jas ne bi gi stavil kako crni dupki, bas naprotiv.
ne znam koja ti e poentata, ama ajde, uste ova.Да имаат, ама се под еден чадор - европска култура, исто како што Алабама и Калифорнија се под чадорот америчка култура. Се согласувам со тебе дека не е исто дали си во Москва, дали си во Лисабон, ама сепак и таму и таму си во Европа и можеш да најдеш голем број на сличности.
Дубаи - градот каде треба да пријавиш кога фамилија ти доаѓа на гости и каде ти треба дозвола за купување алкохол.